ندای لرستان
سیلابهای ویرانگر اخیر عموما به دلیل توسعه ناپایدار شهرها است!
چهارشنبه 7 فروردین 1398 - 12:33:51 PM
یافته
ندای لرستان- در ادامه این مطلب آمده است: نهایتا توسعه نامتوازن و ناپایدار شهرها، موجب خسارت‌هایی شده که البته به اذعان بسیاری از متخصصان، بخش عمده‌ی آن‌ها قابل پیش‌بینی بوده‌اند!
آیا دولتمردان به دنبال اقدامات اصلاحی زیربنائی، برای کاهش خسارات جانی و مالی مردم در این حوادث هستند؟
آیا مدیران به وظیفه اصلی خود که همانا «برنامه‌ریزی» است واقف‌اند؟!
بسیار خب! راه‌حل پیشنهادی این است:
کمیته‌ی متشکل از زبده‌ترین متخصصان شهرسازی جهت بررسی و تحقیق موارد زیر در وزارت کشور یا وزارت راه و شهرسازی ایجاد شود، پاسخ به این سؤالات، کشور را به سمت ایمن‌سازی در برابر بلایای طبیعی سوق خواهد داد:
طرح‌های تفصیلی موجود در شهرداری‌ها توسط چه کسانی، با چه سوابق فنی و اجرائی نگارش شده است؟
آیا همه شهرها، طرح تفصیلی دارند؟ آیا شهرهایی که دارای طرح هستند، این طرح بر پایه دانش و تخصص و آینده‌نگری تدوین شده است یا یک اقدام سلیقه‌ای و شخصی بین اعضاء شوراهاست؟!
کدام شهرها، مغایر با مشخصات توپوگرافی منطقه، رشد بی‌رویه داشته‌اند؟ چرا؟ مسبب اقدامات خسارات بار و سوء مدیریت‌ها چه کسانی هستند و چگونه می‌توان جبران مافات کرد؟!
استانداران در استان‌های حادثه‌خیز، بر مبنای سوابق رخدادهای طبیعی همچون زلزله، سیل و طوفان کمیته فنی تخصصی در معاونت امور عمرانی تشکیل و علل تکرار حوادثی همچون سیل در شهرهای استان، به‌طور دقیق ریشه‌یابی و در بودجه عمرانی سال آینده پیش‌بینی شود.
استانداران به‌عنوان مدیران ارشد دولت در استان‌ها، شخصاً از متخصصین فنی در حوزه‌های مختلف، برای حضور در کمیته‌های راهبردی دعوت کنند و از پتانسیل گران‌بهای دانش و خرد متخصصین بخش خصوصی استفاده کنند.
شوراهای شهر و شهرداران طرح‌های تفصیلی خود را به‌طور مداوم ریچک کنند و بازرسان اداره کل راه و شهرسازی به‌عنوان نظارت عالیه و کمیته تطبیق در فرمانداری‌ها به‌طور دقیق بر تصمیمات شوراها و شهرداران نظارت کنند تا از اقدامات سلیقه‌ای در شوراها جلوگیری شود.
هر سه ماه یک‌بار گزارش مفصل و تشریحی اصلاحات و اقدامات انجام شده توسط استانداران به کمیته فنی مرکزی در وزارت کشور یا وزارت راه و شهرسازی ارسال گردد تا با بررسی به‌موقع، انحراف معیارها مشخص و اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
در صورت تصمیم بر جابجایی استانداران، فرمانداران، مدیران کل، شهرداران و...، ایشان موظف و مکلف به ادامه خدمت در استان‌ها و شهرهای هم‌تراز و همگون به لحاظ وضعیت حادثه‌خیزی باشند تا تجارب کسب‌شده طی انجام برنامه، با جابجایی ایشان سوخت نشود!
هر سازمانی، در وهله‌ی نخست با انتخاب مدیران زبده و سپس با تثبیت مدیریت می‌تواند دوام داشته باشد، تقریباًهمه‌ی بلایای طبیعی به‌جز زلزله به‌طور دقیق قابل پیش‌بینی ست، دولت بر پایه این اصل، همت خود را بر ثبات مدیریت در شهرهای حادثه‌خیز بگذارد.
هزینه خسارات وارده، مردم را بس است! نباید هزینه سیاسی‌کاری و سیاست زدگی برخی مدیران را به دوش مردم و سازمان نهاد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/89437/سیلابهای-ویرانگر-اخیر-عموما-به-دلیل-توسعه-ناپایدار-شهرها-است!
بستن   چاپ