ندای لرستان
بحرانی بنام مدیریت آب!
دوشنبه 19 فروردين 1398 - 19:44:07
ندای لرستان - نماینده انجمن بتن ایران در لرستان گفت: مدیریت آب در کشور ما و به‌تبع آن در استان، دارای پیچیدگی‌های بسیاری است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، علیرضا مقسمی اظهار کرد: مدیریت آب در کشور ما و به‌تبع آن در استان لرستان، دارای پیچیدگی‌های بسیاری است که فعالیت‌های سازه‌ای و غیر سازه‌ای متنوع و فراوانی را در بر می‌گیرند.
وی تصریح کرد: انجام صحیح و به‎موقع این اقدامات، مستلزم به‌کارگیری مدیران و مسئولانی کارآزموده در حوزه‌های مختلف آب، عمرانی و مدیریتی برای ایجاد تیم ‎ های فنی پیش از بحران، حین بحران و پس از بحران، به منظور پایش منظم تحولات جغرافیایی و اقلیمی، توزیع مناسب امکانات در مواقع بحرانی و همچنین مطالعات دقیق، همراه با پردازش اطلاعات صحیح، برای به حداقل رساندن خسارات سیل در استان است.
نماینده انجمن بتن ایران در لرستان خاطرنشان کرد: به دلیل نبود زیرساخت‎های مناسب و برنامه‌ریزی دراز مدت، همچنان که امروز مهار سیلاب سرکش در لرستان و خوزستان، اصلی ‎ ترین دغدغه مدیریت بحران در این دو استان شده است، چندی پیش، بروز خشکسالی‌های پی‌درپی در سال‌های اخیر که در زمان خود دسترسی به آب را با بحران شدیدی مواجه کرده بود، باعث شد اولویت اول منطقه چهار کشور در نشست استانداران، بحران بی‌آبی باشد. به‌طوری‌که تأمین آب قابل دسترس و مطمئن برای مصارف مختلف، یکی از چالش‌های مهم محسوب شده و توسعه اقتصادی و اجتماعی را در برخی نقاط با مشکل مواجه می‎کرد.
مقسمی اضافه کرد: سیل خانمان‌برانداز در استان لرستان، نه تنها باعث خسارات بسیار سنگینی به زیرساخت‌ها، محورهای مواصلاتی، خطوط ریلی، زمین‎های کشاورزی، خانه و لوازم زندگی مردم، اثرات مخرب زیست محیطی و تخریب اکوسیستم ‎ ها، ورود پساب‎های صنعتی، شهری و کشاورزی، آلوده شدن منابع آب و صدها مورد دیگر شد بلکه عدم ایجاد سدهای مناسب در مسیر این سیلاب، نتوانست سهم زیادی از این حجم انبوه آب را برای مصارف مختلف در استان حفظ کند!
وی بیان کرد: سیل لرستان، گرچه با تخریب پل‎ها و خانه‎ها در مسیر خود، راهش را باز می‎کرد، اما در آنجا که باید، اندوخته نمی‎شد و در نتیجه مردمی که خسارت ورود این مهمان ناخوانده را پرداخته‎اند، از محاسن آن نیز بهره لازم را نخواهند برد.
نماینده انجمن بتن ایران در لرستان ادامه داد: اهمیت سیلاب و بروز سیل و حجم بالای خسارت‌های ناشی از آن به حدی قابل توجه است که تقریباً اغلب سدهای ساخته ‌شده در کشور، علاوه بر تأمین پایدار آب، برای کنترل سیل نیز طراحی شده ‎ اند و اصولاً یکی از اهداف اصلی سدسازی، کنترل سیلاب و کاهش مخاطرات و خسارات ناشی از آن است.
مقسمی عنوان کرد: پل‎های احداثی در لرستان نیز همانند سدها از اهمیت ویژه‎ای برخوردارند. امروزه با رشد قابل توجه دانش پل‌سازی در سطح دنیا، مطالعات دقیقی برای طراحی و احداث پل‎های فلزی و بتنی، با دوام و پایائی بالا، انجام می‏‎گیرد. در کشور ما نیز که از قدیم الایام در استان ‎ هایی همچون لرستان، پل‌های قوسی شگرفی ساخته شده، امروز نیز پروژه‌های الگو و مورد قبولی خصوصاً در سازه‎های بتنی، احداث شده و یا در حال اجرا است.
وی اظهار کرد: هرچند پاشنه آشیل در صنعت ساختمان، همواره عدم استفاده از مجریان ذی‌صلاح یا فقر آموزش صحیح برخی عوامل تأثیرگذار و ناآشنائی ایشان با تکنولوژی ‎ های روز دنیا در این صنعت بوده و گاهاً عدم نظارت دقیق، علمی و دانش محور، از ابتدا تا انتهای پروژه‌های عمرانی، باعث برخی کاستی‎ها در اجرا می‌شود، اما پل‌های جدیدی نیز بر رودهای خروشان استان ایجاد شده است که در این بحران، با سربلندی در آزمون سیل اخیر، باعث تسهیل در انتقال مردم و عملیات امدادی شدند.
نماینده انجمن بتن ایران در لرستان تصریح کرد: بررسی دلایل تخریب این پل‎ها از حوصله این مقاله خارج بوده و طبق اخبار منتشره توسط مراجع ذی‌صلاح در حال پیگیری است، اما آنچه امروز اهمیت خود را بیش از پیش نشان می ‎ دهد، رفتار دولتمردان در استان ‎ های حادثه‌خیزی همچون لرستان، با متخصصان دلسوز و بی چشمداشتی است که با وجود رزومه‌های بسیار قوی در انجام کارهای اجرائی و مشاوره#ای در سایر استان ‎ های کشور، هیچ‌گاه از اقدامات فی سبیل الله و عام‌المنفعه آنان برای ساخت لرستان ایمن در برابر سیل و ایمن در برابر زلزله استفاده نمی‌شود!
مقسمی اضافه کرد: گرچه با اغماض از تعلل‎های صورت گرفته در احداث سدهای مختلفی همچون آبسرده، شبیخون، معشوره، زیبا محمد، تاج امیر و مخملکوه می‌توان گفت دولت در ایجاد سیل و بارندگی‌های اخیر مقصر نیست! اما گروه زیادی از متخصصین، به‌دقت رفتار دولتمردان در تکمیل سریع و دقیق پروژه‌های ناتمام استان را رصد می‌کنند و بر این باورند که عدم نظارت صحیح بر کیفیت اجرای پروژه‌های ناتمام و بی‌توجهی به تکنولوژی ‎ های روز دنیا و بی‌مهری به متخصصین امر، قطعاً در حوادث احتمالی آینده، نگاه ‎ ها را معطوف مدیران فعلی استان خواهد کرد.
وی بیان کرد: آحاد مردم انقلابی و جهادگر لرستانی به‌صورت خودجوش، پا به‌پای مسئولین، کمر همت برای سازندگی لرستان بسته ‎ اند و وظیفه دولتمردان، توجه به استفاده از تجارب متخصصین آگاه در زمینه‌های مختلف و نیز مطالعات دقیق‌تر نسبت به توپوگرافی منطقه پیش از تعیین پیمانکاران و عوامل نظارتی است.
نماینده انجمن بتن ایران در لرستان ادامه داد: ازآنجاکه حجم گسترده و انبوه خسارات سیل اخیر در روستاها و شهرهای استان، بالغ‌بر هزاران میلیارد تومان برآورد شده است و بی ‎ شک دولت نخواهد توانست به سرعت این خسارات را جبران کند، لازم است مجمع نمایندگان استان یک صدا و به طور واحد، پیگیر تأمین بودجه بازسازی استان، از صندوق توسعه ملی باشند. ضمن اینکه توجه شهرداران شهرهای در معرض سیل به بازنگری در طرح‏های جامع و تفصیلی شهرها و اصلاح و اقدام به جابجایی منازل مورد تهدید جهت استقرار در زمین‌های امن در برابر سیل و زلزله، از ضروریات مدیریت شهری پس‌ازاین بحران است.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/91390/بحرانی-بنام-مدیریت-آب!
بستن   چاپ