ندای لرستان
رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
95 درصد واکسن های دامی در داخل کشور تولید می شود
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 13:14:07
ندای لرستان - بروجرد - رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بعد از چهل سال که از انقلاب می گذرد علی رغم تمام تحریم ها و مشکلات هم اکنون بیش از 95 درصد واکسن های دامی مورد نیاز توسط دانشمندان داخلی تولید می شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا رفیعی پور روز چهارشنبه در نشست خبری با رسانه‌ها که در حاشیه همایش مدیران کل دامپزشکی کشور در محل هتل زاگرس بروجرد اظهار داشت: مؤسسه رازی و بخش‌های فعال خصوصی در کشور هم اکنون از توان تخصصی و فنی تولید واکسن‌های مورد نیاز کشور برخوردار هستند و می‌توان گفت بیش از 97 درصد داروی دامی کشور در بخش‌های مختلف طیور و آبزیان نیز تولید دانشمندان بومی کشور است.
وی افزود: استان لرستان نیز در این زمینه در شمار استان‌های موفق کشور محسوب می‌شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: در حوزه تأمین و امنیت غذایی کشور بعد از 40 سال از پیروزی انقلاب هیچ‌گونه مشکلی وجود ندارد و ما نیازمند به به هیچ کشوری نیستیم.
وی اضافه کرد: بجز 10 درصد واردات گوشت مورد نیاز کشور که معادل سالانه 150 هزار تن است در سایر زمینه‌ها هیچ وارداتی صورت نمی‌گیرد و 15 میلیون تن فراورده‌های دامی اعم از تخم مرغ، گوشت قرمز، شیر و عسل و آبزیان تولید می‌شود.
رفیعی پور گفت: سال گذشته بیش از 70 درصد رشد اعتبار داشتیم بطوریکه میزان اعتبار ما به بیش از 10 هزار میلیارد ریال رسید.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه نیروی انسانی فعال در حوزه دامپزشکی کشور با بالاترین سطح تحصیلات مستقیم در مناطق روستایی و عشایری مشغول فعالیت هستند، افزود: در حوزه نیروی انسانی بنا بر چارت سازمانی در مجموع سه هزار نیرو کمبود وجود دارد که زمینه جذب آنها در حال انجام است.
وی افزود: طی سه سال گذشته هزار و 200 نفر استخدام شده است و در مجموع در هیچیک از حوزه‌های مختلف مرتبط با دامپزشکی نگران اقدامات تخصصی و فوق تخصصی نیستیم.
رفیعی پور با تاکید بر اقدامات نظارتی و بهداشتی که بر روی فرآورده‌های دامی صورت می‌گیرد، بیان کرد: سال گذشته حدود هفت میلیون کیلو گرم فراورده مختلف دامی معدوم سازی شد که این نظارت‌ها سلامت و امنیت غذایی مردم از مزرعه تا سفره را تأمین می‌کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تقاضا و درخواست‌های غیر واقعی برای واردات گوشت در سال گذشته گفت: سال گذشته عملاً همانند قبل همان 150 هزار تن که نیاز همیشگی مردم بود وارد شد.
وی افزود: بنا بر دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا خرید، فروش، فروش و حمل نقل هر گونه فراورده دامی باید در چارچوب نظارت و بررسی سازمان دامپزشکی کشور باشد که همین منجر به کاهش قاچاق در این زمینه شده است.
رفیعی پور اظهارداشت : سال گذشته در حوزه بیماری‌های دامی و طیور و آبزیان با کاهش بیماری‌ها مواجه شدیم بطوریکه در بخش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام کاهش بین 30 تا 75 درصد را داشتیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بر اثر سیل نیز در کشور مجموعه 10 هزار میلیارد تومان در حوزه دامپزشکی خسارت وارد شد از جمله این خسارت‌های شامل 24 هزار رأس دام سبک، هزار و 500 رأس دام سنگین، هزار و 100 مزرعه پرورش ماهی، بیش از 10 میلیون مرغ تخم گذار و گوشتی و 40 هزار کلونی زنبور عسل دچار خسارت شدند.
وی گفت: با اقدامات به موقع که برای جبران خسارت‌های سیل در مناطق سیل زده کشور انجام شد و با دادن تسهیلاتی به خسارت دیدگان و مهمتر از همه با دفن بهداشتی دام‌های تلف شده از اپیدمی بیماری‌های مختلف متعاقب سیل پیشگیری شد.
رفیعی پور گفت: در خصوص بیماری تب برفکی نیز در سه ماه امسال نسب به مدت مشابه سال قبل 40 درصد کاهش داشته‌ایم و علی رغم مشکلاتی همچون سیل با تأمین به موقع واکسن مورد نیاز نه تنها میزان بیماری افزایش نیافت بلکه کاهش محسوسی داشته‌ایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: در حالی که ما با تحریم‌های ظالمانه به خصوص در یک سال اخیر مواجه بودیم اما تمام نهاده‌های مورد نیاز دامداران، آبزی پروران، مرغداران و در بخش‌های مختلف دیگر اعم از صنایع دارویی و واکسن، بسته بندی و گشتارگاهها با هیچ کمبودی مواجه نیستیم.
وی افزود: تولید کنندگان ما مطمئن باشند در مورد هر نهاده‌ای ذخایرمان به اندازه کافی هست و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رفیعی پور در خصوص همایش مدیران کل دامپزشکی کشور در بروجرد گفت: این همایش به صورت 2 روزه برگزار شده است و با توجه به وقوع سیلی که فروردین ماه امسال در لرستان اتفاق افتاد و اقدامات به موقع و مطلوبی که مدیریت بحران و دامپزشکی استان انجام داد از وقوع اپیدمی برخی بیماری‌های دامی پیشگیری شد که به همین خاطر استان لرستان به عنوان میزان این همایش سراسری انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در این همایش با حضور مدیران کل دامپزشکی کشور برنامه‌ها، سیاست گذاری ها و اقداماتی که قرار است طی یک سال کاری به آنها پرداخته شود مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و مشکلاتی که در بخش‌های مختلف وجود دارد نیز عنوان و بررسی و رسیدگی می‌شود.
1920/‌7273

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/97240/95-درصد-واکسن-های-دامی-در-داخل-کشور-تولید-می-شود
بستن   چاپ