ندای لرستان
مسئولان در پیچ و خم محرومیت زدایی؛
روایتی از قله تا دامنه‌های زاگرس؛ خانه‌های خشتی قوام می‌گیرد
شنبه 27 بهمن 1397 - 2:13:06 AM
مهر
ندای لرستان - خانه‌های خشتی و گلی روایت‌گر محرومیت های زندگی در دامنه‌های زاگرس است و حالا بنیاد مسکن برای نوسازی این خانه‌های روستایی پیش قدم شده تا گامی برای زندگی امیدوارانه تر برداشته شود.

 هنوز روستاهایی در دامنه های زاگرس به چشم می خورد که محروم از حداقل امکانات و شرایط زندگی هستند ، زیر سقف های لرزان روزگار می گذرانند و نوبت دریافت خدمات بهداشتی، زیرساختی و رفاهی به انتظار نشسته اند.
سفر به عمق محرومیت
دهستان های «اتیوند جنوبی»، «کاکاوند غربی»، «میربگ جنوبی» و ... که در شهرستان دلفان قرار دارند به لحاظ زیرساخت ها با مشکلات جدی مواجه هستند.
این مناطق همچنان با مشکلاتی از قبیل عدم گازرسانی، تامین آب شرب، دفع زباله ها، بهسازی واحدهای مسکونی فرسوده و مشکلات ریز و درشت دیگر دست و پنجه نرم می کنند، مشکلاتی که حل هر کدام از آنها کمک شایانی به بهبود وضعیت زندگی مردم این مناطق و جلوگیری از مهاجرت روبه رشد آن ها به کلان شهرها می کند.

به همراه مسئولان بنیاد مسکن، استان و شهرستان به مقصد یکی از محروم ترین مناطق کشور راهی شدیم، به این امید که این سفر می تواند مشکلات مسکن روستایی این مناطق را حل کند و دیگر مردمانش دغدغه مهاجرت از روستا به شهر و ترس از فروریختن خانه هایشان بر اثر کمترین ریشتر زلزله، باران و سیل را نداشته باشند و در روستای خود زندگی آرامی در کنار خانواده همراه با فعالیت های اقتصادی در حوزه کشاورزی و دامپروری داشته باشند.
پس از عبور از مرکز شهرستان و روستاهای مسیر و گذر از مسیر های پر پیچ و خم، سرانجام به مقصد اصلی، روستای «یار آباد تیزآب» یکی از محروم ترین نقاط ایران رسیدیم که برای رسیدن به آن می بایست حتما از خودروهای کمک دار قوی استفاده کرد.

در حین رسیدن به روستای «یار آباد تیزاب» با استقبال گرم و مثال زدنی مردم روستا مواجه شدیم، در این بازدید تمامی میهمانان به اکثر خانه های این روستا که 100 درصد آن از سنگ، گل و چوب ساخته شده بود سرزدند و از نزدیک شرایط زندگی اهالی این روستا که در سخت ترین شرایط روزگار می گذرانند را مشاهده کردند، پس از آن مسئولان جداگانه به سرکشی و بازدید از منازل رفتند و به خواسته های اهالی گوش دادند.
زندگی با حداقل امکانات در شرایط سخت

امام جمعه نورآباد در این بازدید خطاب به مسئولان با بیان اینکه ما باید خودمان را جای مردمان این روستاها بگذاریم و ببینیم آیا خانواده هایمان می توانند در این مکان ها زندگی کنند، گفت: قطعا پاسخ به این سوال «خیر» است؛ چراکه اهالی این روستا از حداقل امکانات محروم هستند و زندگی در این شرایط قطعا بسیار سخت است.
امام جمعه نورآباد: کوتاهی های گذشته جبران شود
حجت الاسلام علی اکبر جمیاری حضور مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دلفان و روستاهای محروم منطقه را فرصتی مهم در راستای ایجاد و بازسازی واحد های مسکن روستایی عنوان کرد و افزود: از مسئولان بنیاد مسکن می خواهیم نگاه ویژه ای به روستاهای محروم این شهرستان داشته باشند؛ با تخصیص اعتبارات ویژه بازسازی منازل روستایی جبران کوتاهی های گذشته را داشته باشند.

زندگی زیر سقف‌های لرزان
علی رستمیان نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به دیدار با رئیس بنیاد مسکن کشور در سال جاری و قول مساعد وی مبنی بر حل مشکلات مسکن روستایی «فیروز آباد»، «میربگ جنوبی» و بخش «کاکاوند» و سفر به شهرستان دلفان، گفت: بسیاری از مسکن های روستایی این مناطق غیر ایمن و ضعیف هستند.
وی از ایجاد ستاد بازسازی مسکن روستایی در این شهرستان توسط بنیاد مسکن کشور خبر داد و افزود: در این ستاد بازسازی مطالعه شکل می گیرد و می بایست یک کار علمی و میدانی صورت بپذیرد تا بتوانیم مسکن های روستایی را در یک برنامه مدون و سریع بازسازی کنیم.

نماینده مردم دلفان و سلسه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اختصاص 50 میلیارد ریال به صورت وام و علاوه بر این اختصاص 25 میلیارد ریال دیگر نیز به صورت بلاعوض از رهاورد سفر مسئولان بنیاد مسکن کشور به دلفان بود، اظهار داشت: همچنین دیداری با رئیس کمیته امداد کشور و رئیس سازمان بهزیستی کشور صورت گرفت که قرار شد این دو نهاد حمایتی نیز در این ستاد بازسازی شرکت کنند و آن ها نیز برای مددجویان تحت پوشش خود هم تسهیلات بلاعوض و هم وام های مسکن پرداخت کنند.

رستمیان با تاکید بر اینکه با کمترین ریشتر زلزله 100 درصد مسکن روستایی مناطق محروم «کاکاوند غربی» و «اتیوند جنوبی» تخریب می شود، اظهار داشت: امیدوار هستیم این ستاد بتواند مشکلات مسکن روستایی را در شهرستان حل کند و از احتمال بروز فاجعه انسانی پیشگیری کنیم؛ همچنین از مهاجرت روستائیان به شهر نیز جلوگیری شود.
پیگیری برای بهبود وضعیت مسکن روستائیان
فرماندار دلفان نیز با اشاره به وقوع سیلاب اخیر در شهرستان و خسارت 16 میلیارد تومانی به منازل شهری و روستایی و دیگر زیرساخت ها افزود: بخش اعظم این خسارت بر می گردد به بافت قدیمی منازل به ویژه منازل مسکونی روستایی، که ضرورت دارد هر چه سریع تر این مشکل حل شود.
حشمت بهمنی با اشاره به اینکه 30 روستای شهرستان در مسیر سیلاب قرار دارند، اظهار داشت: برای حصار کشی و احداث دیوار ساحلی در جلسه ای که در استانداری لرستان با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد تصمیمات و اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است و تلاش می شود از هر گونه خسارات احتمالی پیشگیری شود.

وی ادامه داد: امیدواریم در سه سال آینده تمامی مسکن های روستایی شهرستان ایمن سازی و مقاوم سازی شده باشند.
به هر روی، امید می رود اینگونه سفرها و بازدیدهای مسئولان کشوری به شهرستان های کمتر توسعه یافته همچون «دلفان» تداوم داشته باشد و مردم حاصل این بازدیدها و اقدامات بعدی مسئولان را به صورت ملموس حس کنند. شهرستان دلفان با دو هزار و 740 کیلومتر مربع مساحت دارای 447 روستای دارای سکنه است و 60 درصد جمعیت این شهرستان را روستاییان تشکیل داده اند؛ لذا توجه جدی به خواسته ها و رفع مشکلات آن ها ضرورتی انکار ناپذیر است.




http://www.Lor-Online.ir/fa/News/85899/روایتی-از-قله-تا-دامنه‌های-زاگرس؛-خانه‌های-خشتی-قوام-می‌گیرد
بستن   چاپ