ندای لرستان
فوق تخصص آنکولوژی و خون: رایج‌ترین کم‌خونی‌ها آنمی یا فقر و کمبود آهن است
سه شنبه 29 آبان 1397 - 10:17:52 AM
ایسنا
ندای لرستان - فوق تخصص آنکولوژی و خون رایج‌ترین کم‌خونی‌ها را آنمی یا فقر و کمبود آهن برشمرد و اظهار کرد: دلایل دیگر از جمله التهابات، خونریزی، انواع روماتیسم‌ها ومشکلات تغذیه‌ای می‌توانند در ایجاد کم‌خونی نقش داشته باشند.
دکتر مهیار منصوری با بیان اینکه کم‌خونی از لحاظ آزمایشگاهی مترادف با کاهش هموگلوبین و در آزمایش رایجی که اصطلاحاً CBC نامدارد مشخص می‌شود، افزود: کم‌خونی بیماری ناشایعی نیست، از کودکان گرفته تا بانوان و آقایان در معرض این بیماری هستند.
وی ادامه داد: عمدتا کم خونی بیماری خانم‌ها به خصوص در دوران زایمان، شیردهی و... است و البته اطفال هم در سنین رشد هستند و نیازهای آنان خاص و لازم توجه است و امکان دارد دچار کم خونی شوند.
این فوق تخصص آنکولوژی و خون اضافه کرد: کم‌خونی دلایل متعددی دارد و کسی که با کم‌خونی مواجه بوده لازم است به پزشک مربوطه مراجعه تا نوع و دلیل کم‌خونی به دقت شناسایی و درمان شود.
منصوری با اشاره به ا علائم بالینی کم‌خونی افزود: علائم کم خونی طیف گسترده‌ای دارد اما به طور معمول، درد، خستگی، بیحالی، کاهش اشتها، کاهش حوصله و تمرکز، گاهی اوقات به شکل علائم عصبی، بی‌حوصلگی، پرخاشگری، اختلال تمرکز و حافظه و علائمی که جنبه عصبی و روحی-روانی دارند خود را نشان می‌دهد.
آزمایش راه اثبات کم‌خونی( آنمی) است
وی با تاکید براینکه راه اثبات این بیماری آزمایش است و بعد از آن لازم است انواع کم‌خونی به وسیله پزشک با گرفتن شرح حال، معاینات لازم و درخواست آزمایش‌های تکمیلی ضروری مشخص شود، عنوان کرد: بیماران باید صبور باشند و در تجویز داروی مربوطه عجله نکنند چون لازم است توسط پزشک متخصص و فوق تخصص نوع کم‌خونی تشخیص داده شود و سپس دارو متعاقباً تجویز اقدامات لازم برای رفع کم‌خونی انجام شود.
این فوق تخصص آنکولوژی و خون رایج‌ترین کم‌خونی‌ها را آنمی یا فقر و کمبود آهن برشمرد و با بیان اینکه دلایل دیگر از جمله التهابات، خونریزی، انواع روماتیسم‌ها ومشکلات تغذیه‌ای می‌توانند در ایجاد کم‌خونی نقش داشته باشند، یادآور شد: اغلب کم‌خونی‌ها بیماری جدی یا مخاطره‌آمیزی نیستند و با تغییراتی در رژیم غذایی فرد و تجویز داروی متناسب فرد بهبود می‌یابد.
منصوری عنوان کرد: گاهی اوقات ممکن است نیازمند بررسی بیشتر به ویژه در افراد مسن‌تر باشیم چرا که ممکن است کم‌خونی نشان‌دهنده بیماری جدی زمینه‌ای باشد که نیازمند بررسی و مساعدت بیشتر باشد تا آن بیماری شناسایی شود.
وی با بیان اینکه کم‌خونی‌ها در یک نگاه کلی در اطفال و بانوان عمدتاً ناشی از مسائل تغذیه‌ای، فقر آهن و مسائل مشابه است، یادآور شد: این مهم در افراد بالاتر از 45 تا 50 سال نیازمند بررسی جدی است و فرد باید مطمئن شود که بیماری زمینه‌ای جدی ندارد که متعاقبا به صورت متناسب درمان خواهد شد.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/70944/فوق-تخصص-آنکولوژی-و-خون--رایج‌ترین-کم‌خونی‌ها-آنمی-یا-فقر-و-کمبود-آهن-است
بستن   چاپ