ندای لرستان
بنیادی که برکت آورد
دوشنبه 1 بهمن 1397 - 7:44:43 AM
ایرنا
ندای لرستان - خرم آباد - بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در زمینه‌های اشتغالزایی و عمرانی فعالیت می‌کند که از زمان تاسیس (آذر86) تاکنون هزاران میلیارد ریال برای محرومیت‌زدایی ازمناطق محروم و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مردم، سرمایه گذاری کرده است.
  بنیاد برکت آذرماه 1386 در حوزه‌های کارآفرینی و ایجاد توسعه اجتماعی و اقتصادی در مناطق محروم ایران زیر نظر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر رفع مشکل محرومان و آباد کردن روستاها آغاز به کار کرد.
بنیاد برکت ماموریت خود را مشارکت در توانمندسازی اقتصادی، توسعه کارآفرینی و اشتغال‌زایی، کمک به آبادانی و توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی- مذهبی، کمک به ارتقای سطح سلامت و توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی و ارایه خدمات حمایتی، بیمه‌ای و مالی به محرومان عنوان کرده است.
به گفته سعید جعفری مدیرعامل بنیاد برکت، در حالی که تصور می‌شود، بیشترین تمرکز فعالیت‌های بنیاد روی طرح‌های عمرانی است اما رویکرد اصلی بنیاد اشتغال زایی و توانمندسازی اقتصادی مناطق محروم و روستایی بوده و تاکنون حدود 75 درصد فعالیت‌های این بنیاد در این حوزه صورت پذیرفته ‌است.
ساخت مدارس در مناطق روستایی و محروم، راه‌اندازی طرح‌های اقتصادی در مناطق محروم کشور با محوریت اشتغال‌ زایی و انجام طرح‌های زیربنایی مانند راهسازی، احداث خانه محرومان، آبرسانی، مدرسه سازی، برق رسانی و ساخت مسجد و مشارکت در طرح های درمانی از دستاوردهای بنیاد برکت به‌ شمار می‌رود.
بنیاد برکت از طریق دو طرح «آسمان»، آیین‌نامه سرمایه‌گذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی وطرح «آفتاب»، آیین فقرزدایی و توان‌افزایی برکت در حوزه اشتغال زایی زودبازده در روستاها و مناطق محروم فعالیت می‌کند.
*احداث 10200 خانه و مدرسه در سال جاری
به گفته رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، بنیاد برکت امسال 200 مدرسه و بیش از 10 هزار خانه احداث کرده است.
محمد مخبر که دی ماه امسال برای افتتاح طرح های محرومیت زدایی به دلفان لرستان سفر کرده بود، افزود: محوریت پیگیری طرح های بنیاد برکت اشتغال است اما همزمان با طرح های کارآفرینی به سایر مشکلات مردم نیز توجه دارد.
وی با اشاره به ایجاد 400 هزار فرصت شغلی توسط این بنیاد در سال های گذشته تاکنون بیان کرد: این مشاغل رها نمی شوند و پشتیبانی از آنها همچنان تداوم دارد که امید می رود با این سازوکار بخشی از مشکل اشتغال کشور حل شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اشاره به سرمایه گذاری 30 هزار میلیارد ریالی در مناطق محروم کشور اظهار داشت: این رقم با مشارکت مردم محقق شده است.
مخبر اضافه کرد: هزینه های نسخه درمانی 60 هزار بیمار سرطانی توسط این بنیاد پرداخت و به همین میزان نیز تسهیلات قرض الحسنه اعطا شده است.
وی با اشاره به انجام دو هزار عمل کاشت حلزون، ادامه داد: در مجموع 25 نوع خدمت توسط بنیاد برکت ارایه می شود که تامین پنج هزار سری جهیزیه، 300 هزار بسته نوشت افزار در مهر امسال و خرید دو هزار ویلچر برای مناطق محروم بخشی از خدمات این نهاد است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سفر خود به استان لرستان گفت: بنیاد برکت دو هزار و 500 تخت بیمارستانی در قالب ساخت 12 بیمارستان با هماهنگی وزارت بهداشت و درمان ایجاد می کند.
مخبر توضیح داد: از مجموع این 12 بیمارستان 9 مورد تحویل یا در حال تحویل است.
وی اظهار داشت: در بخش دارو به ویژه داروهای تک بیماران سخت درمان بنیاد برکت اقدام های خوبی انجام داده است.
مخبر ادامه داد: 200 مرکز بهداشتی درمانی در سراسر کشور توسط بنیاد برکت احداث شده و 60 هزار نسخه بیماران سرطانی در سال گذشته توسط بنیاد برکت پرداخت شده است.
وی افزود: چهار مرکز فوق تخصصی ضد سرطان در چهار نقطه کشور راه اندازی شده و در مجموع بیش از 10 هزار طرح در سال جاری در کشور بهره برداری می شود.
بنیاد برکت توجه ویژه ای به محرومیت زدایی لرستان داشته تا جایی که شهرستان دلفان به عنوان پایلوت محرومیت زدایی این بنیاد در کشور انتخاب شده تا مردم این دیار رنگ و بوی خدمت نظام جمهوری اسلامی را بیشتر از سال های گذشته درک کنند.
* فعالیت بنیاد برکت در 239 روستای دلفان
فرماندار شهرستان دلفان نیز دراین خصوص گفت: با وجود ظرفیت های بی نظیر در حوزه های مختلف این شهرستان از محروم ترین شهرهای استان بوده و آمار بیکاری در این شهرستان بالاتر از استان و کشور است.
حشمت بهمنی اظهار داشت: بنیاد برکت در 239 روستای محروم شهرستان دلفان فعالیت می کند و امیدواریم با اقدامات صورت‌گرفته شاهد رونق اقتصادی در دلفان باشیم.
وی گفت: آسیب های اجتماعی فراوانی نیز در این شهرستان وجود دارد از جمله اینکه بیشترین آمار خودکشی را در این شهرستان داریم.
بهمنی ادامه داد: حدود 10 هزار خانوار در این شهرستان زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند.
فرماندار دلفان یادآور شد: در سال 95 این شهرستان به عنوان پایلوت اقتصادی و اجتماعی معرفی و طرح های خوبی در آن اجرا شده که می توان بارقه امید به زندگی و نشاط در این شهرستان دید.
وی با اشاره به وجود 46 مدرسه دارای کد تخریب در این شهرستان گفت: اکنون راه 435 روستای شهرستان شوسه و مالرو است.
فرماندار دلفان با تاکید بر اینکه شهرستان دلفان قطب تولید حبوبات است و می طلبد که توجه ویژه ای به این حوزه شود، افزود: دلفان در حوزه گردشگری دارای قابلیت های بی نظیری است که حضور بنیاد برکت در منطقه بارقه امیدی برای خروج از بن بست اقتصادی شده است.
* قرارگاه جهادی پیشرفت و توسعه‌ پایدار دلفان
در این راستا بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته در جریان سفر محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به استان لرستان میان این ستاد و استانداری لرستان به امضا رسید، هفت هزار میلیارد ریال از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای پیشرفت و توسعه‌ دلفان و دیگر شهرستان های استان اختصاص یافت.
طبق این تفاهم‌نامه، این مبلغ برای محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، ساخت و تکمیل پروژه‌های زیربنایی، مسکن محرومان، بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی، ارایه‌ خدمات حمایتی مانند تحت پوشش قرار دادن ایتام، اعطای وام قرض‌الحسنه و کمک به درمان زوج‌های نابارور مناطق محروم و کمتر توسعه ‌یافته در استان لرستان سرمایه‌گذاری خواهد شد.
همچنین از اعتبار این تفاهم ‌نامه، 500 میلیارد ریال برای سرمایه‌گذاری در زمینه ایجاد اشتغال و توانمندسازی اقتصادی نورآباد دلفان تخصیص یافته است.
بر این اساس، هدف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نورآباد دلفان ایجاد 600 فرصت شغلی پایدار بر اساس حمایت از کارآفرینان و مدل‌های توانمندسازی اقتصادی بنیاد برکت و بر اساس مدل‌های اقتصادی اجتماع‌ محور آسمان و آفتاب است به ویژه در خصوص مشاغلی که مبتنی بر ظرفیت‌های اقتصادی منطقه در دو بخش کشاورزی و دامپروری باشد.
استاندار لرستان در این قرارگاه می‌تواند به عنوان متولی و هماهنگ ‌کننده اصلی ایفای نقش کند و سایر دستگاه‌ها در حوزه محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی در پیشبرد اهداف این قرارگاه مشارکت کنند و این نهادها متناسب با مسئولیت، توان و ظرفیت‌های خود، کارها را پیش ببرند.
به گفته جعفری مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد در سال 97 ایجاد 1400 فرصت شغلی پایدار را در استان لرستان به عنوان هدف برای خود تعیین کرده است که با توجه به فعالیت‌های سراسری و گسترده‌ بنیاد برکت در این زمینه، این رقم در کل کشور به 30 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم خواهد رسید.
جعفری می گوید: در بنیاد برکت که مجری راهبردها و منویات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در زمینه‌ محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در کشور، حرکتی جهادی به‌ طور مستمر و شبانه‌روز در حال انجام است و اگر فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی با کار اقتصادی همراه نباشد مثمرثمر نخواهد بود لذا باید به توانمندسازی اجتماعی و اشتغال‌زایی توجه ویژه داشته باشیم.
وی افزود: امسال حدود 3500 میلیارد تومان با اولویت ایجاد اشتغال در کشور سرمایه گذاری می شود و این در حالی است که بنیاد هیچ کمکی از دولت نمی گیرد و بودجه بگیر دولت نیست اما بدون انجام کار موازی با این مجموعه، به آن کمک می کند.
او در خصوص حضور این بنیاد در لرستان، اظهار داشت: بر اساس درخواست مجموعه مدیریتی استان، طرح پیشرفت و آبادانی شهرستان محروم دلفان با حضور بنیاد برکت و هم افزایی با دستگاه های استانی در سه سال اجرا می شود.
جعفری تصریح کرد: این شهرستان از نقاط هدف در محرومیت زدایی و جز ضرورت های دولت است تا بتوان با رویکرد هم افزا و برنامه ای، آن را با محوریت اشتغال و رویکرد ارتقا شاخص های اجتماعی توانمند کرد.
وی در خصوص تفاهم نامه سال گذشته استان با بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز گفت: در این تفاهم نامه هفت هزار میلیارد ریال در بخش اقتصادی، 100 میلیارد ریال اجتماع محور و 900 میلیون ریال بخش زیربنایی برنامه تدوین شده است.
او ادامه داد: در بخش اقتصادی بنگاه محور 21 بنگاه استان معرفی شده که با بررسی های انجام شده در حال حاضر سه بنگاه در مرحله پذیرش قرار دارند.
وی گفت: تفاهم نامه 900 میلیون ریالی در دو سال اجرا می شود و برای طرح های اجتماع محور کوهدشت، رومشکان و دلفان 120 میلیارد ریال در فاز اول اختصاص یافته و تا اواخر شهریور عملیاتی می شود.
مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: در سایر بخش ها از جمله تسهیلات طرح های کمتر از 20 میلیارد ریال، 100 میلیارد ریال اختصاص یافته که با توجه به گزارش های ارائه شده 80 میلیارد ریال طرح تایید و به بانک معرفی شده است.
جعفری اضافه کرد: طرح های اجتماع محور امسال نهایی شده و در استان های لرستان، خوزستان، کرمان، اذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان اجرایی می شود.
* 2300 طرح اشتغال محور در لرستان
رییس هیات مدیره بنیاد برکت نیز گفت: دو هزار و 300 طرح اشتغال محور در چهار شهرستان دلفان، پلدختر، کوهدشت و رومشکان استان لرستان اجرا می شود.
محمود عسکری در آیین بهره برداری از 500 طرح اشتغالزای اجتماع محور و شروع عملیات اجرایی 110طرح بنیاد برکت در لرستان اظهار داشت: از دو هزار و 300 طرح اشتغال محور در نظر گرفته شده برای استان لرستان تاکنون 540 مورد انجام شده و به نتیجه رسیده است.
وی افزود: علاوه بر این یک هزار و 679 طرح در چهار شهرستان دلفان، پلدختر، کوهدشت و رومشکان استان لرستان آماده دریافت تسهیلات هستند.
عسگری آزاد با بیان اینکه چهار طرح از سوی این نهاد در مناطق محروم کشور اجرا می شود، اظهار داشت: طرح آسمان، طرح سحاب، طرح مهتاب و طرح آفتاب از جمله این طرح ها است.
وی با اشاره به اینکه پنج هزار و 400 طرح نیز از سوی تسهیل گران بنیاد برکت در حال بررسی هستند گفت: این طرح ها علمی و متکی به مردم هستند.
* 31 طرح با همکاری بنیاد برکت در لرستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: اکنون 31 طرح با همکاری بنیاد برکت در بخش بهداشت و درمان این استان در حال انجام است.
کوروش ساکی افزود: این طرح ها شامل مراکز بهداشت درمانی، مراکز جامع سلامت، اورژانس و درمانگاه است و سه مرکز جامع سلامت نیز توسط بنیاد برکت در لرستان احداث شده است.
ساکی ادامه داد: دو مرکز به مرحله افتتاح رسیده که گام بسیار بزرگی است.
وی اظهار داشت: احداث یک بیمارستان در شهرستان نورآباد با توجه محرومیت این شهرستان که بخشی از طرح محرومیت زدایی دفتر مقام معظم رهبری است، توسط بنیاد برکت انجام می شود.
ساکی ادامه داد: همچنین مرکز ناباروری لرستان با همکاری بنیاد برکت،استانداری، جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اعتبار 110 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
* 1000 فرصت شغلی توسط بنیاد برکت
دی ماه جاری نیز روابط عمومی بنیاد برکت اعلام کرد: پیرو توافق‌نامه‌ منعقده بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری لرستان، اشتغال‌زایی به عنوان یکی از بخش‌ها پیش‌بینی شده برای ورود و فعالیت ستاد اجرایی در نظر گرفته شده است.
بر این اساس، بنیاد برکت از چهارماه گذشته فرآیند راه‌اندازی طرح‌های اشتغال‌زایی را در قالب طرح احتماع‌ محور سحاب (سرمایه‌گذاری حمایتی اشتغال برکت) آغاز کرده و تا پایان سال بیش از یک‌هزار فرصت شغلی را در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ استان به بهره‌برداری خواهد رساند.
شهرستان‌های دلفان، پلدختر، رومشکان و کوهدشت به عنوان نقاط هدف این طرح در نظر گرفته شده و مجریان و تسهیل‌گران بنیاد برکت با استقرار در این شهرها فرآیند اشتغال‌زایی را آغاز کرده‌اند.
همچنین دستگاه‌های اجرایی و دست‌اندرکار مانند استانداری، فرمانداری، بخشداری و اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز در قالب کمیته توسعه اشتغال، بنیاد برکت را در این راه یاری می‌رسانند.
تاکنون در شهرهای دلفان، پلدختر، کوهدشت و رومشکان فرآیند اهلیت‌سنجی به ترتیب برای 800، 201، 397 و 365 نفر از متقاضیان به پایان رسیده و برای تشکیل پرونده معرفی شده‌اند.
این طرح های اشتغال‌زایی درقالب طرح احتماع‌محورسحاب و در حوزه‌ی کسب‌ وکارهای خرد و خانگی روستایی راه‌اندازی می‌شود.
تاکنون بیش از 20 رشته شغلی از جمله پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری و گلیم‌بافی تحت پوشش این طرح قرار گرفته است و دایره‌ی این مشاغل گسترش پیدا خواهد کرد.
برای اجرای هر چه بهتر طرح احتماع‌ محور سحاب و استفاده بهینه از منابع، مراحلی پیش‌بینی شده است که بررسی توانایی‌ها و قابلیت‌های نسبی و رقابتی هر منطقه، شناسایی متقاضیان، اهلیت‌سنجی اعتباری، تامین منابع مالی، معرفی به بانک عامل، آموزش و مهارت‌آموزی و استقرار شغل برخی از آن‌ها را تشکیل می‌دهند.
متقاضیان پس از احراز شرایط لازم و معرفی به بانک عامل، می‌توانند وام قرض‌الحسنه با سود 4 درصد و بازپرداخت متوسط 48 ماهه دریافت کنند که متوسط پرداختی در طرح‌های اشتغال‌زایی استان لرستان 257 میلیون ریال است.
بودجه کلی راه‌اندازی بیش از یک‌هزار طرح‌ اشتغال‌زایی در استان لرستان 300 میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.
بنیاد برکت پس از کسب اطمینان از وجود بازار فروش مناسب برای کسب‌ و کارهای پیشنهادی، به حوزه‌ اشتغال‌زایی و پرداخت تسهیلات ورود می‌کند.
همچنین پیش از راه‌اندازی طرح‌های اشتغال‌زایی، پشتیبانان کسب ‌و کار جذب می‌شوند که وظیفه‌ اصلی آن‌ها تامین نهادهای تولید، مهارت‌آموزی و خرید تضمینی و با قیمت مناسب و منصفانه‌ی محصول است.
با برپایی نمایشگاه‌های برکت در مناطق هدف، بازاریابی الکترونیکی و ایجاد شبکه‌های اشتغال، روند فروش محصولات نهایی تسریع می‌شود.
* کارهای بنیاد برکت در لرستان
استاندار لرستان نیز دراین باره گفت: بنیاد برکت تاکنون کارهای بزرگی در این استان انجام داده است.
سید موسی خادمی اظهار داشت: با توجه به انتخاب دلفان به عنوان پایلوت اجرای طرح های محرومیت زدایی توسط وزارت کشور و بررسی مسایل توسعه ای آن، ستاد اجرایی فرمان امام می تواند بهترین متولی برای اجرای این طرح باشد.
وی افزود: در شهرستان دلفان در سال های پیش نظریه ای مطرح شد مبنی بر اینکه مطابق آن منطقه ای به طور مجزا تحت راهبری واحد مدیریت شود که در واقع مدل بسیار خوبی است.
خادمی تاکید کرد: اطمینان دارم با توجه به ظرفیت های فراوانی که این شهرستان دارد، می تواند به الگویی خوب در کشور تبدیل شود.
استاندار لرستان گفت: مدل دقیقی برای پیوند دولت، بخش خصوصی، نهادهای نهادهای عمومی، دستگاه های نظام و مردم وجود ندارد که این امر منجر به عدم کارایی برخی طرح ها و برنامه ها می شود.
خادمی ادامه داد: در همین راستا برای اجرای موفق طرح محرومیت زدایی دلفان باید این ساختار با جزییات مورد نیاز آن، ظرف مدت کوتاهی تعیین شود تا اجرای این طرح به صورت متمرکز پیش رود.
وی اظهار داشت: مدل ارایه شده باید در دو بخش استانی و شهرستانی و با حضور خیران و سمن ها باشد و پیشنهاد می شود از ظرفیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در کنار فعالیت بنیاد برکت استفاده شود.
او تصریح کرد: برای اجرای طرح محرومیت زدایی، می توان برخی از طرح ها را که مطالعات بخشی آن وجود دارد، همزمان با انجام مطالعات جامع، اجرا کرد.
استاندار لرستان با انتقاد از اینکه در برخی موارد جریان های بخشی و رودربایستی ها موجب تغییر نتیجه مطلوب می شود گفت: هدف همه دستگاه ها در اجرای این طرح مشترک است بنابراین باید مسیر مشترک و درستی نیز برای رسیدن به این هدف انتخاب شود.
خادمی با تاکید بر کار جهادی دستگاه ها در این طرح افزود: وزارت کشور با دقت نظر بالا، یکی از شهرستان های استان را برای اجرای طرح ویژه محرومیت زدایی انتخاب کرده که باید به درستی از این فرصت استفاده کرد.
وی تصریح کرد: از سال های گذشته تاکنون، روش بخشی - دستگاهی در کشور ادامه داشته و امروز در ریشه یابی مشکلات به این نتیجه می رسیم، عدم توازن منطقه ای به دلیل وجود ساختار متراکم اداری است که در ان هر بخشی مستقل کار می کند و تنها اقدامات، اهداف و برنامه های خود را بدون توجه به دستگاههای مرتبط دنبال می کند.
استاندار لرستان اضافه کرد: باید ساختار اداری به نحوی اصلاح و کاربردی شود که پراکنش توزیع خدمات و زیرساخت ها به صورت عادلانه و با توجه به مسایل منطقه ای مورد توجه قرار گیرد.
7269/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/80822/بنیادی-که-برکت-آورد
بستن   چاپ