کشگینه خوراکی از دوغ
اجتماعي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: کشگینه یا ترخینه غذایی آبکی از دوغ یا شیر تخمیر شده است.
اعظم گنجی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: کشگینه یا ترخینه (تر= آبکی + خوان= غذا و سفره)، ترخنه و ترخوانه(کردی)، Tarhana (ترکی)، trachanas / trahanas (یونانی)، trahana (آلبانیایی)، трахана / тархана (بلغاری)، kishk (مصری)، kushuk (عراقی)، غذایی آبکی است که از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می آید.
وی بیان کرد: مواد اولیه این غذا را از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت 10 روز تهیه میکنند.
گنجی تصریح کرد: در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ ترش می پزند و سپس قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله کرده و گاهی با افزودن اندکی گیاه خشک پونه آن را زیر نور آفتاب خشک می کنند.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: تکههای خشک ترخینه را با افزودن حبوبات و سبزی خشک بهعنوان آش آماده می کنند.
وی با بیان اینکه شاید ترخینه را بتوان بهعنوان اولین غذای نیمه آماده شناخت، ادامه داد: در تهیه این غذا ابتدا بلغور گندم را از قبل خیس کرده و سپس کشک یا دوغ و سبزی معطر را به آن می افزاییم و سپس اجازه می دهیم تا بجوشد و سفت شود.
گنجی اضافه کرد: نخود و لوبیا را پخته و سپس عدس و کشگینه را به آن اضافه می کنیم. وقتی که کشگینه ها در داخل مواد باز شد، سبزی آش به همراه پیاز داغ(کمی با زردچوبه تفت داده شود) و نمک و فلفل می افزاییم.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: محتویات به مدت یک ساعت باید بپزد. سپس آنرا سرو کرده و با نعناع داغ و پیاز داغ روی آنرا تزیین می کنیم .
انتهای پیام
-
پنجشنبه ۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۵:۵۷:۲۷
-
۴۱ بازديد
-
-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/89126/