ندای لرستان
روایت زندگی گذشتگان، جاذبه ای برای گردشگران نوروزی
پنجشنبه 8 فروردين 1398 - 14:21:28
ندای لرستان - خرم آباد - موزه ها گذرگاهی از تاریخ و فرهنگ گذشته این سرزمین به دنیای کنونی هستند که علاوه بر غنای تاریخی ، سبک زندگی و آداب و سنن مردم را روایت می کنند.
به گزارش ایرنا، موزه ها در جوامع امروزی دریچه زمانی از آینده به تاریخ و فرهنگ گذشتگان هر جامعه ای محسوب می شوند و علاوه بر اینکه در آگاهی تاریخی نقشی عمده دارند، نمایانگر ارزشهای قومی و ملی هستند.
در حالی که موزه ها به عنوان نمایشگاهی از داشته های تاریخی، فرهنگی، هویتی و ادبی هر ملت، اهمیت بسزایی در ترسیم چهره ملی و بین المللی آن ملت و معرفی هویت تاریخی آنها دارند زیر ساخت قابل توجه در توسعه گردشگری و رونق این صنعت در استان های مختلف ایران با توجه به ظرفیت های موجود دارد.
در لرستان اشیاء تاریخی این دیار کهن همچون اشیاء مفرغی و سفالی آن در موزه های ملی و بین المللی به معرض نمایش در آمده است.
**2 موزه باستان شناسی و مردم شناسی در قلعه فلک الافلاک وجود دارد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: اکنون 2 موزه باستان شناسی و مردم شناسی در قلعه تاریخی فلک الافلاک خرم آباد،موزه مردم شناسی الیگودرز، موزه های دلفان و کوهدشت به صورت مشترک با دستگاه های اجرایی، موزه تاریخی بروجرد با همکاری شهرداری و موزه تاریخ طبیعی خرم آباد فعال هستند.
زهرا بهاروند اظهار داشت: در موزه های مردم شناسی الیگودرز، دلفان و کوهدشت آداب و رسوم و فرهنگ مردم این شهرستان ها به نمایش درآمده است.
**اشیاء گنجینه قلعه تاریخی فلک الافلاک به دلیل حجم زیاد به صورت دوره ای نمایش داده می شوند
بهاروند با اشاره به اینکه تعداد اشیاء تاریخی در موزه تاریخی فلک الافلاک زیاد است ادامه داد: امکان نمایش این آثار تاریخی به صورت دوره ای مقدور است.
وی اظهار داشت: همچنین مرمت موزه قوم لک در خانه تاریخی قلعه مظفری خرم آباد از سال 80 آغاز شده و در سال گذشته به پایان رسید.
بهاروند افزود: در این راستا طرحی برای موزه قوم لک ارایه شد و دکور و محتویات داخل موزه توسط مشاو اجرا شده و در حال حاضر در مرحله تکمیل محتویات و اشیاء است.
وی ادامه داد: موزه تاریخی قلعه مظفری تاپایان سال جاری بهره برداری می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: مطالعه موزه نسخ خطی بروجرد نیز به صورت فاز به فاز در حال اجرا می باشد و در سال جاری فاز نخست این موزه افتتاح و بهره برداری خواهد شد.
**توسعه موزه های لرستان نیاز ظرفیت های تاریخی این استان است
بهاروند همچنین گفت: با مکاتبات انجام شده با سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در راستای توجه به ظرفیت های اشیاء تاریخی موجود ، تلاش می شود ظرفیت موزه های استان را افزایش داد و بتوان موزه قلعه را به جای بهتری انتقال داد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان تاکید کرد که قلعه فلک الافلاک باید به عنوان بنایی تاریخی دیده شود و اشیاء تاریخی آن باید در موزه استاندارد و مجهزتر به نمایش درآید.
بهاروند افزود: در این راستا اقداماتی انجام شده است که بناهای تاریخی در عرصه قلعه فلک الافلاک با شرایط بهتر مرمت و با استانداردهای ابلاغی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری جهت نمایش تعدادبیشتر گنجینه تاریخی فلک الافلاک مرمت شوند.
وی اظهار داشت: موزه های شهرستانهای استان سالیانه با توجه به نوپایی موزه ها ساماندهی می شوند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: در حال حاضر سه موزه در سطح شهرستانها در حال ساماندهی و عملیات توسعه و استاندارد سازی هستند.
**اعتبارات سالیانه موزه های استان قابل توجه نیست
بهاروند بیان کرد: با توجه به اینکه اعتبارات موزه ها درقالب طرح های ادامه دار پیش بینی می شود اعتبارات اختصاصی چندان چشمگیر نیستند.
وی اظهار داشت: میزان اعتبار ملی موزه های استان در سال گذشته حدود سه میلیارد ریال و اعتبارات استانی حدود یک میلیارد و 500 میلیون ریال بود.
بهاروند تاکید کرد که در حال حاضر موزه های این استان در حد ظرفیت استان نیستند و شهرستان های پلدختر و دورود فاقد موزه بوده که با وجود مکاتبات انجام شده در این راستا همچنان نیازمند زمین و اعتبارات لازم هستیم.
**لرستان نیازمند یک موزه بزرگ متمرکز است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: لرستان نیازمند اعتبار و احداث موزه متمرکز و استاندارد در مرکز استان جهت تفکیک اشیاء مفرغی و سنگی است.
وی افزود: در این موزه باید گنجینه و آزمایشگاه پیش بینی شود وبه عنوان ظرفیتی بزرگ برای استان در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: با توجه به رایزنی های انجام شده با سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در حال حاضر رویکرد این سازمان با راه اندازی موزه ها در بناهای تاریخی است.
بهاروند اظهار داشت: در این راستا سالیانه ساماندهی و مرمت بناهای تاریخی در اولویت قرار گرفته است.
**تاکنون هیچ شی از لرستان به دلیل کمبود موزه به استان های دیگر ارسال نشده است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری لرستان همچنین گفت: در موزه قلعه تاریخی فلک الافلاک آزمایشگاهی مجهز وجود دارد.
وی اظهار داشت: در این موزه تمام اشیاء به صورت دوره ای و با نظم خاصی نمایش می شود.
بهاروند با تاکید بر اینکه به هیچ وجه اجازه از بین رفتن هویت استان و اشیاء تاریخی داده نمی شود و سعی بر نمایش تمام اشیاء تاریخی استان است، افزود: رسالت این سازمان حفظ هویت تاریخی است.
وی ادامه داد : در این راستا با برپایی نمایشگاه ها و تهیه کتابچه ها و بروشور در نمایش هر چه بیشتر آثار تاریخی لرستان تلاش می شود.
بهاروند گفت: اموال تاریخی استان تک به تک مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد و در صورت نیاز مرمت می شوند.
وی افزود: در سامانه جام برهه تاریخی و ساختار شکلی تمام اشیاء تاریخی ترسیم و مشخص می شود و هیچ شئی در قلعه ناشناخته نمی ماند.
6060/7274

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/89523/روایت-زندگی-گذشتگان،-جاذبه-ای-برای-گردشگران-نوروزی
بستن   چاپ