ندای لرستان
زندگی‌ای که خاکستر می‎شود
شنبه 22 دی 1397 - 1:06:19 PM
ایسنا
ندای لرستان- در سال ‎ های گذشته افراد معتاد از مواد مخدر سنتی استفاده می ‎ کردند ولی امروزه استفاده از مواد مخدر صنعتی رواج پیدا کرده که بعضی از مردم از این مواد در مجالس عروسی و تفریح خود استفاده می ‎ کنند و استفاده آن را نوعی کلاس بیان می ‎دانند.

 افراد جامعه امروز به عنوان ‎ های مختلف در این دام بلای خانمان‌سوز گرفتار می ‎ شوند .

اعتیاد باعث بزه ‎ کاری ‎ ها و ناهنجاری ‎ های بسیاری در جامعه می ‎ شود که از جمله آن می ‎ توان به تکدی ‎ گری، دزدی، جیب‏بری و حتی قتل اشاره کرد .

شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور ما محیط مستعدی را برای روی آوردن جوانان به اعتیاد داراست که با توجه به تلاش ‎ های همه ‌ جانیه نهادهای مختلف در روند مبارزه با این معضل اجتماعی این مشکلات هنوز پابرجاست .

92 درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می ‎ شود

مجتبی بیرانوند دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان دراین‌باره اظهار کرد : موضوع مواد مخدر با توجه به حجم مشکلاتی که برای استان و شهرستان به وجود آورده است با یک یا دو دستگاه رفع نمی ‎ شود و کلیه دستگاه ‎ های اجرایی باید پای کار باشند .

وی تصریح کرد: افغانستان در همسایگی و هم ‎ مرزی ما 92 درصد تریاک جهان را تولید کرده، دومین تولیدکننده حشیش بوده و در حال تولید شیشه است که بخش اعظمی از این مواد از طریق کشور ما ترانزیت می ‎ شود .

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان خاطرنشان کرد: اگرچه کشفیات نیروی انتظامی استان افزایش 3 برابری به خود دیده است، اما آیا مداخلات اجتماعی و فرهنگی دیگر دستگاه ‎ ها نیز سه برابر بیشتر شده است؟

بیرانوند اضافه کرد : گزارش ‎ های ارائه شده از سوی مدیران دستگاه ‎ های اجرایی بروجرد در حوزه مقابله با مواد مخدر قابل‌قبول نیست .

وی بیان کرد : در حالی دانش ‌ آموزان و دانشجویان بیشترین جامعه آماری هدف مواد مخدر هستند و آموزش‌وپرورش بروجرد عملکرد قابل‌توجهی در این حوزه انجام نداده است .

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر لرستان ادامه داد : در حالی مرکز اجتماع درمان محور (TC) نقش بسیار مؤثری در ماندگاری درمان معتادان دارد که از ظرفیت این مرکز آن ‎ گونه که باید استفاده نمی ‎ شود .

بیرانوند عنوان کرد : خروجی فعالیت کلینیک ‎ های ترک اعتیاد در بروجرد مورد رضایت نیست و قرار نیست در کلینیک ‎ ها صرفاً داروفروشی کنیم، بلکه در این مراکز باید کارهای روانشناسی، مددکاری، تست ‎ ها و آزمایش ‎ های لازم انجام و جلسات فردی، خانوادگی و گروهی نیز برگزار شود .

وی اظهار کرد : شهرداری بروجرد گرم ‎ خانه برای معتادان متجاهر، کارتن ‏ خواب‏ها و متکدیان ایجاد کند.

فرزندسالاری می‌تواند موجب گرایش قشر جوان به مصرف مواد مخدر شود

رضا آریایی معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد دراین‌باره گفت: استفاده از توان بالای خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد اثربخشی کار در حوزه مقابله با مواد مخدر را بالا می‌برد .

وی تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که با صنعتی شدن مواد مخدر شکل آن تغییر یافته است، به‌طور مثال با تزریق مواد مخدر در سالن‌های   بدن‌سازی و آرایشگاه‌های زنانه بسیاری از معتادان از اعتیاد خودآگاهی ندارند .

فرماندار ویژه بروجرد خاطرنشان کرد : جامعه آماری درگیر با مواد مخدر بسیار گسترده شده و محدود به قشر خاصی نیست .

آریایی عنوان کرد: اگر این را باور داریم که اعتیاد یک بیماری و نه یک جرم است، باید شرایطی را فراهم آوریم که این بیماری درمان و به جرم تبدیل نشود .

وی بیان کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی ورود جدی به حوزه   آموزش داشته و آن را به‌ویژه برای گروه سنی هدف مواد مخدر از جمله در مدارس و دانشگاه‌ها به‌طور مستمر در دستور کار قرار دهند .

معاون استاندار لرستان اضافه کرد: فرزندسالاری، سرخوردگی، تأثیر دوستان، بالا رفتن سطح توقع و عدم امید به آینده از عواملی است که می‌تواند موجب گرایش قشر جوان به مصرف مواد مخدر شود .

12 کمپ ترک اعتیاد در بروجرد وجود دارد

کرم رضا پیردایه رئیس اداره بهزیستی بروجرد نیز دراین‌باره اظهار کرد: 12 کمپ ترک اعتیاد در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد 5 کمپ مجوز فعالیت دارد، برخی دیگر موافقت اصولی را دریافت کرده و تعدادی در حال دریافت موافقت اصولی و مجوز فعالیت هستند .

وی تصریح کرد : سا ل   گذشته 4 کمپ دارای مجوز و 20 کمپ غیرمجاز در بروجرد وجود داشت که از این تعداد 12 کمپ پلمپ شد و 8 کمپ دیگر در حال دریافت مجوز فعالیت هستند .

رئیس اداره بهزیستی بروجرد خاطرنشان کرد : ه مکاری نکردن پزشکان با کمپ‌های ترک اعتیاد به‌عنوان یکی از نقایص در چرخه درمان معتادان است درحالی‌که بر اساس پروتکل سازمان بهزیستی مراجعه‌کنندگان به کمپ‌ها در بدو ورود باید با نظر پزشک پذیرش شوند .

TC بروجرد ظرفیتی مغفول مانده

علیرضا رخشان مسئول مرکز TC   لرستان نیز دراین‌باره اظهار کر د: TC   لرستان تنها مرکز دولتی در کشور است و متأسفانه متقاضی چندانی از معتادان در حال بهبود در بروجرد برای این مرکز نداریم و این یک نقیصه است .

وی تصریح کرد: TC   یک برنامه مدون و علمی در همه جای دنیا و ازجمله ایران برای درمان اعتیاد است .

مسئول مرکز TC   لرستان خاطرنشان کرد: در حالی بین 40 تا 50 درصد بیماران مراجعه‌کننده به این مرکز ماندگاری بالای 2 سال در درمان اعتیاد دارند که آن‌گونه که باید از ظرفیت این مرکز در درمان افراد معتاد استفاده نمی‌شود .

رخشان بیان کرد: مرکز TC لرستان در حال حاضر 28 تخت با ضریب اشغال بین 15 تا 20 نفری را دارد، اما درصورتی‌که شهرداری بروجرد بخش در اختیار گرفته این مکان را آزاد کند، امکان خدمات‌دهی به 50 تا 60 بیمار معتاد فراهم می‌شود .

یکی از راهکارهای مقابله با اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی جلوگیری از فروش و امکان دسترسی به آن است و فرهنگ‌سازی در این زمینه و بهره‌گیری از ظرفیت مبلغان مذهبی در راهنمایی و توصیه به مردم می‌تواند در تحقق مسیر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مؤثر باشد .

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/79062/زندگی‌ای-که-خاکستر-می‎شود
بستن   چاپ