ندای لرستان
رسوب مشکلات سیل در بخشداری‌های لرستان
شنبه 15 تير 1398 - 14:19:53
ندای لرستان - خرم آباد - سیل فروردین ماه در لرستان خسارت زیادی به زیرساخت‌ها و ابنیه‌ های عمومی و خصوصی وارد کرد که در میان انبوه خسارات و خرابی‌ها، مشکلاتی که بخشداران با آن مواجه بوده و هستند همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، در حالی سیل فروردین ماه امسال در روزهای 5 و 12 فروردین هزاران بخش و روستای لرستان را در برگرفت که این مناطق از سه مرحله سیل سال قبل همچنان در بحران بودند.
همایش بخشداران مناطق سیل زده استان امروز شنبه با هدف بررسی عملکرد این نهادها و همچنین مشکلات باقی مانده پیش روی بخشداران برگزار شد که البته به روال همیشگی جلسات، به دلیل وقت کم و تداخل برخی مدیران جلسه با سایر برنامه‌ها، به نظر می‌رسد بخشداران موفق به بازگویی تمام مشکلات خود نشدند.
**خرم آباد در میان سیل پلدختر گم شد
بخشدار مرکزی خرم آباد در این جلسه گفت: با توجه به تمرکز کمک‌های دولتی و غیردولتی در شهرستان پلدختر، این بخش در میان سیل جنوب استان گم شد.
سیروس بیرانوند افزود: در جریان سیل نوروزی، راه ارتباطی دهستان کاکاشرف با 17 روستا و 15 مرغداری در مناطقی قطع شد در حالی که امکانات برای دسترسی به انها وجود نداشت.
وی ادامه داد: با توجه به ساخت و سازها در حریم رودخانه، بسیاری از خسارات در این حوزه بود و حتی خیابان‌های برخی روستاها به دلیل شدت سیلاب محو شد.
وی با اشاره به وقوع رانش در هفت روستا گفت: حریم روستاهای بخش مرکزی خرم آباد حدود 15 سال بازنگری نشده که چنانچه این روال ادامه داشته باشد شاهد ایجاد مناطقی همچون ماسور خواهیم بود.
وی تصریح کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز روستایی صورت می‌گیرد درحالیکه خبری از امور اراضی نیست و تمامی زیرساخت‌های آب، برق و گاز به این افراد ارائه می‌شود.
به گفته بیرانوند بخش مرکزی خرم آباد با 252 روستا و 110 هزار نفر جمعیت دارای هفت دهستان و 135 دهیاری است.
**عدم همکاری مناسب جهاد کشاوزی با بخشداری‌ها / بخشداری که 27 کیلومتر پیاده روی می‌کند
عدم همکاری مناسب جهادکشاورزی با بخشداری‌ها نیز از اصلی ترین نکات مطرح شده در این جلسه بود که به گفته بخشدار مرکزی سلسله، یکی از مشکلات اصلی نبود جاده بین مزارع پس از سیل است.
علی یار جلویاری افزود: علاوه بر ایجاد مشکل برای تردد کشاورزان، چنانچه حادثه‌ای همچون آتش سوزی رخ دهد، نبود راه دسترسی و عدم اطفا احتمال بروز خسارات بیشتر را در پی دارد چراکه ارتفاع گیاهان در برخی مناطق به بیش از یک متر رسیده است.
این بخشدار با اشاره به تخریب خود در جریان سیل امسال گفت: به دلیل نبود امکانات و وسیله نقلیه 27 کیلومتر پیاده روی می‌کنم.
به گفته وی مشکلات ناشی از سیل روستاهای قلایی و چم تکله از جمله نبود راه دسترسی و مشکل واحدهای مسکونی همچنان پابرچاست.
**جاده‌های ارتباطی تخریب شده از سیل برقرار نشد
بخشدار مرکزی نورآباد نیز گفت: تخریب سیل در حوزه راههای دسترسی بسیار بالا بوده و تاکنون نیز جاده‌های ارتباطی احداث نشده‌اند.
مصطفی آوختی از عدم همکاری جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن در بازسازی مناطق سیل زده تصریح کرد: از سه هزار واحد تخریبی شهرستان دلفان، یکهزار و 500 واحد و از سه هزار و واحد تعمیری نیز 2 هزار و 300 واحد مربوط به بخش مرکزی است.
به گفته وی تاکنون اسکلت بندی 180 واحد آغاز و فوندانسیون 900 واحد انجام شده است.
**واحدهای مسکونی مناطق رانشی بدون توجه بنیاد مسکن
بخشدار مرکزی ازنا نیز گفت: روستای قلعه رستم دچار رانش شده اما بنیاد مسکن به عنوان متولی سکونتگاههای روستایی تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نداده است.
حسین عسگری افزود: با گذشت حدود سه ماه از حادثه، هفته گذشته اطلاعات اولیه جمع اوری شده و عنوان کرده‌اند حفاری آغاز می‌شود.
وی تصریح کرد: روستاهای پایین دست سد کمندان مشکل سکونتگاه دارند که در جریان سیل اخیر تشدید شده اما بنیاد مسکن نه تسهیلات معمول و رایج و نه تسهیلات قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده را به روستا پرداخت نمی‌کند.
**نبود راه دسترسی و تولید سوژه جهانی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان نیز گفت: راه‌ای ارتباطی و جاده‌های دسترسی بین مزارع تخریب شده از سیل باید در سریع‌ترین زمان ایجاد شود.
غلامرضا آقامیرزایی افزود: چنانچه در یکی از این مناطق آتش سوزی رخ دهد و نتوانیم به دلیل نبود راه آتش را مهار کنیم به سوژه جهانی تبدیل می‌شویم چراکه آتش سوزی یک امر طبیعی اما نبود جاده دسترسی غیرطبیعی است.
وی همچنین با انتقاد از سیاه نمایی برخی افراد در خصوص خدمات رسانی پس از سیل گفت: گزارش از یک نفر به مقامات بلندمرتبه کشور ارسال شده بودو که تنهاه چندعدد پتو و کنسرو دریافت کرده اما با پیگیری‌های انجام شده مشخص شده این افرد در حالی که منزلش جز واحدهای تعمیری است علاوه بر دریافت لوازم خانگی همچون یخچال، 300 میلیون ریال تسهیلات نیز دریافت کرده است.
وی تاکید کرد: اقدامات بسیاری توسط بخشداران در سیل انجام شده اما اطلاع رسانی درستی صورت نگرفته که به همین منظور باید مستندسازی فعالیت‌های 8 تا 12 فروردین انجام شود.
سیل امسال 10 هزار میلیارد تومان به زیرساخت‌های لرستان خسارت زد.
7269/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/98692/رسوب-مشکلات-سیل-در-بخشداری‌های-لرستان
بستن   چاپ