ندای لرستان
رفراندوم تایید جمهوری، تثبیت انقلاب
دوشنبه 12 فروردين 1398 - 13:24:09
ندای لرستان - خرم آباد - همه چیز از رنگ سبز آغاز شد آنگاه که بیش از 98 درصد مردم در برگ های سبز رنگ رای آری خود به جمهوری اسلامی را اعلام کردند.
این رفراندوم، هم به آن دلیل که رفراندوم شکل‌گیری نظام و هم به سبب آنکه اولین رفراندوم عمومی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود، اهمیت فراوانی داشت و به همین دلیل، تصویب قوانین مربوط به آن نیز، دارای اهمیت بسیار بود.
10 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 امام خمینی (ره) پیشنهاد برگزاری رفراندوم تغییر رژیم را بیان می کند در شرایطی که وزارت کشور ساختار مناسبی ندارد و نیروهای شهربانی انسجام لازم برای برقراری امنیت را ندارند.
این پیشنهاد ابتدا با مخالفت وزیر کشور و دولت موقت مبنی بر اینکه دنیا رهبری شما و انقلاب را پذیرفته و اگر از طرف شما رژیم جمهوری اسلامی اعلام شود دنیا آن را می پذیرد روبرو می شود اما با اصرار امام در 20 اسفند ماه1357 به سبک انجمن اسلامی ستاد برگزاری رفراندوم در وزارت کشور تشکیل می شود.
برنامه‌ریزی و تصویب قوانین مربوط به رفراندوم تعیین شکل حکومت ایران برعهده شورای انقلاب بود.
بر اساس قانون مصوب شورای انقلاب، در هر برگ رأی، حروف رأی موافق (آری) با رنگ سبز و حروف رأی مخالف (نه) با رنگ قرمز چاپ شد.
بخش بالای این 2 قسمت که حروف آن به رنگ قرمز ; تعرفه رفراندوم بود و رأی‌دهندگان، پس از دریافت برگ رفراندوم، نظر خود را به صورت مخفی برای یکی از دو حالت اعلام می کردند ؛ اول ؛ تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی که قانون آن از تصویب ملت خواهد گذشت(آری) با رنگ سبز و دوم ؛ تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی که قانون آن از تصویب ملت خواهد گذشت.(نه)، با رنگ قرمز.
نتیجه این همه‌پرسی سبز رنگ تایید جمهوری اسلامی با 98.2 درصد رای موافق بود.
امام خمینی (ره) نیز در پیامی که به مناسبت برگزاری رفراندوم صادر کردند، این روز مبارک را روز امامت و روز فتح و ظفر ملت، اعلام کردند و این رفراندوم را بی‌سابقه خواندند.
در این پیام آمده بود: «من به ملت بزرگ ایران که در طول تاریخ شاهنشاهی، که با استکبار خود آنان را خفیف شمردند و بر آنان کردند آنچه کردند، صمیمانه تبریک می‌گویم... صبحگاه 12 فروردین – که روز نخستین حکومت الله است – از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگره‌های قصر 2500 سال حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست...»
بیژن میرزایی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی ، انقلاب اسلامی را ثمره خیزش عمومی مردم می داند و گفت:اعتقاد دیرینه ملت ایران به حکومت حق و عدل و مبارزات طولانی آنها، نهاد «جمهوری اسلامی» را برای تحقق آرمانهای خود به وجود آورده است.
این استاد دانشگاه ، انقلاب اسلامی ایران را به عنوان مردمی ترین انقلاب دنیا دانست و گفت: اساس بنیانگذاری جمهوری اسلامی است.
وی افزود: مراجعه به آرای عمومی ملت برای انعقاد قرارداد حقوقی اجتماعی، و رسمیت دادن و اعتبار قانونی بخشیدن به آن، تکمیل نقش ملت در تأسیس نظام جمهوری اسلامی بود و ملت ایران با مشارکت گسترده خود در رفراندوم فروردین ماه 1358 از میان همه نظامهای سیاسی ممکن و موجود، با اکثریت قریب به اتفاق، جمهوری اسلامی را برگزید.
این استاد دانشگاه گفت:ایران در آن دوره از تاریخ با بحرانهای گوناگونی مواجه بود که شرایط بغرنجی را برای جامعه به وجود آورد و اوضاع کشور را آشفته کرده بود.
وی افزود: به همین دلیل رهبران انقلاب در تلاش بودند هرچه سریعتر نظمی را در جامعه به وجود بیاورند و از آنجا که چارچوبهای کلان جامعه از بین رفته بود قائدتا باید چارچوبهای اصلی مجددا بازسازی می شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم آباد به رهبری امام خمینی در هدایت کنشگران سیاسیی و اجتماعی اشاره کرد و افزود:در این شرایط بود که با توجه به فرمان حضرت امام خمینی (ره) بر اساس میزان آراء مردم است، فضای لازم جهت شرکت مردم در رفراندوم جمهوری اسلامی ایران فراهم شد.
وی افزود: در این انتخابات که در 12 فروردین سال 1358 برگزار شد مردم به تشکیل جمهوری اسلامی ایران با بیش از 98 درصد رأی موافق پاسخ مثبت دادند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه به نوع برگزاری انتخاب رژیم اشاره کرد وگفت: رفراندوم، رای گیری مستقیم از همه اعضای تشکیل دهنده یک سازمان، جامعه یا کشور برای رد یا تصویب سیاستی که رهبران یا نمایندگان پیشنهاد کرده‌اند، است.
وی با بیان اینکه مه پرسی به 2 نوع اختیاری و اجباری تقسیم می شودگفت: امکان دیگر برگزاری همه پرسی، درخواست همگانی و افکار عمومی است؛ بدین صورت که اگر مجلس قانون گذاری به میل خود موضوعی را به همه پرسی نگذارد، کسانی از مردم که صلاحیت رأی دادن دارند، ممکن است درخواستی را امضا کنند که موضوع به رأی عمومی گذاشته شود.
این استاد دانشگاه به اساس اعتقاد بنیانگذار جمهوری اسلامی به آرا عمومی اشاره کرد وگفت:این اعتقاد به رای مردم و مردم سالاری دینی مقولهای افتخار آمیز برای جمهوری اسلامی است و نشان دهنده این است که در نظام اسلامی در تمام ادوار انتخابات ملاک همان رای مردم در پای صندوقها است.
1920/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/90768/رفراندوم-تایید-جمهوری،-تثبیت-انقلاب
بستن   چاپ