ندای لرستان
رئیس دانشگاه فرهنگیان لرستان:
تحقیقات علوم انسانی خریداری در جامعه ندارد/خصوصی‌سازی پژوهش
شنبه 24 آذر 1397 - 12:25:07 AM
ایسنا
ندای لرستان - رئیس دانشگاه فرهنگیان لرستان گفت: خصوصی‌سازی پژوهش، امری علمی است.
دکتر علی آقای جودکی پژوهش را یکی از ارکان اصلی توسعه دانست و با بیان اینکه پژوهش موجب افزایش بهره‌وری در بخش‌های مختلف می‌شود، افزود: پژوهش در لرستان علیرغم اینکه به لحاظ کمی افزایش داشته اما هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
وی با تأکید بر اینکه باید پژوهش در استان جایگاه خود را پیدا کند و نهادینه شود، اظهار کرد: دانشگاه‌ها در استان رشد کمی خوبی داشته‌اند و در زمینه‌های مختلف در بخش‌ها و شهرهای مختلف استان دانشگاه ایجاد شده اما از لحاظ کیفی هنوز نتوانسته رشد داشته باشد و دانشگاهی که رشد پیدا نکند نمی‌تواند به امر پژوهش بپردازد.
آقایی جودکی پژوهش را امری تخصصی عنوان کرد و با بیان اینکه پژوهش امری تخصصی بوده و به نیروی متخصص و اعضای هیأت علمی متبحر نیاز دارد، گفت: برخی دانشگاه‌های استان به لحاظ شاخص‌های علمی در زمینه جذب هیأت علمی نتوانسته‌اند موفق باشند.
عدم رابطه مناسب بین دانشگاه و صنعت
رئیس دانشگاه فرهنگیان لرستان بیان کرد: پژوهش‌هایی که انجام شده نتوانسته سبب بهبود فضای کسب و کار برای جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شود.
آقایی جودکی با انتقاد از عدم رابطه مناسب بین دانشگاه و صنعت، تصریح کرد: متأسفانه این رابطه ایجاد نشده و نتوانسته شرایط لازم را برای پیشرفت فضای کسب و کار ایجاد کند، معضلات و چالش‌های جامعه را شناسی و در رفع آنها موثر باشد.
وی گفت: لرستان در زمینه پژوهش و به ویژه پژوهش‌های کاربردی و عملیاتی باید ورود جدی پیدا کند.
این رئیس دانشگاه با بیان اینکه خیلی از پژوهش‌های ما جنبه عملیاتی به خود نمی‌گیرند و جایی بهتر از قفسه‌های کتابخانه برای آنها وجود ندارد، یادآور شد: البته فراموش نشود که در علوم پزشکی و تجربی کارهای خوب و بنیادین انجام شده اما در علوم انسانی این مهم مغفول مانده است و سیاستگذاری پژوهشی چندان موفق عمل نکردهاست و طرح‌ها مساله‌محور نیستند که براساس نیاز جامعه تعریف شوند.
تحقیقات علوم انسانی خریداری در جامعه ندارد
وی با انتقاد از اینکه تحقیقات علوم انسانی خریداری در جامعه ندارد و بهایی به این دست پژوهش داده نمی‌شود، گفت: درست است در دانشگاه‌های ما مراکز پژوهشی با رشد شتاب‌گونه‌ای ایجاد شدند و تولید مقالات زیادی صورت گرفته اما بسیاری از پژوهش‌ها هدفمند و کاربردی نبوده‌اند.
آقایی جودکی با تأکید بر اینکه تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه‌های هستند، عنوان کرد: دانشگاه‌های ما آموزش‌محورند تا پژوهش‌محور و پژوهش‌ها کاربردی نیستند، مادامی که کارهای پژوهشی تجاری‌سازی و به ارزش افزوده تبدیل نشوند تحقیقات ارزش چندانی ندارند.
صنعت باید مبتنی بر پژوهش باشد
وی با بیان اینکه پژوهش در بین جامعه، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی و صنفی جایگاه خود را پیدا نکرده است، افزود: دستگاه‌های اجرایی و صنعت اعتقادی به پژوهش و کارهای تحقیقاتی ندارند در حالیکه صنعت باید مبتنی بر پژوهش باشد که هنوز این احساس ایجاد نشده است.
آقایی جودکی با اشاره به اینکه باید بین دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها هماهنگی و ارتباط برقرار شود تا تحقیقات و پژوهش‌ها منجر به تولید ثروت شوند، افزود: ضرورت دارد اعتبارات و بودجه کافی به امر پژوهش اختصاص یابد و بتوانیم از افراد پژوهشگر، مبتکر و خلاق حمایت مالی و معنوی شود تا ایجاد انگیزه برای پژوهشگر شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان لرستان گفت: در امر پژووهش باید قوانین و مقررات دست‌وپاگیر از بین برود.
آقایی جودکی با بیان اینکه حلقه مفقودی بین دانشگاه و صنعت وجود دارد و چنانچه این خلأ برطرف شود شاهد به ثمر نشستن و کاربردی شدن پژوهش‌های دانشگاهی خواهیم بود، عنوان کرد: برخی از پژوهش‌های ما براساس علایق پژوهشگر انجام می‌شود که اغلب این پژوهش‌های دانشگاهی از این دست هستند و نمی‌تواند در راستای رفع نیازهای جامعه باشند در صورتی که چنانچه پژوهش‌ها براساس نیاز و چالش‌های جامعه تعریف شوند می‌توانیم بخشی از مشکلات جامعه را برطرف کنیم.
خصوصی‌سازی پژوهش، خصوصی‌سازی امری علمی است نیازمند شرایطی است
رئیس دانشگاه فرهنگیان لرستان با بیان اینکه خصوصی‌سازی پژوهش، خصوصی‌سازی امری علمی است نیازمند شرایطی است ، افزود: در کشور ما به دلایل مختلفی خصوصی سازی با شکست مواجه شده است، خصوصی‌سازی به شکل مثبت، مطلوب و پسندیده انجام دهیم، خصوصی‌سازی پژوهشی باعث ایجاد انگیزه و رقابت شود و نتایج مثبتی را کسب کند.
آقایی جودکی تصریح کرد: علیرغم اینکه کشور رشد فزاینده‌ای در تولید مقالات ISI داشته و رتبه خوبی کسب کرده و چون مقالات ما کاربردی و توسعه‌ای نیستند در فضای بین‌المللی نتوانستیم خودی نشان دهیم. از لحاظ کیفی هم نتوانستیم در راستای حل مشکلات کشور کاری کنیم.
وی گفت: البته از لحاظ کمی توانستیم از خیلی از کشورهای دنیا جلو بزنیم اما در زمینه کاربردی کردن مقالات و پژوهش‌ها نتوانستیم به شکل موفقی عمل کنیم.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/74820/تحقیقات-علوم-انسانی-خریداری-در-جامعه-ندارد-خصوصی‌سازی-پژوهش
بستن   چاپ