ندای لرستان
نهضت سواد آموزی ارمغانی از انقلاب اسلامی
پنجشنبه 18 بهمن 1397 - 09:39:10
ندای لرستان - خرم آباد - سواد آموزی و پوشش تحصیلی از ارکان عدالت تحصیلی است که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اکنون این چتر حمایتی در ایران اسلامی گسترده شده است.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران با توجه به اهمیتی که برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است.
تشکیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست.
سازمان نهضت سوادآموزی در هفتم دی ماه سال 1358 با هدف باسواد کردن خیل عظیم بی‌سوادان کشور تشکیل شد.
این سازمان از سال 1359 تا سال 1363 زیر نظر شورای نهضت سوادآموزی فعالیت می‌کرد تا اینکه هیئت وزیران در جلسه مورخ 3 بهمن 1363 تشکیلات اداری سواد آموزی را تصویب نمود، بر این اساس نهضت سوادآموزی برای اجرای وظایف خود در اساسنامه دارای سطوح‌تشکیلاتی حوزه مرکزی و خارج از مرکز بود.
در 7 دی 1358 سازمان نهضت سواد آموزی با فرمان روح‌الله خمینی تشکیل شد و خوشبختانه استان لرستان یکی از استان های بهره مند از این خدمت است.
**نرخ باسوادی در لرستان 92.5 درصد است
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان در تشریح خدمات نظام جمهوری اسلامی در استان گفت: سواد آموزی در 7 دی 58 به فرمان تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی راه اندازی شد و در لرستان فعالیت ها و دستاوردهای چشمگیری داشته است.
هاشم دالوند بیان کرد: قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 55 نرخ باسوادی در لرستان 34.64 بودکه این نرخ در سال 95 به 92.5 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: خدمات و فعالیت های سواد آموزی لرستان همگام با سوادآموزی کشور است و تشکیل مراکز یادگیری از طرح های جدید است.
دالوند ادامه داد: مراکز یادگیری بصورت منسجم در مناطق و شهرستان تاسیس شده اند و اکنون 21 مرکز یادگیری در سطح استان فعال است.
وی اظهار داشت: هشت مرکز یادگیری در الیگودرز،چهار مرکز در کاکاوند، چهار مرکز در خرم آباد، 2مرکز در بروجرد،2 مرکز در اشترینان، یک مرکز در دورود و یک مرکز در شهرستان کوهدشت اکنون فعالیت می کنند.
دالوند بر ضرورت توسعه این مراکز در استان تاکید کرد و گفت: این مراکز منسجم و فعال نظارت بر آموزش را بیشتر می کنند.
**257 چهره موفق سواد آموزی در لرستان حضور دارند
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان همچنین گفت: یکی از طرح های موفق جمهوری اسلامی ایران و مورد تشویق یونسکو طرح ICDL است که در لرستان بصورت پایلوت اجرا می شود.
وی افزود: سال گذشته 100 نفر و امسال 150 نفر تحت پوشش این طرح در شهرستان های خرم آباد و دورود قرار گرفته اند.
دالوند ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی 257 چهره موفق استانی که بی سواد مطلق بودند اکنون در سطح ادارات استان مشغول به خدمت هستند.
به گفته وی یکی از چهره های موفق سواد آموزی لرستان به درجه امام جمعه نیز رسیده است که از افتخارات بزرگ نهضت سواد آموزی است.
**برگزاری نخستین یادوراه شهدای سواد آموزی در سال جاری
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: یادواره شهدای سواد آموزی در قالب یک طرح ملی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
دالوند اظهار داشت: انعقاد تفاهم نامه با دستگاه های مختلف جهت شتاب بخشی مبارزه با بیسوادی از برنامه های سواد آموزی استان است که در این راستا چندین تفاهم نامه منعقد شده است.
وی ادامه داد: یک هزار و 400 آموزش دهنده جهت ترویج فرهنگ طرح نماز و نمازخوانی تحت آموزش قرار گرفتند.
**2800 مربی فعال سواد آموزی در لرستان فعالیت دارند
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان همچنین با بیان اینکه هم اکنون 2هزارو 800مربی سواد آموزی در لرستان فعالیت دارند ، گفت: در راستای کیفیت بخشی و سرعت در سواد آموزی در مناطق عشایر و کوچ نشین ، امکانات و زیرساخت لازم برای پوشش حتی یک نفر سواد آموز نیز مهیا شده است.
وی افزود: سن جامعه هدف سواد آموزی 10 تا 49 سالگی است ولی برای قشر عشایر 10 تا 60 سالگی تحت پوشش قرار می گیرند.
دالوند با اشاره به بحث برون سپاری آزمون های جهاد دانشگاهی بیان کرد: در سال جاری پنج استان گیلان، لرستان، ایلام، کرمان و مشهد بصورت پایلوت طرح برون سپاری آزمون ها را انجام می دهند.
وی اظهار داشت: همچنین لرستان در راستای ارسال تصاویر سواد آموزی به مرکز منتخب شده است.
به گفته وی اکنون جمعیت تحت پوشش سواد آموزی در لرستان 86 هزار و 393 نفر هستند.
دالوند بیان کرد: با سواد ترین نرخ باسوادی در استان لرستان در شهرستان خرم آباد و پایین ترین نرخ باسودای در دوره چگنی است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: به ازای آموزش هر سواد آموز در دوره انتقال هشت میلیون و 600 هزار ریال به مربی پرداخت می شود.
وی افزود:مشوق هر سواد آموزی برای کسب نمره قبولی یک میلیون و 400 هزار ریال است. مربیان سواد آموزی در استخدام آموزش و پرورش نیستند.
وی افزود: آموزش و پرورش هیچگونه تعهدی برای استخدام مربیان سواد آموزی ندارد و موسسات غیر دولتی طرف قرارداد آموزش و پرورش هستند.
دالوند اظهار داشت: اکنون 22 موسسه در لرستان مشغول فعالیت و ساماندهی آموزش دهنده ها هستند.
/6060/7274

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/85294/نهضت-سواد-آموزی-ارمغانی-از-انقلاب-اسلامی
بستن   چاپ