ندای لرستان
کمبود اعتبار ، خطری در کمین مدارس لرستان
سه شنبه 4 دی 1397 - 12:28:45 PM
بهار لرستان
ندای لرستان - هفته نامه بهار لرستان در مطلبی با عنوان "کمبود اعتبار، پاسکاری مدیران نوسازی و آموزش و پرورش و خطری در کمین مدارس لرستان" نوشت: در حال حاضر از مجموع چهارهزار و500 مدرسه در استان 2هزار و239 واحد نیز از بخاری‌های نفتی و گازی استفاده می‌کنند.
در ادامه این مطلب آمده است: تکرار تلخ شعله‌های شین‌آباد، وحید آریافر- شش سال از آن حادثه تلخ می‌گذرد و ساعت 8 صبح روز چهارشنبه 15 آذر 1391 را نشان می‌داد.
کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شین‌آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهردچار آتش‌سوزی شد و از 37 نفر دانش آموزان دختر آن 29 نفر دچار سوختگی شدند.
در این حادثه دو نفر از دانش آموزان به دلیل شدت جراحات وارده فوت شدند.
آتش‌سوزی در مدرسه دخترانه روستای شین‌آباداز توابع پیرانشهر استان آذربایجان یکی از سلسله آتش‌سوزی‌ها به دلیل نقص تجهیزات گرمایشی در مدارس ایران به وقوع پیوسته است.
همچنین انگشتان سه تن از دانش‌آموزان به دلیل شدت سوختگی و عدم قبول پیوند قطع شد. گزارش‌ها حاکی از آن است که این حادثه که به جراحت شدید دانش آموزان منجر شد، عوارض روحی و اجتماعی جدی برای حادثه دیدگان، اعضای خانواده آنها و ساکنان روستا ایجاد کرده‌است.
حادثه زمانی روی داده که بخاری نفتی این کلاس دچار آتش‌سوزی شد و تلاش سرایدار مدرسه برای خاموش کردن آن با استفاده از کپسول آتش‌نشانی مؤثر واقع نشد.
سرایدار مدرسه وقتی نتوانست آتش را خاموش کند، اقدام به انتقال بخاری به بیرون از کلاس کرد که در این موقع بخاری منفجر شد و آتش به تمام سطح کلاس سرایت کرد.
طبق گزارش سازمان آتش‌نشانی، نشت نفت بخاری، دستپاچگی مدیر مدرسه در کنترل بخاری و افتادن آن، ازدحام دانش آموزان کلاس موقع خروج از کلاس و وجود حصار در پنجره‌های کلاس علت حادثه ذکر شده‌است.
و امروز با گذشت 6 سال از آن حادثه تلخ، که دل همه ایرانیان را به درد آورد، باز هم خطر در کمین است.
پس از آن نیز کم و بیش حادثه های مشابه‌ای در سراسر ایران رخ داده است، اما حادثه شین آباد به نمادی از کمبود امکانات و تجهیزات در مدارس کشور را به نمایش می‌گذارد.
اما اینجا و در میانه‌های زاگرس، استان لرستان با مدارس روستایی و عشایری و به دور از امکانات و در سرمای شدید شهرستان‌های سلیله و دلفان، ازنا، الیگودرز و بروجرد قرار گرفته است.
استانی که به گفته مدیران و مسولان تنها 495 واحدآموزشی آن سیستم گرمایشی استاندارد دارند.
در حال حاضر از مجموع چهارهزار و500 مدرسه در استان 2هزار و239 واحد نیز از بخاری‌های نفتی و گازی استفاده می‌کنند که این مهم می تواند زنگ خطر بزرگی برای مدارس و کلاس‌های درس لرستان محسوب شود.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در گفتگویی با ایرنا لرستان با بیان اینکه بیش از نیمی از مدارس استان سیستم گرمایشی استاندارد ندارند، گفته بود: این مدارس در همه شهرها و روستاهای استان قرار دارند که به عنوان مثال می توان گفت در ازنا 98 مدرسه، الشتر 130 مدرسه و الیگودرز 250 مدرسه از سیستم گرمایشی استاندارد برخوردار نیستند.
رضا زینی‌وند مقدم در این گفتگو با اشاره به تعدادی از مدارس استان که کد تخریب دارند و امکان گازکشی آنها وجود ندارد اظهار داشته است: در برخی موارد حتی علمک گاز درب مدارس رسیده اما اداره کل نوسازی مدارس استان هزینه گازکشی آن را انجام نمی‌دهد.
وی بیان کرد: گازکشی و سیستم گرمایشی استاندارد این مدارس زمانی انجام می‌شود که تخریب و نوسازی مدارس صورت گیرد.
وی افزود: مدارسی که کد تخریب دارند اداره کل نوسازی،توسعه و تجهیز اعتباری برای گازکشی آنها مشخص نمی کند.
زینی‌وند با بیان اینکه استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس نیاز به تامین اعتبار دارد، افزود: برخی مدارس دیگر هستند که کد تخریب ندارند اما سیستم گرمایشی آنها قدیمی است که برای نوسازی آنها نیاز به اعتبار داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: استاندارد سازی سیستم‌های گرمایشی مدارس استان در اولویت قرار دارد و در حد اعتبارات تعدادی بخاری گازی استاندارد برای مدارس تهیه می شود.
اما این کمبود اعتبارها و پاس‌کاری وظایف میان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش در میانه های سال تحصیلی؛ گره‌ای از مشکلات دانش آموزان مناطق سخت گذر و سرد استان باز نمی کند.
امیدواریم قبل از وقوع حادثه ای تلخ برای دانش‌آموزان بی‌گناه استان، مشکل کمبود اعتبار و پاس‌کاری مدیریتی حل شود تا دیگر بار شاهد تکرار شین‌آباد در هیچ جای ایران اسلامی نباشیم.
منبع: هفته نامه بهار لرستان
7269/6060

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/76649/کمبود-اعتبار-،-خطری-در-کمین-مدارس-لرستان
بستن   چاپ