ندای لرستان
یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی:
بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 1:02:20 PM
ایسنا
ندای لرستان - یک استادیار ژنتیک و اصلاح به‌نژادی گفت: بافت اندوسپرم گندم در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.
دکتر رضامیردریکوند اظهارکرد: شناخت اساس ژنتیکی خصوصیات دانه گندم از موارد ضروری برای اصلاح ارقام زراعی گندم است.
وی ادامه داد: سختی دانه گندم مربوط به بافت اندوسپرم است و به طور کلی گندم‌ها یا دارای دانه سخت و یا دارای دانه نرم هستند.
دریکوند اضافه کرد: این صفت در آسیاب شدن و کیفیت نهایی آرد تاثیر دارد.
رئیس شورای پژوهشی دانشگاه آزاد لرستان خاطرنشان کرد: دانه‌های نرم به راحتی آسیاب شده و گرانول‌های نشاسته در آنها دست‌نخورده باقی می‌مانند و نشاسته در آنها خسارت کمتری می‌بیند.
وی افزود: مطالعات در مورد وراثت صفت سختی دانه گندم نشان داده است که این صفت تحت کنترل یک ژن اصلی و ژن‌های فرعی تغییر دهنده است.
میر دریکوند گفت: درصد پروتئین گندم متغیر بوده و از 8 تا 16 درصد است.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/93735/بافت-اندوسپرم-گندم-در-آسیاب-شدن-و-کیفیت-نهایی-آرد-تاثیر-دارد
بستن   چاپ