ندای لرستان
تقویم کوچ از سوی عشایر رعایت نمی‌شود
خزان مراتع در کوچ بهاره؛نامه «خادمی»به استانداران خوزستان و همدان
پنجشنبه 9 اسفند 1397 - 22:19:41
ندای لرستان - خرم‌آباد- کوچ بهاره زودهنگام عشایر هرساله مراتع لرستان را به خزان می‌نشاند تا «خادمی» استاندار لرستان برای جلوگیری از ورود عشایر به عرصه‌های لرستان به استانداران خوزستان و همدان نامه بزند.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: شورای امور عشایری لرستان امروز با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور، استاندار لرستان، مدیران استانی و فرمانداران تشکیل جلسه داد که یکی از دستورکارهای این جلسه بررسی وضعیت کوچ عشایر، عدم رعایت تقویم کوچ از سوی عشایر و تخریب عرصه های منابع طبیعی بود.
کوچ زودهنگام عشایر هرساله صدمات جبران ناپذیری را به عرصه های طبیعی لرستان وارد می کند و برگزاری جلسات متعدد برای جلوگیری از ورود عشایر به منابع طبیعی لرستان نتیجه بخش نبوده است.
این در حالی است که عشایر پس از ورود به لرستان و اتراق در عرصه های طبیعی به سمت استان همدان حرکت می کنند و مسئولان همدان نیز با کنترل مبادی ورودی خود مانع از ورود عشایر کوچ رو به این استان می شوند؛ لذا عشایر کوچ رو بیش از یک ماه را در عرصه های طبیعی لرستان می گذرانند و همین امر تخریب مراتع را در پی دارد.
به هیچ وجه تقویم کوچ رعایت نمی شود
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه ظرفیت عشایری ما دام و اقتصاد آن است، اظهار داشت: در گذشته خیلی ظرفیت گسترده ای نبوده است، امروزه اقدامات اصلاح نژادی صورت گرفته است و با رعایت ژنتیک استان توانسته ایم اصلاح نژاد داشته باشیم.
وی یادآور شد: 4800 راس دام عشایر لرستان اصلاح نژاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هر ساله 200تا 300 خانوار عشایری در زمان کوچ از لرستان عبور می کنند و زیرساخت های ما را از بین می برند و مراتع را خراب می کنند، گفت: به هیچ وجه تقویم کوچ از سوی این عشایر رعایت نمی شود و مراتع و زیرساخت های مناطق میان بند و سردسیر ما را خراب می کنند.
عشایر 20 روز تا یک ماه در مراتع ما حضور دارند و پوشش گیاهی منطقه را خراب می کنند
بازدار با بیان اینکه تقویم کوچ در همدان و اصفهان و کرمانشاه رعایت می شود، تصریح کرد: این در حالی است که ورودی پلدختر که قشلاق است برای عشایر کوچ رو باز است و در خروجی مسیر که بروجرد است، مسئولان همدان راه را بسته اند لذا این عشایر 20 روز تا یک ماه در مراتع ما حضور دارند و پوشش گیاهی منطقه را خراب می کنند.
وی خاطرنشان کرد: عاجزانه از مسئولان استان های همجوار می خواهیم برای رعایت تقویم کوچ همکاری کنند.
مراتع لرستان بیشترین خسارت را از کوچ بهاره و پاییزه می بیند
شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه لرستان در مسیر کوچ پاییزه و بهاره است و بیشترین آسیب و خسارت را به ویژه در کوچ بهاره می بیند، اظهار داشت: از 10 روز پیش دامداران کوچ را شروع کرده اند و مراعات نمی کنند، این در حالی است که کوچ عشایر باید در تاریخ 30 فروردین ماه انجام شود.
وی با بیان اینکه بیشترین آسیب را در این رابطه از دامداران همدان متحمل می شویم و هیچ همکاری ندارند، تصریح کرد: رعایت تقویم کوچ باید از مبدا انجام شود، ما 25 مبادی ورودی داریم که باید ایستگاه بزنیم در آنجا و از ورود عشایر ممانعت کنیم؛ این اقدام کار سختی است و نتیجه بخش هم نیست.
همه ساله جلساتی را در رابطه با کوچ عشایر برگزار می کنیم ولی خروجی ندارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با تاکید بر اینکه بایستی نهاده های مورد نیاز عشایر از سوی مسئولان مناطق مبدا تامین شود تا این عشایر کوچ رو دیرتر حرکت کنند، افزود: اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز از حمل دام قبل از آغاز تقویم کوچ جلوگیری کند.
نجفی گفت: همه ساله جلساتی را در رابطه با کوچ عشایر برگزار می کنیم ولی خروجی ندارد و امور عشایری همدان پای کار نمی آید.
در اقصی نقاط استان عشایر ترکاشوند مستقر شده اند
نعمت الله دستیاری فرماندار پلدختر نیز در سخنانی با اشاره به اینکه در سال 96 در حوزه معاونت سیاسی استانداری لرستان با حضور مدیران کل منابع طبیعی و عشایری جلسه ای پیرامون رعایت تقویم کوچ داشتیم، اظهار داشت: واقعیت این است که این جلسات خروجی نداشته است.
وی با بیان اینکه اگر استان امکانات لازم را ندهد نمی توانیم مانع از ورود عشایر به داخل لرستان شویم، تصریح کرد: عشایر الان مستقر شده اند؛ در اقصی نقاط استان عشایر ترکاشوند مستقر شده اند و ماهم زورمان نمی رسد.
نامه استاندار لرستان به استانداران همدان و خوزستان
سید موسی خادمی استاندار لرستان با اشاره به اینکه نامه ای برای استانداران همدان و خوزستان ارسال شود تا همکاری لازم برای رعایت تقویم کوچ را داشته باشند، اظهار داشت: زمان کوچ آخر فروردین تعریف شده است، باید قبل از این زمان از کوچ عشایر جلوگیری شود.
از ورود عشایر تا قبل از تاریخ کوچ باید جلوگیری شود
وی با بیان اینکه ما باید در ورودی ها برخورد کنیم، اگر دو گروه را از مسیر برگردانیم بقیه هم می فهمند و وارد استان نمی شوند، تصریح کرد: در استان از ورود عشایر تا قبل از تاریخ کوچ باید جلوگیری شود.
به هر روی، عرصه های منابع طبیعی از سرمایه های ملی محسوب می شوند که حراست از آن ها وظیفه همگان است؛ رعایت تقویم کوچ موضوعی است که نیازمند به همکاری مسئولان استان های همجوار و تلاش ویژه مسئولان لرستان است تا شاهد تخریب محیط زیست استان نباشیم.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/87916/خزان-مراتع-در-کوچ-بهاره؛نامه-«خادمی»به-استانداران-خوزستان-و-همدان
بستن   چاپ