ندای لرستان
سیل باغات انجیر پلدختر را تشنه آب کرد
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 12:31:07
ندای لرستان - خرم آباد - سیل فروردین ماه امسال در پلدختر باغات انجیر سیاه منطقه زیودار را با گل ولای پوشاند تا اکنون با گذشت بیش از 70 روز این باغات هنوز تشنه آب باشند.

باغات انجیر منطقه "زیودار" و "بن لار" بخش معمولان پلدختر به عنوان قطب انجیر سیاه کشور تنها سرمایه، منبع درآمد و محل امرار معاش مردم منطقه هستند که بر اثر سیل 12 فروردین ماه 98 زیر انباشتی از گل و لای مدفون شده و در آستانه نابودی قرار دارند و اگر اقدام عاجلی برای نجات باغات انجیر صورت نگیرد اشتغال 500 تا 600 نفر از بین خواهد رفت.
یکی از باغداران دهستان افرینه پلدختر به ایرنا گفت: سیل فروردین ماه امسال با از بین بردن کامل پمپ آب بیش از 100 میلیون تومان به کشاورزی و محصولاتم خسارت وارد کرد.
نورالدین یوسفی نسب اظهار داشت: این میزان خسارت شامل ترانس برق و لوله‌های انتقال آب و سایر تأسیسات آبیاری است که در جریان سیل از بین رفته و منجر به خسارت جبران ناپذیر شده است.
وی افزود: سایر باغات منطقه نیز در جریان وقوع سیل زیر گل و لای مدفون شده که با وجود حضور نیروهای امدادی در منطقه و تلاش برای گل روبی از درختان، هنوز 60 درصد از این باغات زیر ماسه مانده است.
یکی دیگر از باغداران منطقه گفت: بر اثر سیل فروردین 98 راه زمینهای کشاورزی "چاله هالو" بخش معمولان همچنان قطع است.
علی محمد مرادی درگفتگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: چندین مرتبه انسداد این مسیر را جهت پیگیری و بازگشایی به دهیار اطلاع داده ایم اما تاکنون اقدامی در این باره صورت نگرفته است.
یکی از باغداران منطقه زیودار که خود را روح الدین باقری معرفی کرد در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشاورزی و باغداری این منطقه با وقوع سیل رونق خود را از دست داده و بسیاری از موتور تلمبه‌ها و لوله‌های انتقال آب راسیل با خود برده است.
وی افزود: هم اکنون حجم زیادی از باغات منطقه سیل زده بن لار و زیودار زیر گل ولای مانده و نیروهای امدادی در تلاش برای نجات درختان هستند اما با این وجود ماشین آلات و امکانات بسیار کم است و جهاد کشاورزی باید در این رابطه تلاش کند.
بخشدار مرکزی پلدختر گفت: بخش عمده‌ای از باغات متعلق به اهالی روستاهای حاشیه رودخانه کشکان وسیمره و آن دسته از باغاتی که در مسیر مسیل‌ها واقع شده بود در جریان وقع سیل امسال دچار خسارت سنگین شده است.
مرتضی کاییدی در گفتگو با خبرنگار ایرنا در پلدختر اظهار داشت: حدود 30 روستای بخش مرکزی پلدختر نیز تحت تأثیر سیل در بخش‌های کشاورزی و باغداری خسارت سنگین دیده و بسیاری از اراضی کشاورزی و باغات از بین رفته است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی پلدختر گفت: از ابتدای وقوع سیل در این شهرستان یک هزار و 100 نفر از گروه‌های جهادی، طلاب و مبلغان از سراسر کشور برای پاکسازی گل ولای به این شهرستان اعزام شدند.
حجت‌الاسلام علی صیادی در گفتگو با خبرنگار ایرنا در پلدختر اظهار داشت: طلاب و مبلغان چند روزی است که با تمام تلاش با استقرار در منطقه مشغول گل روبی از باغات و درختان انجیر هستند.
بخشدار معمولان گفت: منطقه زیودار با جمعیتی حدود 6 هزار نفر و 15 روستا به عنوان قطب انجیر سیاه در کشور است که سالانه با تولید 24 هزار تن انجیر گردش مالی 100 میلیارد تومانی دارد.
سید حبیب الله موسوی در گفتگو با خبرنگار ایرنا در پلدختر اظهار داشت: اکنون به دنبال وقوع سیل 12 فروردین ماه 98 بخش عمده‌ای از باغات انجیر منطقه زیودار دچار آبگرفتگی شده و زیر گل ولای مانده است.
وی افزود: علی‌رغم پیگیری‌های متعدد از طریق جهاد کشاورزی استان لرستان اما تاکنون مشکل لایروبی و گل روبی از درختان و باغات منطقه مرتفع نشده است.
بخشدار معمولان گفت: در صورتی که تا چند روز آینده در رابطه با پاکسازی گل ولای از درختان انجیر منطقه زیودار توسط جهاد کشاورزی اقدام مؤثری صورت نگیرد رنج یک ساله باغداران این منطقه هدر می‌رود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان گفت: 500 هکتار از باغات انجیر پلدختر در جریان وقوع سیل 10 تا 100 درصد تخریب شده و آسیب جدی دیده است.
غلامرضا آقامیرزایی در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درختان انجیر باغات بخش معمولان که بسیار مرغوب و قابلیت صادرات داشته در شهرستان پلدختر تا 3 متر زیرگل رفته است.
وی افزود: چنانچه تا دو هفته آینده گل ولای از باغات انجیر منطقه پاکسازی نشود و اقدامات لازم جهت آبیاری درختان در دستور کار قرار نگیرد نابودی باغات را شاهد هستیم.
گزارش از فاطمه مهرابی
7272/‏6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/97042/سیل-باغات-انجیر-پلدختر-را-تشنه-آب-کرد
بستن   چاپ