ندای لرستان
عواقب مصرف مواد نیروزا توسط ورزشکاران
چهارشنبه 12 دي 1397 - 09:42:55
ندای لرستان - یک دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی می‌گوید: ورزشکاران روز به روز در حال گسترش است.
سجاد آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: امروزه ورزش جز مهمی از زندگی بسیاری و البته جوانان را تشکیل می‌دهد که عده‌ای آن را به صورت تفریحی و برخی به صورت حرفه‌ای و در راستای دنیای قهرمانی و دستیابی به بهترین عناوین کسب شده انجام میدهند.
وی ادامه داد: عده‌ای در راستای پیشرفت ورزشی و مشهور شدن به دنبال این هستند که خیلی زودتر به نتیجه دلخواه خود برسند و از همین رو این افراد تمایل بیشتری به استفاده از مواد غیر مجاز و نیروزا پیدا می‌کنند و به اصطلاح می‌خواهند راه صدساله را در یک شب طی کنند.
آزادی با بیان اینکه متاسفانه این موضوع بین ورزشکاران روز به روز در حال گسترش است، تصریح کرد: در یکی از سالن‌های ورزشی شهر و در حاشیه برگزاری مسابقات یکی از رده‌های سنی حساس و مهم در گوشه‌ای از سرویس‌های بهداشتی نه‌چندان تمیز، یک پلاستیک کوچک توجه‌ام را جلب کرد با نگرانی و اضطراب جلو رفتم و متوجه سرنگ‌ها و آمپول‌های استروئیدی، خطرناک و غیرمجاز استفاده شده توسط بعضی از ورزشکاران شدم.
این دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی اضافه کرد: سوال اینجاست به راستی کاربرد این مواد نیروزای غیرمجاز و خطرناک چیست؟ آیا استفاده از این مواد مهلک باعث راندمان و کارآیی ورزشکاران در مسابقات می‌شود؟ آیا واقعاً بعضی از مربیان و ورزشکاران ما از عوارض خطرناک این مواد مطلع هستند؟!
وی با بیان اینکه قهرمانی به چه قیمت! تأکید کرد: عمر قهرمانی کوتاه است، آنچه می‌ماند اخلاق و روح پهلوانی در ورزش است، چرا در گذشته از این مواد استفاده نمی‌شد ولی شاهد بهترین نتایج بودیم اما در جامعه امروز در حال سوق پیدا کردن بیشتر به این سمت هستیم.
آزادی بیان کرد: اگر بخواهیم از اولین عوارض استفاده از مواد نیروزا بگوییم؛ مبارزه شدید با همین جسم و روح پاک در ورزش است، عوارضی خطرناک همچون پرخاشگری، افسردگی، هیجان کاذب، بی‌ثباتی عاطفی، حالت تهاجمی، خشونت، بی‌خوابی، اضطراب و در نهایت خودکشی! آیا این‌ها به تنهایی کافی نیست که یک ورزشکار را به نابودی بکشاند.
وی خاطرنشان کرد: بارها و بارها شاهد پرخاشگری‌ها و درگیری‌های عده‌ای در حین برگزاری مسابقه بوده‌ایم، همین افرادی که از مواد نیروزا استفاده کرده‌اند و وقتی می‌بینند که در حال شکست خوردن هستند، حالت‌های تهاجمی به خود گرفته و با پرخاشگری در حال بهم زدن مسابقه هستند.
این دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: اگر بخواهیم به عوارض دیگری اشاره کنیم، می‌توانیم به عوارض برگشت‌ناپذیر قلبی و عروقی، عوارض کبدی که در نهایت منجر به سرطان کبد می‌شود، ریزش موی سر و در نهایت تاسی، عقیم شدن در مردان و اختلال قاعدگی در زنان که خود منجر به بروز ناراحتی قلبی در آینده می‌شود.
آزادی با بیان اینکه قهرمان شدن به هر قیمتی می‌ارزد؟ اظهار کرد: توجه بیشتر فدراسیون پزشکی ورزشی و مبارزه جدی‌تر با این پدیده شوم و برگزاری کلاس‌های کارگاهی و منسجم‌تر و البته بدون هزینه برای مربیان و رغبت بیشتر آنان در چنین کلاس‌هایی و آشنا کردن مربیان و ورزشکاران با علم صحیح تغذیه و علم تمرین قطعاً می‌تواند باعث شود که این پدیده شوم به حداقل برسد.
 وی گفت: امیدوارم جوانان ورزشکار و همچنین مربیان زحمت‌کش با به‌روز کردن خود در علوم ورزشی بیشتر به این مسئله توجه کنند که شاهد رشد بیشتر ورزش در جامعه باشیم.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/77275/عواقب-مصرف-مواد-نیروزا-توسط-ورزشکاران
بستن   چاپ