ندای لرستان
/گزارش/ هوش از سر کنتورهای هوشمند لرستان رفته است
سه شنبه 20 آذر 1397 - 10:02:05 AM
ایسنا
ندای لرستان - بخش قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می‎شود که میزان زیادی از آن به دلیل استفاده از روش‎های سنتی آبیاری هدر می‎رود.
  در مورد چاه‎های غیرمجاز یکی از راهکارها انسداد است اما گاهی اوقات در چاه‎های مجاز نیز شاهد اضافه برداشت هستیم که برای جلوگیری از این امر نصب کنتورهای هوشمند راهکاری عملی به شمار می‎رود زیرا با نصب این سیستم‎ها می‎توان نظارت دقیقی بر میزان برداشت آب توسط کشاورزان داشت.
در همین راستا و به منظور صیانت از سفره‎های آب‎های زیر زمینی کشور و کنترل برداشت آب از چاه‎های برق‎دار، به‎کارگیری کنتور هوشمند آب و برق در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است که به تبع در لرستان نیز پیگیری می‎شود که با فراز و نشیب‎هایی همراه بوده است.
نصب کنتورهای هوشمند نیازمند حمایت دستگاه‎های قضایی و انتظامی است
رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای لرستان نیز در این باره گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان بر اساس مصوبات قبلی مکلف به برگرداندن و نصب مجدد 1325 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق شده بود که تاکنون 860 دستگاه از آنها را در شهرستان ازنا نصب کرده است.
وی اضافه کرد: بر اساس قرارداد با شرکت آبفا صنعت غرب نصب 218 دستگاه کنتور هوشمند حجمی در دستور کار شرکت آب منطقه‎ای قرار گرفته که تاکنون 50 دستگاه از آنها خریداری و در حال نصب بر روی چاه‎های آب کشاورزی کوهدشت است.
میرزایی ادامه داد: پیشنهاد می‎شود سازمان جهاد کشاورزی استان، کشاورزان مجری طرح‎های آبیاری و زهکشی 3و4 را از محل اعتبارات شبکه‎ها مکلف به خرید و نصب کنتورهای هوشمند کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای لرستان ادامه داد: همچنین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مالکین صنایع و شرکت‎ها را مکلف به خرید و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای آب صنعتی کند.
وی اظهار کرد: شرکت برق استان نیز متقاضیان خرید و نصب انشعاب چاه‎های کشاورزی و صنعتی را مکلف به خرید و نصب کنتور هوشمند کند.
میرزایی خاطرنشان کرد: شرکت‎های آبفا و آبفار، نسبت به نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‎های آب شرب اقدام کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای لرستان اظهار کرد: نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‎های کشاورزی با توجه به مقاومت‎های مالکین چاه‎‎ها نیازمند حمایت دستگاه‎های قضایی و انتظامی استان است.
کنتورهای هوشمند، میزان برداشت آب از هرچاه را مطابق پروانه بهره‎برداری و دقیقاً برابر میزان حجم برداشت سالیانه مندرج در پروانه مزبور تنظیم کرده و از برداشت اضافی جلوگیری و آب برداشتی از چاه‎ها را اندازه‎گیری می‎کند.
عدم تناسب بین تخصیص و کشت وجود دارد
محمد محمدی‎نژاد، فرماندار ازنا در این رابطه بیان کرد: هم اکنون برای ساماندهی امور آب فصل تابستان گذشته است.
وی با اشاره به موضوع نصب کنتورهای هوشمند گفت: در تمام شهرستان‎ها دستگاه‎ها را پای کار آورده‎ایم.
محمدی‎نژاد با بیان اینکه 490 دستگاه در این شهرستان نصب شده است، افزود: همچنین در این رابطه جلسات زیادی با جهاد کشاورزی گرفته‎ایم.
فرماندار ازنا با اشاره به کشت کلزا در این شهرستان بیان کرد: دو سال است این دانه روغنی در ازنا کاشت می‎شود اما جواب نمی‎دهد.
وی گفت: اگر تخصیصی می‎دهیم باید به همان اندازه اجازه کاشت داده شود. همچنین باید در هر شهرستان مجوز یک محصول را بدهیم.
به گفته محمدی‎نژاد عدم تناسب بین تخصیص و کشت وجود دارد.
فرماندار ازنا با اشاره به مشکل آب شرب روستاهای این شهرستان نیز اظهار کرد: برای خیلی از آنها با تانکر آب برده می‎شود و هنوز مشکل داریم.
دستگاه کنتور هوشمند علاوه بر دارا بودن همزمان قابلیت‎های کنتور برق و کنتور حجمی آب، مزایای متعدد دیگری از جمله قابلیت اجرای روش انحصاری مصرف آب و سیستم اعتباری برای مدیریت حق آبه را داشته و با مجهز بودن به سامانه کارت هوشمند، قابلیت تعیین حق آبه جهت مدیریت و برداشت آب از سفره‎های آب زیرزمینی را نیز دارد.
بعضی که پروانه چاه دارند بیش از حد برداشت می‎کنند
حمیدرضا کرم‎وند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز اظهار کرد: باید هر چه سریع‎تر تکلیف این چاه‎های غیرمجاز را تعیین کرد.
وی با بیان اینکه از چاه‎های مجازی که مصارف غیرمجاز دارند باید جلوگیری کرد، افزود: در تنگ پریان چاه‎های ما در حال خشک شدن هستند اما بعضی که پروانه چاه داشته و بیش از حد برداشت می‎کنند.
کرم‎وند تصریح کرد: این چاه‎ها به لایه‎های آهکی نیز رسیده‎اند و این درحالیست که مجاز به این کار نیستند.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان این چاه‎ها مجوز 3 تا 4 لیتر دارند اما بیشتر از آن برداشت می‎کنند.
طبق قانون شرکت آب منطقه‎ای ضمن نظارت به تمامی چاه‎های آب کشاورزی فعال در صورت وجود تخلف مراتب را به مالک یا مالکان اعلام می‎کند تا حداکثر ظرف(45روز) نسبت به رفع آن اقدام کند. در صورت عدم رفع تخلف توسط مالک یا مالکان در زمان مقرر با تکرار تخلف، شرکت نسبت به ابطال پروانه بهره برداری چاه با رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام می‎کند.
در پر کردن چاه‎های غیرمجاز با مقاومت اجتماعی روبرو خواهیم شد
علی کورانی‎فر، فرماندار دورود نیز گفت: در پر کردن چاه‎های غیرمجاز با مقاومت اجتماعی روبرو خواهیم شد.
وی اضافه کرد: در این رابطه باید بحث همراهی نمایندگان را نیز داشته باشیم تا خللی ایجاد نشود.
کورانی‎فر بیان کرد: همچنین این کار را باید پیمانکار ماهری انجام دهد تا تجهیزات فرد نیز آسیب نبیند.
فرماندار دورود ادامه داد: کاری که پیمانکار انجام می‎دهد خطرناک است و خیلی از رانندگان تمایل به این کار را ندارند.
بهره‎برداران آب استقبال زیادی از نصب کنتور نمی‎کنند زیرا کنتور استفاده از آب را محدود می‎کند، این طبیعی است که آنان به اعمال محدودیت روی خوش نشان ندهند، هر چند قانون دراین زمینه سختگیرانه نیست اما باز هم بهره‎برداران برای استفاده از کنتور روی خوش نشان نمی‎دهند.
اکثر چاه‎های غیرمجاز در خانه‎ها آلوده هستند
علیرضا کاکاوند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان گفت: یکی از دلایل تحت پوشش نیاوردن روستاها وجود چاه‎های غیرمجاز در خانه‎ها بوده که اکثرا آلوده نیز هستند و برای مصارف کشاورزی نیز استفاده می‎شوند.
وی با بیان اینکه این آب‎ها به لحاظ بهداشتی مشکل دارد، افزود: این چاه‎ها در شهرستان‎های رومشکان، کوهدشت و خرم‎آباد هستند.
کاکاوند با اشاره به اینکه امیدواریم که این چاه‎ها در اولویت قرار بگیرند، ادامه داد: اگر این کار انجام شود خیلی از مشکلات برطرف می‎شوند.
خیلی از این کنتورها خراب هستند
فریدون خودنیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان نیز اظهار کرد: بر اساس فرم‎های نیپا یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی که در استان تعریف شده نصب کنتورهای هوشمند است.
وی اضافه کرد: در همین راستا قرار شد به صورت همزمان 2033 کنتور آب و برق نصب شود.
خودنیا با بیان اینکه برای این کار شرکت توزیع برق استان از محل اعتبارات شناور 10 میلیارد و 400 میلیون تومان پول گرفتیم، افزود: متاسفانه در آن هنگام شرکت آب منطقه‎ای کاری نکرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان از صرفه جویی سالیانه 133 میلیون و 568 کیلووات ساعت انرژی با نصب این کنتورها در استان خبر داد و گفت: الان 9.7 درصد تلفات انرژی ماست که در سه سال پیش 17 درصد بود.
وی خاطرنشان کرد: سالیانه 20 میلیارد تومان از بابت انرژی صرفه جویی کرده و هزینه‎های جانبی کنتورنویسی را نیز پرداخت نمی‎کنیم.
خودنیا با بیان اینکه بعضی از کنتورها مشکل دارند که تحویل آب منطقه‎ای شدند تا بروز و تعمیر شوند، ادامه داد: حدود 231 کنتور در ازنا و 135 مورد نیز در سایر شهرستانها نصب کرده‎ایم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان بیان کرد: خیلی از این کنتورها خراب هستند که باید تعمیر شوند.
وی اظهار کرد: شرکت آب منطقه‎ای خود را محدود به اعتبارات وزارت‎خانه نکند.
دستگاه کنتور هوشمند قادر خواهد بود حق آبه هر چاه را بر اساس میزان آب مصرفی آن‎‌ها محاسبه کند. این دستگاه ضمن ثبت و گزارش اطلاعاتی مانند دبی لحظه‎ای آب، حجم کل آب برداشت شده در بازه‎های زمانی کوتاه و بلند مدت و همچنین ساعات روشن بودن الکتروپمپ، قابلیت قرائت از راه دور را هم دارد و با داشتن کارت شارژ این امکان را فراهم می‎سازد که از برداشت بی‎رویه آب در بخش‎های مختلف جلوگیری به عمل آید.
شبکه‎های پایین‎دست سدها راه‎اندازی شوند خیلی از مشکلات حل خواهند شد
احمد مرادپور، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز اظهار کرد: اگر شبکه‎های پایین‎دست سدها راه‎اندازی شوند خیلی از مشکلات حل خواهند شد.
وی بیان کرد: با احداث این شبکه‎ها خیلی از مشکلات پیش رو را در سال‎های زراعی آینده کاهش خواهیم داد.
مرادپور با بیان اینکه در اقدامات دیگر مانند بحث حریق خیلی خوب کار کردیم، ادامه داد: اقدامات خوبی انجام شده و خروجی کار موثر بوده است.
کنتورهای هوشمند دارای مزیت‎های بسیار زیادی در بخش‎های مختلف هستند، به عنوان نمونه این کنتورها آب را به صورت حجمی در اختیار بهره‎برداران قرار داده‎اند و از سوی دیگر این اجازه را به مسئولان خواهند داد که با توجه به ظرفیت منطقه و میزان مجوز برداشت، کنتور هوشمند را تنظیم و از برداشت بیش از حد مجاز توسط افراد جلوگیری کنند. در این راستا باید با اهتمام ویژه موضوع نصب کنتورهای هوشمند مدنظر قرار گیرد.
 


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/73563/-گزارش--هوش-از-سر-کنتورهای-هوشمند-لرستان-رفته-است
بستن   چاپ