ندای لرستان
پُرشکَه، آشی زمستانی
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 07:07:58
ندای لرستان - یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان گفت: آش پرشکه غذای مخصوص فصل زمستان استان است.
اعظم گنجی در گفت ‎ وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: برای تهیه پُرشکَه یا آش پرشکه ابتدا باید آرد را الک کرد.
وی اضافه کرد: در ادامه با مقدار بسیار کمی آب خمیری کم آب و خشک درست می ‎ کنیم و سپس آن را روی الک پهن کرده و با حرکت دورانی دست، کم کم خمیرهای کوچک گرد به اندازه عدس تهیه می ‎ کنیم.
گنجی بیان کرد: اندازه این خمیرها باید خیلی خیلی ریز باشد و آرد اضافی که از الک رد می ‎ شود را برای تهیه حلوای پرشکه استفاده می ‎ کنیم.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان با بیان اینکه خمیرهای گرد شده را در سینی پخش کرده و زیر آفتاب یا روی بخاری می ‎ گذاریم تا خشک شوند، افزود: مقدار سبزی ‎ مود استفاده بستگی به سلیقه فرد دارد.
وی تصریح کرد: برخی تنها اسفناج یا سبزی آشی در آن می ‎ ریزند و بعضی نیز ترکیبی از دو نوع و همه سبزی ‎ ها را استفاده می ‎ کنند و آنها را خرد شده با پیازداغ تفت می ‎ دهند.
گنجی با اشاره به اینکه در مرحله بعدی عدس و آب را اضافه کرده و منتظر می ‎ مانیم تا بپزد، گفت: بعد از نیم ساعت می ‎ توان پُرشکه ‎ ها یا خمیرهای ریز را به آش اضافه کرد وقتی که آش، لعاب انداخت و غلیظ شد غذا آماده است.
این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان خاطرنشان کرد: آش پرشکه مخصوص فصل زمستان است.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/88924/پُرشکَه،-آشی-زمستانی
بستن   چاپ