ندای لرستان
آیت‌الله میرعمادی:
الگوطلبی، نیاز فطری بشر/ انسان برای رسیدن به کمال نیازمند تجربه دیگران است
جمعه 3 خرداد 1398 - 09:19:33
ندای لرستان - نماینده ولی‌فقیه در لرستان الگوخواهی را نیاز فطری بشر دانست و با تأکید بر این‌که انسان ذاتاً الگوخواه است، اظهار کرد: الگو لازمه رسیدن به کمال است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، آیت‌الله سید احمد میرعمادی در جلسه تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان که در مسجد بعثت خرم‌آباد برگزار شد، به تشریح الگو بودن پیامبر اکرم (ص) در آیه 21 سوره احزاب با مضمون «لَقَد کانَ لَکم فی رَسولِ اللَّهِ اسوَهٌ حَسَنَهٌ لِمَن کانَ یرجوا اللَّهَ و الیومَ الأخِرَ و ذَکرَ اللَّهَ کثیراً» برای بشریت اشاره و با ذکر این مطلب که پیامبر الگوی همه‌جانبه بشر است، اظهار ‌کرد: پیام این آیه شریفه معرفی پیامبر اکرم (ص) به‌عنوان اسوه و الگوست.
وی با ذکر این مطلب که در میان پیامبران حضرت محمد (ص) سرآمد همه پیامبران است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال در قرآن‌ کریم آن حضرت را به‌عنوان الگو و اسوه معرفی کرده است.
آیت‌الله میرعمادی با ذکر این مطلب که انسان در زندگی نیازمند الگو است تا آن را برای خود ملاک عمل قرار دهد، افزود: انسان در مسائل زندگی یا با مطالب علمی سروکار دارد یا مطالب عملی به‌طوری‌که مطالب علمی نیاز به تعلیم دارد اما در مطالب عملی نیازمند الگوست.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تأکید بر این‌که انسان در مقام عمل نیازمند الگو است تا بتواند مطابق با گفتار و رفتار آن الگو مطالب را در زندگی پیاده کند، خاطرنشان کرد: اولین اثر الگو این است که الگو تعیین‌کننده مسیر زندگی است.
امام‌جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که انسان کمال‌خواه است و به‌دنبال کمال می‌رود، اضافه کرد: انسان برای رسیدن به کمال نیازمند تجربه دیگران است.
این مفسر قرآن ‌کریم الگوطلبی را نیاز فطری بشر برشمرد و با ذکر این مطلب که الگوخواهی در ذات انسان نهفته است و شخصیت انسان را الگو تعیین می‌کند، به تفاوت میزان اثرگذاری الگوها اشاره کرد و افزود: برخی الگوها در جان انسان اثر پیدا می‌کند.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که الگوها به دو قِسم خوب و بد تقسیم می‌شوند، ادامه داد: خداوند در این آیه پیامبر (ص) را به‌عنوان الگوی حسنه معرفی می‌کند.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان در خصوص «لَکم فی رَسولِ اللَّهِ» گفت: معنای این فراز از آیه آن است که بر خداوند بر ما لازم کرده است تا مطابق رفتار پیامبر (ص) عمل کنیم.
میرعمادی با ذکر این مطلب که برخی در زندگی شخصی و برخی دیگر در زندگی سیاسی الگو هستند، افزود: برخی دیگر در زندگی خانوادگی و پاره‌ای دیگر در زندگی اجتماعی الگو هستند این در حالی است که برخی افراد در صفات الگو هستند.
این مفسر قرآن کریم با تأکید بر این‌که پیامبر اکرم (ص) در تمام زمینه‌ها الگوی بشریت است، ادامه داد: پیامبر (ص) در اخلاص، تسلط بر حوادث، هوشیاری، درایت، شجاعت، نظم و انضباط، مدیریت جامعه و اخلاق نظیر نداشت.
وی با بیان این‌که هیچ‌گونه سختی و فشار پیامبر اسلام (ص) را از پای در نیاورد، ادامه داد: در بیانی از امام علی (ع) آمده است که هرگاه ما در جنگ در تنگنا و فشار قرار می‌گرفتیم به پیامبر اکرم (ص) پناه می‌بردیم بدین معنا که پیامبر الگوی همه‌جانبه است.
وی با ذکر این مطلب یک کلمه اسوه در قرآن در دو مورد به کار رفته است، ادامه داد: کلمه اسوه یک مورد درباره حضرت ابراهیم (ع) و مورد دیگر درباره پیامبر اسلام (ص) به کار رفته است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که در قرآن آمده است که حضرت ابراهیم (ع) و برخی یاران او بودند، افزود: حضرت ابراهیم (ع) الگوی بُت‌شکنی، برائت از مشرکان و مبارزه با نمرودیان بود اما پیامبر اکرم (ص) الگوی بشریت در تمام زمینه‌هاست.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که کسانی که از الگو بودن پیامبر (ص) بهره می‌برند باید دارای سه خصوصیت باشند، اضافه کرد: کسانی که امید به خدا داشته باشند و قله کمال را ببینند و همچنین روز قیامت را باور داشته باشند جز پیامبر (ص) الگوی نخواهند داشت چرا که پیامبر (ص) الگوی کسانی است که مبدأ و مقصد را ببینند.
امام‌جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که پیامبر (ص) برای کسانی که زیاد به یاد خدا باشند الگوی حسنه است، افزود: برخی مفسران معتقدند که آیه 21 سوره احزاب دلالت بر عصمت پیامبر (ص) می‌کند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/93804/الگوطلبی،-نیاز-فطری-بشر--انسان-برای-رسیدن-به-کمال-نیازمند-تجربه-دیگران-است
بستن   چاپ