ندای لرستان
چهار دهه حضور و مشارکت زنانه با حمایت نهادهای انقلابی
سه شنبه 9 بهمن 1397 - 12:18:58 PM
ایرنا
ندای لرستان- امروز بعد از گذر چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی زنانی هستند که توانسته اند با حمایت های کمیته امداد در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به رشد و بالندگی قابل قبولی برسند.
کتایون کاکاوند یک تحصیل کرده دانشگاهی نمونه موفقی از کار آفرینی در بروجرد است که کسب و کارش را با نیاز سنجی ، مطالعه دقیق وچشم انداز آینده انتخاب ؛ آموزش مهارت های فنی این کار را طی کرده و با پیگیری اخذ تسهیلات بانکی فضای کسب و کار راه اندازی کرده است.
این کارآفرین باحمایت کمیته امداد با تعریف بومی و تلفیقی از غذاهای سنتی بر اساس ذائقه مشتریان این روزها میزبان مشتریان خانگی و سفارشات مراسم مختلف است.
وی در گفت و گو با ایرنا می گوید: کار آفرینی را دوست دارم و هدفم خدمت مناسب به مردم است و شعارم نیز کیفیت سلامت و مزه واقعی غذا با کیفیت خانگی است.
کاکاوند می گوید، حالا کسب و کارش رونق گرفته و علاوه بر خودش چهار نیروی کار را هم استخدام کرده است و طعم خانگی خلاقیت و بوم گرایی را از خصوصیات بارز این شیوه از کارآفرینی خود می داند.
کبری چگنی یکی دیگر از نمونه های موفق کارآفرینی تحت حمایت نهاد کمیته امداد در لرستان است.
این مادر خانواده به همراه فرزندان در سال 96 تصمیم به راه اندازی و اجرای طرح دامپروری می گیرند.
کبری و فرزندانش یک تشکل کوچک کارآفرینی خانوادگی راه انداخته اند و اکنون با راهنمایی و مدیریت مادر سه فرزند در کنار همدیگر نگهداری اصولی و رسیدگی به امور دام ها را انجام می دهند.
این بانوی کار آفرین می گوید؛ با تسهیلات خوداشتغالی که از کمیته امداد دریافت کرده است اکنون همه اعضای خانواده شامل سبحان و دو برادرش صادقانه کار می کنند تا علاوه بر اشتغال ، چرخ های تولید در روستا از کار نیفتد.
ماهی طلا رسول پور از روستای زالیاب دهستان گریت از توابع بخش پاپی لرستان و سرپرست خانواری 6 نفره است او نیز با تسهیلات خوداشتغالی اکنون به کارآفرینی رسیده است.
او می گوید؛ از سال 1375 که سرپرست خانوار شده از خدمات حمایتی کمیته امداد بهره منده است و اکنون هر کدام از فرزندانش به سروسامان رسیده اند.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام (ره) لرستان در این خصوص گفت: در حال حاضر از مجموع 84 هزار و 918 خانوار تحت حمایت 45 هزارو 181 خانوار با سرپرست زن از خدمات این نهاد شامل؛ پرداخت کمک معیشت،اشتغال و خودکفایی، مسکن، بیمه خدمات درمانی، بیمه تامین اجتماعی، خدمات تحصیلی دانش آموزی و دانشجویی،آموزش فنی وحرفه ایی، جهیزیه، اردو های زیارتی و آموزشی، طرح اکرام وایتام وسایر خدمات موردی بهره مند هستند.
فاطمه فولادیاظهار داشت: برای 30 هزار و 93 بانوی کارآفرین در طول چهار دهه انقلاب اسلامی در زمینه مشاغل خانگی، صنایع دستی، کشاورزی، دامپروری شغل ایجاد شده است.
فولادی یادآور شد: کارشناسان اشتغال کمیته امداد با برنامه استعداد سنجی ، مشاوره شغلی و علاقه مندی مددجو مهارت های فردی و اجتماعی را افزایش می دهند تا در اجرای طرح های اقتصادی موفق عمل کنند.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد لرستان عنوان کرد: بعد از اجرای طرح اشتغال، نظارت و مشاوره کارشناسان حوزه اشتغال تا پنج سال بصورت دقیق ادامه دارد و علاوه بر نظارت آموزش های لازم و کمک های مالی تکمیلی صورت می گیرد.
وی به بهره مندی 63 هزار و 747 نفر از زنان و دختران در کسب مهارت های فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: اولین گام توانمندسازی داشتن مهارت فنی است و در این زمینه کمیته امداد با عقد قرارداد با آموزشگاه های صلاحیت دار و استاندارد دوره های متناسب برگزار کرده است.
فولادی اظهار داشت: اعزام 22 هزار و 451 زن و دختران باز مانده از تحصیل به اردو های زیارتی یکی از خدمات فرهنگی آموزشی است که کمیته امداد در قالب کاروان به اردو های زیارتی، مشهد مقدس،قم وجمکران، کربلای معلی و سایر مناطق مذهبی اعزام تا مشاورین خانواده مهارت های لازم را به این بانوان بیاموزند.
وی گفت: بهره مندی 44 هزار و 756 زن سرپرست خانوار از خدمات بیمه ایی کمیته امداد ، رسیدگی به امور درمانی و کلینیکی زنان سرپرست خانوار و فرزندان تحت تکفل از جمله خدماتی است که بی وقفه از طریق سیستم ارجاع پزشک خانواده به خانواده ها با فرانشیز 100 درصدی ارائه می شود.
فولادی عنوان کرد: سه هزار و 697 نفر زنان سرپرست خانوار از خدمات بیمه تامین اجتماعی کمیته امداد به منظور تامین آتیه زنان سرپرست خانوار زیر 50 سال بهره مند شدند.
به گفته وی بیش از 10 هزار و 309 نفر از دانشجویان و دانش آموزان تحت تکفل زنان سرپرست خانوار از خدمات تحصیلی و دریافت کمک هزینه تحصیلی در سطوح مختلف تحصیلی بهره مند شدند.
معاون سلامت و حمایت کمیته امداد لرستان همچنین گفت: از این تعداد 2 هزار و 492 دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکترا فارغ التحصیل شده اند.
وی گفت: ساخت چهار هزارو 65 واحد مسکونی برای زنان سرپرست خانوار و انجام 10هزارو 395 مورد تعمیرات اساسی ساختمان از جمله خدمات در بخش پر هزینه مسکن در مناطق روستایی و شهری بر اساس رعایت استاندارد مسکن در چهار دهه خدمت رسانی بوده است.
فولادی یادآور شد: پنج هزارو 882 فرزند ذکور زنان سرپرست خانوار با معرفی کمیته امداد استان و به منظور حمایت از کیان خانواده از خدمت سربازی معاف شده اند.
معاون سلامت و حمایت کمیته امداد لرستان گفت: 9 هزارو 737 یتیم متعلق به زنان تحت حمایت کمیته امداد استان لرستان از حمایت های مادی و معنوی مردم خیر اندیش و نیکو کار بهره مند شدند و ماهانه بصورت مستقیم کمک های نوعدوستانه به حساب ایتام واریز می شود.
وی اظهار داشت:تامین جهیزیه و کمک هزینه ازدواج 33 هزار و 955 فقره برای نوعروسان تحت حمایت در چهاردهه خدمت بی منت و تحکیم بنیان خانواده صورت گرفته است.
کمیته امداد امام خمینی به عنوان دومین نهاد انقلابی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در 14 اسفند 1357 تاسیس شد و از همان ابتدای تاسیس این نهاد معنوی؛ توانمند سازی اقتصادی و ایجاد اشتغال برای مددجویان به صورت جدی مطرح و برنامه های ویژه ای برای اشتغال طراحی شد.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/84410/چهار-دهه-حضور-و-مشارکت-زنانه-با-حمایت-نهادهای-انقلابی
بستن   چاپ