ندای لرستان
در گفت‌وگو با مهر تشریح شد؛
پویش‌های مردمی برای حفظ محیط‌زیست/«داریار» حامی بلوط‌های زاگرس شد
پنجشنبه 27 دي 1397 - 02:43:30
ندای لرستان - خرم‌آباد- کارشناس و فعال حوزه محیط زیست کشور با اشاره به فعالیت پویش‌های مردمی برای حفظ محیط‌زیست و حساس کردن مردم در این رابطه گفت: این بار «داریار» حامی بلوط‌های زاگرس شده است.

مجید دریکوند در گفت و گو با خبرنگار مهر ، با اشاره به اجرای پویش های مردمی حفظ محیط زیست اظهار داشت: دولت ها به تنهایی قادر به حفظ درختان و جنگل ها، این موجود ارزشمند نیستند. به مشارکت حداکثری مردم در این حوزه نیاز است که در قالب طرح هایی مثل «جنگلانه» نمود و مصداق پیدا می کند.
پویش های مردمی اتفاقات خوبی برای محیط زیست رقم می زنند
وی با بیان اینکه پویش های محیط زیستی مردم را درگیر می کنند و حساسیت را بیشتر می کنند، آگاهی بخشی می کنند و آموزش می دهند، تصریح کرد: در این بین اتفاقات خوبی برای حفظ و ارتقای پوشش گیاهی و جنگل ها می افتد.

«جنگلانه» گستره وسیعی را در بر گرفت و مردم را نسبت به حفظ جنگل ها حساس و آگاه کرد
این کارشناس و فعال حوزه محیط زیست کشور با اشاره به اینکه پویش «جنگلانه» از ابتدا با سرعت پایین آغاز شد اما امسال با سرعت خیلی خوب و با گستره وسیعی که در بر گرفته به پیش می رود و توانسته است مشارکت مردم را جذب کند، افزود: با فعالیت این پویش ها، اتفاقات خوبی در حوزه کنش گری اجتماعی و فعالیت زیست محیطی رخ داده است؛ مردم حساس شده اند، آشنا شده اند و تجربه کرده اند.
دریکوند با تاکید بر اینکه طرح «جنگلانه»، پویش «سه شنبه های بدون خودرو» و دیگر طرح های مشابه آن به دنبال این است که مردم را نسبت به حفظ محیط زیست دغدغه مند کند و حساسیت ها را افزایش دهد، افزود: خیلی از مردم ما علاقمندان به محیط زیست و دوست داران ایران هستند و به پویش ها می پیوندند و کمک می کنند و در احیاء و حفظ جنگل ها تلاش می کنند.

وی یادآور شد: تمرکز ما در این پویش ها به اشتراک گذاشتن فعالیت های مدنی و اجتماعی برای حفظ محیط زیست است و هر کدام از این طرح ها یک کلاس است که آگاهی و دانش به مردم می دهد.
«داریار» از قلب زاگرس کار خود را شروع کرد
این کارشناس و فعال حوزه محیط زیست کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز به کار پویش «داریار» گفت: در امتداد طرح جنگلانه و طرح های مشابه آن، پویش محیط زیستی «داریار» امسال کار خود را آغاز کرده است؛ این پویش مردمی از لرستان و از قلب زاگرس کار خود را با هدف تقویت فعالیت های اجتماعی برای حفظ درختان بومی منطقه زاگرس شروع کرده است.
درختان را نمی سوزانیم، نمی شکنیم و نمی بُریم؛ در عوض سالانه ده بذر یا نهال بلوط می کاریم
دریکوند با بیان اینکه «داریار» واژه ای لری به معنای یار و یاور درخت است، تصریح کرد: داریار تلاش می کند با شعار «درختان را نمی سوزانیم، نمی شکنیم و نمی بُریم؛ در عوض سالانه ده بذر یا نهال بلوط می کاریم» به حفظ و احیای جنگل ها کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه در اجرای پویش مردمی «داریار» 12 نشست ماهیانه در لرستان برگزار می شود، افزود: سخنرانی تخصصی توسط چهره های شاخص محیط زیستی، نشست های مشترک و کارگاه آموزشی برای علاقمندان از برنامه های این پویش مردمی است.
این کارشناس و فعال حوزه محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: مردم می توانند این پویش مردمی را با #داریار در فضای مجازی دنبال کنند و با پیگیری شعار این پویش گامی در راستای حفظ طبیعت و محیط زیست بردارند.
بلوط فرزند من است و من نیز از بلوط
بر اساس این گزارش، پویش مردمی «داریار» در مدت زمان کم فعالیت خود توانسته است اقدامات مثبتی را در عرصه حفاظت از جنگل های زاگرس و ترویج کاشت درختان بومی، رقم بزند؛ حالا پدر بلوط ایران نیز با پیوستن به این پویش مردمی در پیامی گفته است «زاده زاگرسم و سرباز جنگل، بلوط فرزند من است و من نیز از بلوط».

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان نیز در پیامی به پویش مردمی «داریار» گفته است: «حفظ، نگهداری و احیای جنگل ها و درختان با ارزش زاگرس ضامن ادامه حیات در این اکوسیستم منحصر به فرد است. ساکنین زاگرس سال ها در دامان آن زندگی کرده اند و به آن وابسته اند. فرزندان زاگرس برای حفظش از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد. زاگرس با فرزندانش رو به پیشرفت خواهد بود».

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/79472/پویش‌های-مردمی-برای-حفظ-محیط‌زیست-«داریار»-حامی-بلوط‌های-زاگرس-شد
بستن   چاپ