ندای لرستان
مهری که به دل ننشست
دوشنبه 10 دی 1397 - 12:06:09 PM
ایرنا
ندای لرستان - خرم آباد - سال 86 با آغاز طرح مسکن مهر بارقه امیدی برای افراد بی خانه و اقشار کم درآمد ایجاد شد اما کارشناسی نبودن محل ساخت و تامین نیازهای خدماتی در برخی از طرح ها موجب شده که اکنون با گذشت حدود 10 سال مشکلاتی این طرح همچنان پابرجا باشد.
  طرح مسکن مهر در ابتدا در قالب بند د تبصره 6 قانون بودجه سال 1386 آغاز شد و سپس بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، به صورت پیوسته در دستور کار قرار گرفت.
این طرح که در حقیقت شامل اجاره بلندمدت زمین جهت احداث مسکن است، در طرح جامع مسکن نیز پیشنهاد شده بود اما حجم پیشنهاد شده در آن طرح بسیار کمتر بود که در دولت دهم از 20 هزار واحد مسکونی در سال به 5/1 میلیون واحد در سال افزایش یافت.
مبنای اصلی مسکن مهر بر این امر مبتنی است که ارزش زمین، بخش قابل توجهی از هزینه تمام شده مسکن را به خود اختصاص می‌دهد، بنابراین با حذف یا کاهش ارزش زمین از هزینه تمام شده مسکن، می‌توان تا حدود زیادی هزینه مسکن را کاهش داد که طرح مسکن مهر بر اجاره بلندمدت زمین جهت احداث مسکن مبتنی است.
در واقع دولت وقت در راستای پاسخگویی به نیاز مردم به تامین مسکن، طرح مسکن مهر را مطرح کرد و متعهد شد با اجرای این طرح سالانه یک و نیم میلیون واحد مسکونی در سطح کشور بسازد.
کارشناسان معتقدند رسیدن به اهداف تعیین شده در این طرح با ساخت سنتی محقق نمی شود و به همین منظور باید اقدامات موثری در امر صنعتی سازی مسکن مهر صورت گیرد.
در این میان سهم لرستان از مسکن مهر طی این سال ها 44 هزار و 202 واحد مسکونی بوده که گفته می شود تاکنون 90 درصد این منازل احداث و به متقاضیان تحویل شده است اما واحدهای مسکن مهر پس از بهره برداری بعد از یک روند طولانی ساخت و ساز، به دلیل عدم کیفیت و رعایت شدن اصول فنی همچنان برای صاحبان خود دردسرساز شده اند که نمونه بارز ان سایت آبگیر و سیلابی پلدختر و دهها واحد بدون آسانسور و یا دچار نقص فنی از جمله برای مددجویان و معلولان است.
شورای مسکن استان نیز شامگاه یکشنبه با هدف بررسی مشکل واحدهای احداثی و بهره برداری شده برگزار شد تا پس از یک جلسه 2و نیم ساعته، تصمیم های جدیدی به امید مختومه شدن پرونده مسکن مهر استان گرفته شد.
**حل مشکل فاضلاب فاز 2 خرم آباد با همکاری علوم پزشکی
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان در این جلسه با اشاره به خدمت زیربنایی و مشکل فاضلاب مسکن مهر کمالوند خرم آباد گفت: فاضلاب سایت 1 و 2 در این منطقه جمع اوری می شود اما خروجی فاز دوم باید از طریق اراضی دانشگاه علوم پزشکی دفع شود.
حمیدرضا کرم وند اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی باید اجازه عبور لوله فاضلاب از این منطقه را صادر کند تا خط انتقال به طول بیش از یکهزار و 500 متر اجرایی شود.
وی همچنین در خصوص تامین آب مسکن مهر یکهزار و 200 واحدی خرم آباد گفت: این سایت بیش از یکی از شهرهای کوچک استان جمعیت دارد که تامین آب شرب آنان با مشکل مواجه خواهد شد و آبفا ظرفیت تامین آب این سایت را ندارد.
**برخی سایت های مسکن مهر لرستان نه دوباره بلکه هزارباره کاری است
مدیرعامل شرکت گاز لرستان نیز گفت: مسکن مهرهای استان نه تنها دوباره کاری بلکه "هزارباره کاری" هستند که این امر موجب ایجاد هزینه های اضافی شده است.
غلامرضا لطفعلیان افزود: در حالیکه باید ارتفاع علملک گاز 2 متر و 70 سانتی متر باشد اما به دلیل اقدامات نهادهای مختلف در احداث خیایان های مسکن مهر، ارتفاع علمک های نصب شده به 50 تا 100 سانتی متر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: دلیل این امر تغییر فوندانسیون و کف معابر مسکن مهر است که پس از نصب علمک تغییر می یابد.
وی گفت: به دلیل این روند غلط، 70 درصد علمک های مسکن مهر خرم آباد باید جمع آوری شود که بهتر است دستگاه های خدمات رسان پس از اتمام ساخت مسکن نسبت به انجام وظایف خود اقدام کنند.
** اصول فنی در مسکن مهر پلدختر رعایت نشده است
فرماندار پلدختر نیز در این نشست گفت: مسکن مهر این شهرستان به دلیل مصائب و مشکلات فراوان به نماد مسکن " شر" تبدیل شده است.
نعمت الله دستیاری افزود: بعد از هر اعلام هواشناسی مبنی بر وقوع بارندگی ستاد بحران در محل مسکن مهر پلدختر مستقر می شود.
وی با اشاره به آبگرفتگی مسکن مهر پلدختر بر اثر سیلاب و جانمایی این سایت در مسیر سیلاب اظهار داشت: باید یک کارگروه فنی مساله مسکن مهر شهرستان را بررسی کند چرا که حتی افراد غیرمتخصص با بازدید از این سایت متوجه عدم رعایت اصول فنی در این طرح می شوند.
وی تصریح کرد: سال گذشته مقرر شد آب منطقه ای، راه و شهرسازی و شهرداری برای اصلاح و تغییر مسیر یکهزار و 200 متر کانال هدایت آبهای سطحی و سیلاب از محل مسکن مهر اقدام کنند که تاکنون اجرایی نشده است.
دستیاری گفت: مادامی که مسیر این کانال تغییر نکند مسکن مهر پلدختر همواره غرق در سیلاب خواهد بود که برای این مهم شهرداری باید زمینی واگذار کند تا زاویه این کانال تاحدودی تغییر یابد.
** هدایت مسیر آب به سمت مسکن مهر یک اقدام غیرفنی است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز در این نشست گفت: مشکل مسکن مهر پلدختر بسیار حاد است و با انجام اقدامات سطحی حل نمی شود.
احمد مرادپور افزود: باید در این راستا مطالعات دقیقی صورت گیرد و نماینده دستگاه های مختلف با تشکیل کمیته و بازدید دقیق از محل نسبت به تهیه گزارش و ارائه راهکار اساسی اقدام کنند.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته سیل بندهای منابع طبیعی در حاشیه شهرها ایجاد نشده که باید از این پس نسبت به این مهم توجه شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان ادامه داد: مشخص نیست تغییر مسیر آب و احداث کانال در امتداد سایت مسکن مهر پلدختر بر چه اساسی بوده اما به هر حال با انجام یک کار غیرفنی، مردم و مسئولان درگیر مشکل شده اند.
مرادپور گفت: چنانچه این کانال تغییر مسیر داده نشود هر اقدام و هزینه دیگری نیز بی نتیجه خواهد بود و در صورت بروز سیلاب در آینده، مسکن مهر با خطر جدی مواجه است.
**ضرورت تکمیل و اصلاح سایت های مسکن مهر
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان همچنین گفت: سهم لرستان از مسکن مهر 44 هزار واحد است که با احتساب متوسط هر واحد 100 متر مربع، زیربنای این طرح ها در استان چهار میلیون و 400 هزار متر مربع می باشد.
مرادپور افزود: با هزینه های کنونی برای ساخت هر واحد مسکن مهر 20 میلیارد ریال نیاز بوده که در مجموع نشان می دهد سرمایه کنونی مسکن مهر استان هشت هزار و 800 میلیارد تومان است.
وی این حجم سرمایه مسکن مهر در استان را بسیار ارزشمند دانست و اظهار داشت: سرمایه ای ایجاد شده که باید تکمیل و حفظ شود و بنابراین اکنون زمان مقصریابی نیست.
وی با تقدیر از شرکت های خدمات رسان در مسکن مهر گفت: برای رونق بخشی به این سایت ها باید کاربری های اموزشی، ورزشی، فرهنگی، درمانی و تجاری در دستور کار قرار گیرد.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/77136/مهری-که-به-دل-ننشست
بستن   چاپ