ندای لرستان
مددکاری اجتماعی؛ اقتدا به امام علی (ع)
پنجشنبه 1 فروردين 1398 - 12:42:14
ندای لرستان - خرم آباد - مددکاری اجتماعی حرفه ای مبتنی بر دانش ، اصول ، ارزشها، مهارتها و روشهایی است که هدف از آن کمک به افراد، گروه ها و جامعه است.
به گزارش ایرنا، کمک به نیازمندان، مشارکت فعال در تولید و اقتصاد، تربیت فرزندان، مشارکت مدنی در جامعه ای که حق او را غصب کرده بود، تولید علم، نشر دین ، ساده زیستی و تکریم حقوق شهروندی را می توان در ایفای نقش برجسته مسئولیت اجتماعی امام علی (ع) برشمرد.
شخصیت معنوی و عظیم حضرت علی(ع) از ابتدای تولد تاکنون بارها توسط دانشمندان دینی، سیاست مداران و جامعه شناسان مورد مطالعه قرار گرفته است و هرکس به قدر توانش از این اقیانوس معنوی بهره جسته است.
تقارن میلاد این شخصیت برجسته و نامگذاری روز مدد کار موجب شد تا بعد مسئولیت پذیری اجتماعی حضرت علی(ع) و توجه به مردم با نگاهی کارشناسی بررسی شود.
طرح هایی همچون طرح اکرام ایتام، طرح محسنین و خدمات اجتماعی دیگری که امروزه در نهاد حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) اجرا می شود برگرفته از همان سیره و منش اجتماعی و حمایتی امام علی (ع) است که کودکان یتیم و بی سرپرست مرد حمایت قرار می گیرند.
** اکرام ایتام برگرفته از سیره علوی
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان لرستان مددکاری را برگرفته از سبک زندگی حضرت علی(ع) به عنوان یک مددکار کامل در رسیدگی به نیازمندان عنوان کرد و گفت: امروزه طرح اکرام ایتام ،محسنین و خدمات اجتماعی این نهاد برگرفته از سیره علی(ع) است
جاسم محمدی فارسانی همچنین با ذکر این مطلب که چند سالی است کمیته امداد مددکار محوری را به عنوان یک الگو برای خانواده های تحت حمایت مبنای خدمات قرار داده اظهار داشت: شیوه خدمت رسانی مبتنی بر رویکرد مددکار محوری به عبارتی پذیرش، نیازسنجی، سطح بندی خدمات با تشخیص و نظر مدد کار انجام می شود.
وی با اشاره به فعالیت 173 مددکار در این نهاد افزود: رسیدگی به مشکلات وپیگیری درخواست بیش از 93 هزار خانوار تحت حمایت به وسیله مددکاران انجام می شود.
**19 هزار حامی برای کودکان یتیم در لرستان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان لرستان به طرح اکرام ایتام و محسنین با موضوع حمایت مادی از کودکان یتیم و نیازمند اشاره کرد و گفت: این طرح مبنای دینی و بر اساس آموزه های مددکاری مولی الموحدین در کمیته امداد اجرا شده و هم اکنون بیش 19 هزار حامی ، کمک های خود را مستقیم به حساب 9 هزار و 600 کودک یتیم و نیازمند می رسانند.
** امام علی و پایه گذاری عدالت اجتماعی
رمضان تیموری مدرس حوزه و دانشگاه در خصوص مدکاری دینی می گوید: عدالت اجتماعی به عنوان یک مفهوم جامع و همه جانبه در سیاست گذاری یک حکومت و یک نظام وسیع بین المللی، برای اولین بار در تاریخ، از طرف امام علی علیه السلام و پس از شکست امپراطوری های روم و ایران و فتوحات مسلمین در قاره های آسیا و افریقا پایه گذاری شد.
وی گفت: امام علی (ع) در جای جای نهج البلاغه هدف اصلی حکومت اسلامی را تحقق و گسترش عدالت اجتماعی می داند و حتی پذیرش خلافت اسلامی را برقراری عدالت قلمداد می کند.
این مولف و نویسنده مذهبی با اشاره به حکومت و خلافت از دیدگاه علی(ع)گفت: حکومت داری امام یکی از اهداف کلانش برای تحقق عدالت اجتماعی است،امری که در رأس همه امور قرار دارد.
وی افزود: امام علی (ع) حتی حاضر نشد به پیشنهاد برخی شیعیان درحفظ حکومت هم از سیاست های عدالت طلبانه عدول کند و فرمود برای رسیدن به یک هدف مقدس نباید از وسیله نا مقدس و گناه آلود استفاده کرد، که این کار با منطق اسلام سازگارنیست.
کوتاه‏ترین و باصرفه‏ترین راه برای دست‏یابی به عدالت اجتماعی، وجود انسان‏های عادل و با تقوایی است که نهاد آنان مزین به ملکه عدالت شده است و راه پر پیچ و خم نیل به عدالت جمعی را به دور از دغدغه شیوه‏های سازمانی و نهادمند پیچیده امروزی طی می‏ کنند.
عقیده به وجود عدالت در حاکم جامعه به عنوان مهم‏ترین رکن اندیشه‏های اجتماعی ، می‏تواند زمینه ساز یک اجتماع انسانی توسعه یافته و به کمال رسیده باشد و آنچه مهم است توجه به آموزه های دینی و سبک زندگی الگوی کامل عدالت اجتماعی حضرت علی (ع) است.
1920/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/89132/مددکاری-اجتماعی؛--اقتدا-به-امام-علی-(ع)
بستن   چاپ