ندای لرستان
دنورو، آشی آیینی
سه شنبه 28 اسفند 1397 - 06:44:49
ندای لرستان - یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: دنورو را مردم استان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند.
اعظم گنجی در گفت ‎ وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: دنورو یا آش دندانی یک نوع سوپ یا آش لری است.
وی اضافه کرد: مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان این آش را درست می‌کنند.
گنجی بیان کرد: آنان معتقدند که اگر این آش همان موقع روییدن دندان کودک پخته نشود در بزرگ‌سالی دچار دندان قروچه می‌شود.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: پختن این غذا برای مردم منطقه بیشتر جنبه آیینی دارد و پس از درست کردن دنورو به نشانه جشن و شادی مقداری از آن را به همسایه هدیه می‌دهند.
وی بیان کرد: همسایه نیز در عوض به‌منزله سلامتی نوزاد هدیه‌ای به او می‌دهد.
گنجی خاطرنشان کرد: مردم لرستان برای پخت دنورو از گندم، لوبیا، نخود،‌ عدس و باقلا استفاده می‌کنند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/88991/دنورو،-آشی-آیینی
بستن   چاپ