ندای لرستان
مهر گزارش می‌دهد
سوالی که در سیلاب گم شد؛ طرح جامع دفع آب‌های سطحی خرم‌آباد چه شد
جمعه 19 بهمن 1397 - 15:13:10
ندای لرستان - خرم‌آباد- در حالی همه نگاه‌ها در جریان سیل اخیر به پروژه‌های در دست احداث در بستر رودخانه دوخته شده، که متاسفانه جای پرسیدن سوال از متولیان در مورد طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی همچنان خالی است.

به گزارش خبرنگار مهر ، نوشتن از آبگرفتگی در معابر استان لرستان و به ویژه شهر خرم آباد آنقدر برایمان تکراری شده است که شاید بتوان گفت با این درد ساخته ایم و سوخته ایم و هنوز درمانی برای آن نیافته ایم!
خرم آباد به عنوان شهری که در میان دره شکل گرفته و در مرکز آن نیز رودخانه ای بزرگ جاری است در پی هر بارندگی با سرازیر شدن آب از کوههای اطراف به سمت مرکز شهر با معضلی به نام آبگرفتگی در حالت خوش بینانه و سیلاب در حالت نسبتا بدبینانه ای مواجه است و این امر نکته ای است که باید در برنامه ریزی و مدیریت شهری مورد توجه دست اندرکاران امر قرار گیرد.
آنچه جای تامل دارد این است که تا چه زمانی باید در بی توجهی به این چالش اساسی به سر برد و دعا کرد که آنقدر باران نبارد که در شهر سیل راه بیفتد و زندگی مردم را با خود ببرد!؟
چاره اندیشی برای نوسازی شبکه جمع آوری آبهای سطحی در شهر خرم آباد نکته ایست که به نظر می رسد از سوی مسئولان مورد غفلت قرار گرفته است.
آبگرفتگی معابر و خیابانهای شهر خرم آباد تنها به رودخانه و زیرگذرهای شهر محدود نمی شود چرا که این شهر با توجه به موقعیت توپوگرافی خاص خود از یک طرف و ضعف شبکه جمع آوری آبهای سطحی از طرف دیگر هنگام بارندگیها به شهری معلق روی آب تبدیل می شود که این امر زیرساخت های شهری را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
طرح جامع دفع آب های سطحی خرم آباد چه شد؟
سید حسین صادقیان کارشناس ارشد سازه های آبی در سخنانی در صحن علنی شورای شهر خرم آباد، با اشاره به اینکه علاقه ام به شهر باعث شده اینجا باشم، اظهار داشت: خوشحالم که بعد از مدت ها مطالبات در میان متخصصان و مردم از جنس های دیگری بود، الان مطالبات فنی و صنفی شده است و این را بارقه امید می دانم.
وی با بیان اینکه آنچه در بلایای طبیعی اتفاق می افتد و خسارات دارد در بیشتر کلان شهرها مخصوصا در بحث ساخت و ساز در مسیل ها دیده می شود، تصریح کرد: 3 ماه پیش در وزارت نیرو مطرح شد که سازمان همیاری شهرداری مناطق کوهستانی از جمله لرستان با معضل ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه مواجه شده اند.
تمام درد های ما قبلا پیش بینی شده اما ما با توزیع نامتوازن منابع مالی مواجهیم
این کارشناس ارشد سازه های آبی با تاکید بر اینکه در ایران با پدیده توزیع نامتقارن منابع مواجه هستیم، افزود: تمام دردهای امروز ما قبلا پیش بینی شده است، اما سوال این است که از 20 سال قبل تاکنون ردیف بودجه سد های لرستان چقدر بوده است؟
صادقیان ادامه داد: آیا طرح جامع آب های سطحی شهر خرم آباد را شواری شهر تصویب کرده است؟ آیا چنین لایحه ای دارد؟ آیا مطالعه ای شده است؟ اگر شده چرا تعیین تکیلف نشده است.
وی با بیان اینکه اگر فردا روزی سامانه بارشی دیگری آمد و دوباره آب پس زد در خانه مردم، مدیریت لازمه را از قبل انجام داده ایم؟ تصریح کرد: هنوز گل و لای سیلاب گذشته در شهر وجود دارد، هنوز به مردم جواب قانع کننده داده نشده است، هنوز مردم نمی دانند خسارات وارده چگونه جبران می شود.
شهرداری برای دفع آب های سطحی خرم آباد اعتبار ندارد
خسرو اتابک معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری خرم آباد در خصوص سوالات مطرح شده پیرامون مطالعات آب های سطحی خرم آباد گفت: سال 95 قراردادی منعقد شده برای مطالعات آب های سطحی شهر خرم آباد که بخشی از آن هم آماده شده است اما واقعیت این است که اجرای آن اعتبار می خواهد.
حتی با کمک دولت هم مشکل نقاط دچار بحران آبگرفتگی حل نمی شود
وی با بیان اینکه مطالعات دفع آب های سطحی منطقه60 متری و گلدشت انجام شده است، تصریح کرد: تامین مالی این ها برای شهرداری ممکن نیست، دفع آب های سطحی منطقه 60 متری 30 میلیارد اعتبار می خواهد.
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری خرم آباد با تاکید بر اینکه 83 نقطه در سطح شهر شناسایی شده که دارای بحران آب های سطحی است اما حتی با کمک دولت هم این بحران در کوتاه مدت حل نمی شود، افزود: به هر روی خوشحال میشویم مجموعه استانداری ورود کنند به پروژه ها، چون حداقل به لحاظ مالی می توانند کمک کنند.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/85375/سوالی-که-در-سیلاب-گم-شد؛-طرح-جامع-دفع-آب‌های-سطحی-خرم‌آباد-چه-شد
بستن   چاپ