ندای لرستان
گندم‌های نرم، حاوی پروتئین کمتری هستند
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 12:31:15 AM
ایسنا
ندای لرستان - یک دکترای ژنتیک و اصلاح به‌نژادی گفت: گندم‌های نرم حاوی پروتئین کمتری هستند.
دکتر رضا میردریکوند  اظهار کرد: گندم‌های با اندازه دانه بزرگتر نسبت به گندم‌های دانه کوچک، به طور قابل توجهی عملکرد آرد بیشتری دارند.
وی ادامه داد: در گندم انتخاب دانه‌هایی که اندازه بزرگ‌تری دارند منجر به افزایش عملکرد آرد می‌شود.
میردریکوند اضافه کرد: بین طول، وزن، سطح بذر و کیفیت آسیاب شدن دانه گندم رابطه مثبتی وجود دارد.
این دکترای اصلاح نباتات افزود: شناخت اساس ژنتیکی خصوصیات دانه گندم از موارد ضروری برای اصلاح ارقام زراعی گندم است.
وی خاطرنشان کرد: سفتی دانه گندم مربوط به بافت آندوسپرم یوده و همچنین سفتی عامل اصلی طبقه‌بندی و استفاده از گندم است.
میردریکوند افزود: گندم با بافت دانه سخت دارای میزان پروتئین بیشتری بوده و گلوتن فشرده‌تری دارد و تولید نان باکیفیت مطلوب می‌کند.
این مدرس دانشگاه گفت: گندم‌های نرم محتوای پروتئین کمتر و گلوتن ضعیف‌تر و سست‌تر هستند و کیفیت نان تولیدی مرغوب نخواهد بود ولی برای تولید کیک و شیرینی مناسب‌اند.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/94470/گندم‌های-نرم،-حاوی-پروتئین-کمتری-هستند
بستن   چاپ