ندای لرستان
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان:
در جشنواره ایران زمین، سبک زندگی و موضوعات اجتماعی به تصویر کشیده شود
سه شنبه 25 تیر 1398 - 8:17:20 AM
ایسنا
ندای لرستان - معاون فرهنگی دانشگاه لرستان گفت: قومیت منهای دین و اخلاق و آموزه‌های دینی عامل تهدید است.
حجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل در گفت‌وگویی با بیان اینکه باید خرده‌فرهنگ‌های داخلی خود را معرفی کنیم چراکه در خیلی جاها مشترکاتی داریم، بیان کرد: فرهنگ‌های جزئی دارای زیبایی‌هایی است که از هم اقتباس می‌کنیم و یکی از عوامل تقریب و نزدیک شدن قومیت‌ها به هم است.
وی ادامه داد: ایران به لحاظ قومیت و فرهنگ‌های منطقه‌ای دارای پتانسیل بزرگی است و در لرستان فرهنگ‌های متعددی در اقوام و عشیره‌ها وجود دارد، به عنوان نمونه مراسم پُرس (سوگواری) در شرق و غرب خرم‌آباد متفاوت است و آنها حتی در برنامه‌ها، اعیاد، جشن‌ها و نحوه نگهداری احشام فرهنگ‌های متعددی دارند.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه در کشور چتر کلی داریم که موجب وحدت و انسجام شده است، خاطرنشان کرد: با وجود این خرده‌فرهنگ‌ها عامل فرهنگی و دلبستگی بیشتر و فرهنگ‌های زیبایی را به رخ هم می‌کشند تا عامل وحدت ایجاد می‌شود.
فلاحی اصل با بیان اینکه دولت نمی‌تواند تمام کارهای جزئی را به نحو مطلوب انجام دهد، گفت: سمن‌ها مردم‌‌نهاد هستند و در بند و بست بروکراسی نیستند و از بیت‌المال ارتزاق نمی کنند؛ چون متن مردم هستند و همیشه کارهایی به آنها سپرده شده بهتر انجام می‌شود و موانع و محدودیت‌ها کمتر است. سمن ها در انتقال و تعامل فرهنگ‌ها موفق‌تر هستند.
وی با اشاره به اینکه باید در گسترش و تعمیق همبستگی بین اقوام تلاش کنیم، افزود: جشنواره اقوام ایران زمین موجب وابستگی، اتحاد و انسجام بیشتر جوامع ما می‌شود.
این مسئول تصریح کرد: احیاناً بدبینی‌ها بین قومیت‌ ناشی از نادانی و عدم آگاهی از فرهنگ‌ها، رفتارها، سبک زندگی است و اگر اطلاع یابیم باعث جذابیت و برداشته شدن سوءفهم‌ها می‌شود و این مهم تقویت و همبستگی بین اقوام را به دنبال دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه شناخته شدن قومیت‌ها امر خونی، تکوینی و واقعی است، تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که اقوام را تهدید می‌کند این است که اگر افراط شود و انصاف نداشتیم، برخی اوقات می‌خواهیم برخی قومیت‌ها را ویژه ببینیم؛ امتیازات واهی و غیرواقعی به قومی دهیم و امتیازات قومی دیگر را ندیده بگیریم و افراط کنیم و برابری و برادری را نادیده بگیریم این خود تهدیدی است که قومیت‌ها را به مخاطره می‌اندازد. در حالیکه پیامبر اعظم (ص) می فرمایند مردم مپل دندانه‌های یک شانه باهم برابرند و امتیاز به تقوا و طهارت روحی است.
وی افزود: چنانچه شاخص‌های اخلاقی را زمینه مسائل قومی کنیم، عامل‌های تهدید رخت برمی‌ببندد و در جنبه‌های مثبت قومیت بروز می‌کند.
فلاحی اصل تاکید کرد: قومیت منهای دین و اخلاق و آموزه‌های دینی عامل تهدید است.
معاون فرهنگی دانشگاه لرستان با بیان اینکه این جشنواره با همکاری دانشگاه و جهاد دانشگاهی استان برگزار خواهد شد، عنوان کرد: در جشنواره اقوام ایران زمین باید فرهنگ‌های عملی قومی، رفتارها و سبک زندگی اقوام و تغذیه، پوشش، نحوه ازدواج و موضوعات اجتماعی اقوام به تصویر کشیده شود.
گفتنی است اولین جشنواره دانشجویی فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین، اواخر آبان‌ماه امسال به همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار می‌شود.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/99120/در-جشنواره-ایران-زمین،-سبک-زندگی-و-موضوعات-اجتماعی-به-تصویر-کشیده-شود
بستن   چاپ