ندای لرستان
تامین بذر و کود مورد نیاز کشاورزان/ 6 هزار میلیارد محصول تولید شد
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 1:30:30 AM
مهر
ندای لرستان - خرم‌آباد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از تامین بذر و کود کشاورزی مورد نیاز برای استان خبر داد.

عبدالرضا بازدار  در سخنانی با اشاره به اینکه طی سال زراعی 96 و 97 در بخش کشاورزی استان 2.9 میلیون تن تولید داشته ایم، اظهار داشت: این میزان شامل 350 هزار تن تولیدات دامی، 255 هزار تن تولیدات باغبانی، 28 هزار تن شیلاب و آبزیان و 2.3 میلیون تن مربوط به حوزه زراعت بوده است.
کاهش 10 هزار تنی تولید محصولات کشاورزی
وی ارزش ریالی این میزان تولیدات کشاورزی لرستان را شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این عدد نقش بسیار ارزشمندی در اقتصاد، درآمد، اشتغال و امنیت غذایی مردم دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه طی سال گذشته، سال خوبی به لحاظ بارندگی نداشتیم، گفت: در بخش هایی از کشاورزی استان کاهش و در بخش هایی نیز افزایش تولید را داشته ایم.
بازدار با بیان اینکه طی سال زراعی 95 و 96 حدود 370 هزار تن گندم تولید داشتیم، عنوان کرد: امسال این عدد 360 هزار تن بوده است، این در حالی بود که یکی از سال های بسیار بد به لحاظ پراکنش بارندگی را ما تجربه کردیم، پاییز و زمستان بارندگی موثری نداشتیم و تقریبا جمع بارندگی ما در بهار مختصر شد، عمده سطح زیر کشت کشاورزی ما نیز دیم بوده و نوسانات و پراکندگی بارندگی ها اگر خیلی شدید باشد به تولیدات ما آسیب می رساند.
وی با بیان اینکه این امر موجب آسیب به محصول گندم و جو دیم استان شد، افزود: حدود 10 هزار تن نسبت به سال قبل کاهش تولید داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در حوزه تولیدات دامی استان وضعیت خوبی داشتیم، تصریح کرد: در استان 28 هزار تن تولید گوشت داشتیم، 64 هزار تن تولید گوشت مرغ داشتیم و این اعداد مازاد بر مصرف استان است.
انتقاد از کارگزاران تامین کود کشاورزی
بازدار با اشاره به تولید 247 هزار تن تولید شیر خام در استان، ادامه داد: استان به لحاظ امنیت غذایی در محصولات اساسی به غیر از علوفه، خودکفا بوده و مازاد تولید داریم، بیش از 255 هزار تن تولیدات باغبانی داشتیم، در حوزه شیلایت از ظرفیت های آبی برای آبزی پروری استفاده کرده ایم، از مخازن سدهای استان با همکاری محیط زیست و آب منطقه ای بالغ بر دو هزار تن تولید ماهی در قفس را داشتیم.
وی، تاکید کرد: در استان حدود 450 هزار تن محصول دیم کشت می شود، بنابراین نوسانات بارندگی به این حوزه آسیب می زند و امیدواریم شاهد ادامه روند بارندگی ها طی امسال در استان باشیم تا تولید خوبی در حوزه کشاورزی استان نیز داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع تامین کود کشاورزی در استان، گفت: فصل کشت زارعی با کشت محصول «کلزا» امسال از اواسط شهریور ماه شروع شده است، امسال حدود 53 هزار هکتار گندم آبی، 195 هزار هکتار گندم دیم، هفت هزار هکتار جو آبی، 110 هزار هکتار جو دیم و حدود 120 هزار هکتار حبوبات کشت می شود.
بازدار با انتقاد از بخش خصوصی و کارگزاران تامین کود کشاورزی در استان، عنوان کرد: ما در استان 80 کارگزار حمل کود در استان داریم که به تناسب فصل کود را از مبادی ورودی کشور و انبارهای استراتژیک شرکت خدمات حمایتی وزارت جهاد کشاورزی به مراکز تعیین شده حمل می کنند.
تامین بخش عمده‌ای از کود کشاورزی مورد نیاز
وی با بیان اینکه طی سال این کارگزاران برای حمل کود کشاورزی همکاری نکردند، گفت: حجم بسیار زیادی از کود کشاورزی در مقطع زمانی قرار است که مصرف شود، حمل، خرید و تدارک این کودهای کشاورزی این وضعیت را به وجود می آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه مشکلی به لحاظ تامین کودهای کشاورزی نداریم، حمل و نقل یک تا دو هفته ای در این زمینه متوقف شد، گفت: هر نقطه ای از استان که احساس کنیم کشاورز متحمل هزینه می شود و بخش خصوصی می تواند کار کند، ما آمادگی داریم که برای آنجا کارگزار معرفی کنیم.
بازدار با بیان اینکه طی یک تا دو ماه گذشته در خللی در روند حمل و نقل از بنادر داشتیم و کود به راحتی وارد استان نمی شد، افزود: در این راستا مدیریت ارشد استان ورود پیدا کردند و کمیته ای با ریاست معاونت اقتصادی استانداری لرستان ایجاد شد و از ظرفیت دستگاههای اجرایی استفاده شد و بخش عمده ای از کود را وارد استان کردیم.
تامین بذر مورد نیاز کشاورزان
وی با تاکید بر اینکه ما روزانه در این زمینه رصد می کنیم و مشکلات بخش ها را حل می کنیم، افزود: در حال حاضر هزار و 200 تن فسفات آمونیوم به استان تخصیص پیدا کرده و قرار است به استان حمل شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه کشاورزان استان نگران نباشند، گفت: بخش عمده ای از کود کشاورزی تامین شده است.
بازدار، همچنین تاکید کرد: در سال گذشته 16 هزار تن بذر داشتیم و امسال این عدد بالغ بر 23 هزار تن بوده که بین کشاورزان توزیع شده و نگرانی در بحث تامین بذر وجود ندارد، همچنین تسهیلات لازم برای خرید امکانات کشاورزی به کشاورزان پرداخت می شود و توانسته ایم طی سنوات گذشته با اختصاص این تسهیلات ضریب مکانیزاسیون را ارتقا بدهیم.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/69488/تامین-بذر-و-کود-مورد-نیاز-کشاورزان--6-هزار-میلیارد-محصول-تولید-شد
بستن   چاپ