ندای لرستان
گزارش؛ دسترنجی که به آب رفت/ کشاورزی لرستان روی آب...
سه شنبه 7 خرداد 1398 - 7:41:01 AM
ایسنا
ندای لرستان - لرستان از منظر کشاورزی، استانی مهم در سطح کشور است که نقش بسیار مهمی در تولید محصولات کشاورزی دارد. این استان قطب تولید حبوبات کشور و بسیاری از محصولات باغی از جمله انجیر و زردآلوست.
اما بخش زیادی از این کشاورزی لرستان با آمدن سیل زیر آب رفتند و به گفته مسئولان جهاد کشاورزی، امیدی نیست که لرستان امسال تولیدات باغی اقتصادی داشته باشد.
با آمدن سیل دسترنج کشاورزان لرستانی روی آب رفت و حالا آنچه که مانده کلی خسارت روی دست کشاورزان و بهره برداران لرستانی است.
کشاورزان لرستان قشری زحمت کش هستند که با کار و تلاش رتبه برتر در برخی از تولیدات محصولات کشاورزی را برای استانمان به ارمغان آوردند، روا نیست در شرایطی که سیل بی رحمانه حاصل دسترنجشان را به تاراج برده است، آنها را با دست های پینه بسته تنها بگذاریم.
گزارش ایسنا در این باره را می‌خوانیم:
خسارت 9000 میلیارد ریالی سیل به کشاورزی لرستان
در این باره عبدالرضا بازدار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: برآورد اولیه خسارت به بخش کشاورزی استان بیش از 9200 میلیارد ریال است که بخش دام، و طیور و آبزیان با 4200 میلیون ریال بیشترین خسارت را دیده است.
وی ادامه داد: در سیل فروردین ماه سال جاری به عمده زیر بخش‌های کشاورزی لرستان خسارات قابل توجهی وارد شد به خصوص واحد‌های تولیدی که در حاشیه رودخانه‌های استان قرار داشتند.
بازدار اظهار کرد: بر اثر سیل اخیر 2500 میلیارد ریال خسارات به ابنیه و زیر بنا‌های کشاورزی شامل ایستگاه‌های پمپاژ، جاده‌های بین مزارع و در مجموع به بخش آب و خاک استان وارد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: به زیر بخش‌های زراعت، باغبانی، جاده‌های عشایری و سازه‌های منابع طبیعی نیز بر اثر این سیل آسیب جدی وارد شده که اقدامات کمک رسانی و بازسازی زیر بخش‌های کشاورزی خسارت دیده پس از اقدامات فوری از هم اکنون شروع شده است.
وی ادامه داد: تا بتوانیم با همه امکانات و با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها خسارات وارده را جبران خواهیم کرد و کشاورزی مناطق آسیب دیده ناشی از سیل را به حالت معمول برمی گردانیم.
بازدار اضافه کرد: راه اندازی مجدد ایستگاه‌های پمپاژ، تعمیر و باز سازی پمپ‌های آبرسانی، بازسازی و مرمت جاده‌های بین مزارع، بازسازی و بازگشایی کانال‌های آبیاری و جلوگیری از خشک شدن مزارع و باغات از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: در انتظار مصوبه دولت در خصوص کمک به خسارت دیدگان از سیل اخیر نیز هستیم چراکه این مصوبه می‌تواند بسیاری از خسارات وارده را در میان مدت جبران کند تا بتوانیم زیربنا‌ها را به حالت اولیه برگردانیم.
بازدار گفت: در سیلاب اخیر فعالیت‌های دامی، باغی و سایت‌های شیلاتی استان به‌شدت آسیب دید و بالغ‌بر هزار و 567 میلیارد تومان به زیر بخش‌های کشاورزی لرستان خسارت وارد شد.
وی بابیان اینکه بیش از 40 هزار بهره‌بردار به ما تقاضا دادند که در جریان سیل خسارت‌دیده‌اند، افزود: کارگروهی برای تعیین برآورد واقعی و میزان دقیق خسارت‌ها تشکیل‌شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بابیان اینکه امیدوار نیستیم که امسال تولیدات باغی اقتصادی داشته باشیم، افزود: تلاش می‌کنیم برای سال آینده بازسازی را انجام دهیم.
8 تا 10 هزار بهره‌بردار بین 50 تا 100 درصد از سیل خسارت دیده‌اند
نامدار صیادی، معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز با اشاره به راه اندازی سامانه سجاد برای ثبت اطلاعات خسارت دیدگان از سیلاب گفت: بهره برداران خسارت دیده در رابطه با تولید باغبانی، شیلات، دامداری و … در این سامانه ثبت اطلاعات می‌شوند.
وی با بیان اینکه امیدواریم طی این یک ماه لیست تمامی کسانی که در بخش کشاورزی خسارت دیده اند را ارسال کنیم، تصریح کرد: وقتی ارسال کردیم بر اساس تخصیص‌هایی که داده می‌شود مبالغ به حساب افراد واریز می‌شود.
نامدار صیادی با تاکید بر اینکه 8 تا 10 هزار بهره بردار زراعی و باغی و شیلاتی بین 50 تا 100 درصد از سیلاب خسارت دیده اند، افزود: اعتقاد دارم ثبت اطلاعات و ارسال آنها بین 15 روز تا یک ماه طول می‌کشد و حجم کار سنگین است.
سیل 10میلیارد ریال به بخش کشاورزی پلدختر خسارت وارد کرد
میرزا محمد مرادی، مدیر جهاد کشاورزی پلدختر نیز به ایسنا گفت: در جریان وقوع سیل فروردین 98 ورود سیلاب به مزارع به 12هزار و 500هکتار مزرعه شامل زراعت های گندم ، جو، کلزا، سبزی و صیفی واقع در حاشیه رودخانه کشکان خسارت وارد کرد.
وی افزود: 4200 هکتار از اراضی کشاورزی پلدختر با وقوع سیل باشسته شدن خاک زراعی و ورود سنگلاخ و گل ولای به داخل مزارع دچار خسارت جدی شدند.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: ورود سیلاب بر اثر طغیان رودخانه فصلی ولیعصر (عج) به داخل تاسیسات گلخانه در جریان وقوع سیل موجب خسارت به 7600 متر مربع گلخانه شد.
مرادی خاطرنشان کرد: جاده های بین مزارع و ابنیه شهرستان پلدختر در جریان وقوع سیل با شسته شدن و تخریب کامل راه دسترسی و آبگرفتگی و تخریب کامل ابنیه دچار خسارت زیادی شد.
وی خاطرنشان کرد: سیل به 1450 ایستگاه پمپاژ کوچک شخصی و خطوط انتقال برق نیز خسارت وارد کرد.
مرادی خاطرنشان کرد: 95هزار و 400متر لوله های آبرسانی در حوزه کشاورزی در پلدختر بر اثر سیلاب به طور کامل از بین رفت.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر افزود: سیل با تخریب 85 کیلومتر کانال آبرسانی، بندهای انحرافی و دیوارهای آبگیر کشاورزی به2650 متر استخرهای پرورش ماهی و 2500 کندوی عسل این شهرستان نیز خسارت زد.
وی افزود: 1500 تن علوفه ذخیره شده دامداران پلدختر در جریان وقوع سیل از بین رفت و 88 کیلومتر کانال روباز زهکش منطقه جایدر نیز دچار آسیب شد.
مرادی خاطرنشان کرد: شش ایستگاه پمپاژ بزرگ شهرستان پلدختر و 112 حلقه چاه آب کشاورزی درجریان سیل دچارخسارت شد.
وی افزود: یک واحد تولیدی صنعتی در جریان وقوع سیل با تجهیزات کارگاه زیر آب رفت و 750 دام در روستاهای شهرستان تلف شد.
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: 43 استخر ذخیره آب کشاورزی در جریان سیل اخیر نیزدرشهرستان پلدختر تخریب شد.
خسارت سیل به 200 هکتار باغ انجیر در پلدختر
سید موسی خادمی، استاندار لرستان نیز با اشاره به اینکه یکی از مزیت‌های نسبی لرستان در بحث کشاورزی وجود باغات انجیر بود، گفت: حدود 1800 هکتار باغ انجیر در پلدختر داریم و رتبه اول تولید انجیر سیاه در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در سیل بخش عمده‌ای از باغات دچار مشکل شدند، تصریح کرد: حدود 200 هکتار باغ انجیر پلدختر از 10 تا 100 درصد دچار آسیب شده‌اند. 50 هکتار از باغات انجیر پلدختر به طور 100 درصدی از سیل آسیب دیده‌اند و کار پاکسازی گل و لای در 150 هکتار از این باغات در جریان است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه یک تا 1.5 متر گل و لای اطراف درختان است و کار برداشت گِل در بین درختان سخت است، ادامه داد: در حال حاضر اطراف درختان را یک مقدار تخلیه کرده‌اند و دستگاه‌های لازم وارد باغات شده‌اند و کار می‌کنند.
خادمی افزود: امیدواریم بتوانیم با کمک کشاورزان و نیروهای جهادی و زحمات مجموعه جهاد کشاورزی بخش عمده‌ای از باغات را برگردانیم.
غرامت زارعان خسارت دیده سیل اخیر پلدختر و معمولان واریز می‎شود
علی جهانی میر، مدیر شعب بانک کشاورزی لرستان نیز گفت: غرامت زارعان خسارت دیده سیل اخیر طرف قرارداد صندوق بیمه کشاورزی در شهرستان پلدختر و معمولان طی روزهای آینده واریز می شود.
وی ادامه داد: کشاورزان خسارت دیده ناشی از سیل اخیر در پلدختر و معمولان که محصولات زراعی خود را در صندوق بیمه کشاورزی بیمه کرده اند نیازی به ارائه درخواست برای بررسی خسارت ندارند و غرامت آنها طی روزهای آینده به حساب‌هایشان نزد بانک کشاورزی واریز می شود.
کشاورزی لرستان، برند این استان است و مسئولان باید همه تلاش خود را به کار گیرند و نگذارند تلاش کشاورزان این دیار به "هیچ" تبدیل شود. سیلی آمده و خسارات زیادی به همراه داشته و کشاورزان از این بخش خسارات زیادی دیده‌اند و این مسئولان که نبایند بگذارند تلاش کشاورزان هدر رود.
 


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/93920/گزارش؛-دسترنجی-که-به-آب-رفت--کشاورزی-لرستان-روی-آب
بستن   چاپ