ندای لرستان
سدهای لرستان در پایداری کامل هستند
یکشنبه 25 فروردین 1398 - 2:01:27 PM
ایرنا
ندای لرستان- رضا میرزایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: حجم 6 سد لرستان که تاکنون آبگیری کرده‎اند، معادل 206 میلیون متر مکعب است.
وی اظهار داشت: حجم آب مخازن سدهای لرستان شامل کزنار، خان آباد و حوضیان الیگودرز، مروک دورود، ایوشان خرم‎آباد و هاله کوهدشت در ابتدای سال آبی جاری (اوایل مهر ماه 97) معادل 47 میلیون مترمکعب بوده که به لحاظ بارش‎های بی‎سابقه سال آبی جاری، همه آنها سرریز کردند.
وی تصریح کرد: از 6 سد استان تعداد چهار سد کزنار، خان آباد، حوضیان و مروک با حجم مخزن حدود 151 میلیون متر مکعب در حوضه آبریز دز و 2 سد ایوشان و هاله با حجم مخزن حدود 55 میلیون مترمکعب در حوضه آبریز کرخه قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای لرستان خاطرنشان کرد: ساختمان همه سدهای استان لرستان از نظر فنی و سازه‎ای مشکلی ندارند و در پایداری کامل قرار دارند.
میرزایی ادامه داد: 436 نقطه سیل خیز در این استان شناسایی شده که نشان می دهد لرستان یکی از پنج استان سیل خیز کشور است و 130رودخانه دائمی و فصلی در لرستان وجو دارد که طول آن‌ها در مجموع به 9 هزار کیلومتر می‌رسد.
وی افزود: شهرستان‌ها و بیشتر روستاهای پرجمعیت لرستان یا در کنار رودخانه‌های پرآب قرار دارند یا رودخانه‌ها از وسط شهرها عبور می‌کند.
به گفته وی ساخت ‌و سازهایی که در ادوار گذشته در حاشیه رودخانه ها انجام‌ شده بیش‌تر در حریم و بستر سیلابی رودخانه‌ها بوده که این موضوع سبب‌شده که ظرفیت آبگذری رودخانه‌ها در داخل شهرها به ‌شدت کاهش یابد و در مواقع بروز سیلاب حتی با دوره‌های بازگشت کوتاه‌مدت پنج و 10 ساله ما متحمل خسارت شویم.
وی ادامه داد: لرستان به ‌لحاظ شرایط زمین‌شناسی، گسترش سازندهای ریزدانه، توپوگرافی کوهستانی و میانگین بالای بارش‌ها با 436 نقطه سیل‌خیز یکی از پنج استان اول سیل‌خیز کشور است و در بین شهرستان‌های استان نیز به‌ترتیب پلدختر و خرم‌آباد رتبه اول و دوم را دارند.
میرزایی بیان کرد: در سال‌های خشکسالی هم در این دو شهر با مشکلات آب‌گرفتگی معابر روبه‌رو هستیم.
وی اضافه کرد: سیلابی که در پنجم و ششم فروردین رخ داد با دبی سه هزار و 350 مترمکعب در ثانیه خساراتی را به زیرساخت‌های لرستان و به‌ویژه شهرستان‌های خرم‌آباد و پلدختر وارد کرد.
میرزایی گفت: همچنین سیلاب دوم که در هزار سال اخیر بی‌سابقه بود با دبی بیش از پنج هزار مترمکعب در ثانیه باعث شد رودخانه کشکان خسارت بالایی به شهرستان‌های پلدختر، معمولان، خرم‌آباد و روستاهای مسیر وارد کند.
بر اثر سیل روز دوشنبه 12 فروردین ماه، رودخانه های خرم آباد و کشکان طغیان کردند که این طغیان باعث خسارات سنگین به مردم شهرهای خرم آباد، نورآباد،دوره، معمولان و پلدختر شد.
هم اکنون امدادرسانی هوایی و زمینی توسط امداد رسانان استان و سراسر کشور در مناطق سیل زده در حال انجام است.
برآورد اولیه خسارت سیل اخیر در لرستان بیش از 37 هزار میلیارد ریال است و تاکنون 15 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/91614/سدهای-لرستان-در-پایداری-کامل-هستند
بستن   چاپ