ندای لرستان
در جلسه با اعضای کمیسیون عمران مجلس مطرح شد؛
آخرین خبرها از خسارات سیلاب لرستان/ خطر رانش زمین در دورود و چگنی
چهارشنبه 21 فروردين 1398 - 01:51:37
ندای لرستان - خرم‌آباد- در ستاد مدیریت بحران لرستان آخرین خبرها از خسارات سیلاب، با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر ، ستاد مدیریت بحران لرستان، صبح امروز سه شنبه با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در آن دستگاه‌های مختلف استان خسارت‌های وارد شده در جریان سیلاب را تشریح کردند.
ضرورت اختصاص تنخواه برای شهرداری خسارت دیده در سیلاب
وحید رشیدی شهردار خرم آباد در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه شهرداری‌های استان در جریان سیلاب خسارت‌های زیادی را متحمل شدند، اظهار داشت: زیرساخت‌های شهری بین 70 تا 100 درصد تخریب شدند.
وی با تاکید بر جبران خسارت‌ها، افزود: پیگیری اختصاص ماشین آلات آتش نشانی و خدماتی باید در دستور کار بگیرد چرا که شهرداری‌های استان در بحران‌ها تجهیزات مناسبی در اختیار نداریم.
شهردار خرم آباد با تاکید بر اختصاص تنخواه به شهرداری‌ها و پیگیری آن توسط مجلس، گفت: اختصاص سهمیه قیر نیز باید برای شهرداری‌ها مدنظر قرار گیرد.
حجم کم ذخیره سازی آب سدهای لرستان
رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه 59 درصد مساحت استان در حوزه کرخه و 42 درصد در حوزه دز قرار دارد، گفت: همه شهرستان‌ها و روستاهای استان در یا کنار رودخانه‌ها قرار دارند و یا اینکه رودخانه وسط شهرها می‌گذرد.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانه‌های استان، گفت: لرستان به لحاظ شرایط زمین شناسی با 436 نقطه سیل خیز یکی از پنج استان سیل خیز کشور است و پلدختر و خرم آباد به ترتیب در این زمینه هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به سیلاب‌های اخیر لرستان، عنوان کرد: این سیلاب‌ها خسارت‌های زیادی به حوزه‌های مختلف استان وارد کرد.
میرزایی با تاکید بر مهار سیلاب‌های استان از طریق احداث سد، مخازن و تجهیزات ذخیره سازی، گفت؛ حجم مخازن سدهای استان 420 میلیون متر مکعب است که با توجه روان آب‌های استان که 12 و نیم میلیارد متر مکعب بوده ناچیز است.
وی، بر لزوم تعیین حریم رودخانه‌ها، لایروبی رودخانه‌ها، انجام عملیات آبخیزداری، احداث دیواره‌های حفاظتی و ساماندهی رودخانه‌ها و … در استان تاکید کرد.
34 مورد قطعی فیبرنوری در لرستان داشتیم
داریوش کوشکی مدیرکل زیرساخت مخابرات و ارتباطات لرستان نیز با بیان اینکه ارتباطات زیرساخت استان در جریان سیلاب خسارات زیادی داشت و بستر تمام فیبرنوری آسیب دید، اظهار داشت: خسارت‌ها در این حوزه خیلی سنگین بود.
وی با تاکید بر اینکه در این سیلاب سه مرحله قطعی فیبر نوری داشتیم، افزود: در حال حاضر نیز رانش‌ها شروع شده است.
مدیرکل زیرساخت مخابرات و ارتباطات لرستان، تاکید کرد: 34 مورد قطعی فیبر نوری داشتیم و اگر مصوب شود که فیبر نوری را زیر آسفالت ایجاد کنیم دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
هومان محمودی مدیرعامل شرکت مخابرات منطقه لرستان نیز در این جلسه با تاکید بر اختصاص لینک‌های ماهواره ای برای همه شهرستان‌های لرستان توسط مجلس، اظهار داشت: اگر این امر صورت گیرد دیگر قطعی ارتباط نخواهیم داشت.
خسارت 900 میلیاردی به حوزه کشاورزی
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیلاب در واقع، خشم رودخانه‌های استان بود، اظهار داشت: به بخش عمده‌ای از استان خسارت جدی وارد شد و بالغ بر 900 میلیارد تومان بخش کشاورزی آسیب دید و همه مزارع پرورش ماهی خسارت دیدند.
وی از خسارت به بیش از 50 هزار هکتار از باغات استان خبر داد.
یک نهاد مستقل کار بازسازی مناطق سیل‌زده را بر عهده گیرد
رضا خالقی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیلاب به دو هزار و 318 میلیارد خسارت به ابنیه و راه‌های لرستان خسارت وارد کرده است، اظهار داشت: کمتر از 200 روستا مانده که راهشان بازگشایی شود.
وی با تاکید بر اینکه یک نهاد مستقل در استان مستقر شود و مأموریت بازسازی را بر عهده گیرد، گفت: اعتبارات استان بسیار محدود است، بخش خصوصی هم به کمک استان آمده اما استان نیازمند اختصاص تنخواه از طریق صندوق توسعه ملی است.
برق 90 روستا همچنان قطع است
فریدون خود نیا مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان نیز در این جلسه، گفت: در مجموع 63 میلیارد تومان به حوزه برق لرستان خسارت وارد شد.
وی، گفت: در حال حاضر در حال وصل موقت برق روستاها و شهرها هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با تاکید بر اختصاص عوارض برق به استان، گفت: این مصوبه از طریق کمیسیون عمران مجلس پیگیری شود و عوارض برق به صورت مستقیم به وزارت خانه‌ها پرداخت شود.
وی، افزود: در حال حاضر 90 روستا برق ندارند، رانش‌های زمین شروع شده و این تعداد روستاهای بدون برق را افزایش می‌دهد.
خسارت سیلاب به راه‌های لرستان
عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز، در این جلسه در سخنانی گفت: 600 کیلومتر از راه‌های موجود و 600 کیلومتر از راه‌های در حال احداث لرستان در جریان سیلاب خسارت کامل دید.
وی، گفت: همچنین دو هزار کیلومتر از شانه راه‌ها، 28 دستگاه پل با دهانه بالای 20 متر، 180 دستگاه پل با دهانه یک تا 20 متر و … خسارت دیدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان، افزود: در جریان سیلاب 838 روستا راهشان بسته شد، که با اقدامات صورت گرفته راه 596 روستا باز شد و در حال حاضر راه 210 روستا همچنان مسدود است.
شرفی، بر ضرورت بازسازی راه روستاهای حاشیه رودخانه کشکان تاکید کرد.
لرستان نابود شده است
حمیدرضا کرموند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در جریان این حادثه در واقع هم سیل داشتیم و هم زلزله، اظهار داشت: لرستان تخریب نشده بلکه نابود شده است، از پلدختر تا خرم آباد هیچ چیزی روی زمین نیست، آب، برق و … هیچ چیزی وجود ندارد.
مسعود رضایی مدیرکل بنیاد مسکن لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه کار بازسازی واحدهای خسارت دیده استارت خورده است، اظهار داشت: کنترل ساخت و سازهای روستایی نیازمند اصلاح ساختار است، واحدهای در حریم راه باید تعیین تکلیف شوند، نرخ رشد طبیعی در طرح‌های بازنگری شهری باید مدنظر قرار گیرد.
وی، گفت: تا کنون 60 روستا دچار رانش است و جبران خسارت‌های آن نیازمند اعتبار است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با تاکید بر ایجاد جاذبه‌هایی برای جابجایی مردم و روستاها، عنوان کرد: کار بازسازی با پرداخت اوراق راه نمی افتد و نیاز به تأمین اعتبار نقدی است.
خطر رانش زمین در روستاهای دورود و چگنی
فریبا بهاری فرماندار دورود نیز در این جلسه با بیان اینکه سیل تمام نشده رانش‌ها شروع شده که به طور حتم در صورت استمرار شاهد فاجعه خواهیم بود، گفت: طی چهار روز گذشته 12 رانش زمین داشته‌ایم که پنج مورد از آنها بحرانی است.
قدرت الله ترابی نژاد فرماندار چگنی نیز در این جلسه با اشاره به تخریب 12 پل در این شهرستان و قطع ارتباط روستاها با شهر، اظهار داشت: زیرساخت‌های شهری تخریب شده است و خیلی از روستاها رانش پیدا کرد و بخشی از شهر نیازمند جابجایی است.
وی، تاکید کرد: 405 میلیارد تومان خسارت به شهرستان چگنی وارد شده است و کار تیمی و ملی در این رابطه نیاز است و نمایندگان یا بودجه ویژه ای برای استان در نظر گیرند و یا استان‌های دیگر را معین لرستان کنند.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/91553/آخرین-خبرها-از-خسارات-سیلاب-لرستان--خطر-رانش-زمین-در-دورود-و-چگنی
بستن   چاپ