ندای لرستان
آش گوشت خرم‌آباد، خوراک مراسمات و اعیاد
چهارشنبه 22 اسفند 1397 - 8:24:19 AM
ایسنا

ندای لرستان- اعظم گنجی اظهار کرد: آش گوشت خرم‌آباد یکی از غذاهای مناسبتی این شهرستان است.

وی با بیان اینکه این غذا در اغلب عروسی‌ها و اعیاد پخته می‌شود، افزود: چلو گوشت را زیربرنجی نیز می گویند و در سینی بزرگی که به‌ اصطلاح لُری به آن مَجمَع می‌گویند، سرو می‌شود.

گنجی خاطرنشان کرد: مجمع، سینی‌های مخصوص و گردی از جنس رویی یا استیل است كه هر کدام برای سه نفر تهیه می‌شود.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان بیان کرد: طریقه کشیدن این غذا در مجمع آداب خاصی دارد و ابتدا کمی پلو در کف مجمع می‌ریزند، سپس گوشت‌های پخته را در وسط برنج کشیده و روی آن‌را با برنج می‌پوشانند.

وی با بیان اینکه گوشت ها پنهان شده و مشخص نیستند، افزود: نهایتا یک قطعه پیاز و کمی نمک در سینی می‌گذارند و غذا را با نان می‌پوشانند تا سرد نشود.

به گفته گنجی افراد به شكل دایره وار دور مجمع نشسته و مشغول خوردن آن می شوند.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/88603/آش-گوشت-خرم‌آباد،-خوراک-مراسمات-و-اعیاد
بستن   چاپ