ندای لرستان
در نشست با خبرنگاران تشریح شد؛
معادله تخصیص آب در لرستان/ 2 اقدام اساسی که مسئله را حل می‌کند
شنبه 12 آبان 1397 - 18:06:52
ندای لرستان - خرم‌آباد- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان از در دستور کار قرار گرفتن 2 اقدام برای حل مشکلات پیش روی افزایش تخصیص آب در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، رضا میرزایی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان با اشاره به ارزیابی عملکرد شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: در سال 94 در بین 60 دستگاه اجرایی استان امتیاز شرکت آب منطقه ای لرستان 623 بوده است.
ارتقای رتبه شرکت آب منطقه ای لرستان
وی تصریح کرد: در سال 96 در ارزیابی صورت گرفته از سقف دو هزار امتیاز، شرکت آب منطقه ای لرستان یک هزار و 515 امتیاز کسب کرد و به عنوان یکی از ادارات خوب استان تجلیل شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان ادامه داد: مدیریت منابع آب کشور نیز در شاخص های متعددی شرکت های آب منطقه ای کشور را ارزیابی می کند، در حالی که شرکت آب منطقه ای لرستان در بین 31 شرکت آب منطقه ای کشور رتبه آخر را داشت اما امروز به رتبه دوازدهم ارتقاء یافته است.
بیشترین پیگیری ها برای اخذ تخصیص آب طی یک و نیم سال گذشته صورت گرفته است
میرزایی با اشاره به اینکه در خصوص تخصیص آب که این روزها برخی بدون اطلاع از نحوه ساز و کار تخصیص آب شرکت آب منطقه ای، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار را به عدم پیگیری متهم می کنند، اظهار داشت: طی چهار دهه گذشته تاکنون بیشترین پیگیری ها برای اخذ تخصیص آب طی یک و نیم سال گذشته صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در این مدت بخش زیادی از تخصیص سدها صادر شده و مابقی تخصیص مورد نیاز آب شرب، صنعت و کشاورزی خرد و کلان استان در دست پیگیری و اقدام است، تصریح کرد: ما به صورت هفتگی موضوع تخصیص آب استان را از طریق دفتر برنامه ریزی معاونت آب و آبفای وزارت نیرو پیگیری می کنیم.
برگزاری جلسه ای با حضور اردکانیان وزیر نیرو
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان ادامه داد: با توجه به هماهنگی خوبی که بین نمایندگان استان در مجلس، استاندار و شرکت آب منطقه ای وجود دارد ده ها بار موضوع تخصیص آب استان چه از طریق مکاتبه و چه به صورت حضوری در سطح وزیر و معاونین پیگیری شده است که آخرین آن جلسه روز دوشنبه در تاریخ هفتم آبان ماه بود که استاندار به همراه مدیران زیر مجموعه وزارت نیرو در استان با اردکانیان وزیر نیرو جلسه ای برگزار کردند.
تکرار حرف های غیرکارشناسی توسط افراد غیرمتخصص و غیرمرتبط با مقوله آب و تخصیص به بیراهه رفتن است
میرزایی با تاکید بر اینکه حل مسائل و مشکلات تخصیص آب استان لرستان با نوشتن نامه و سرمقاله و حرف های بدون پشتوانه کارشناسی در فضای رسانه ای امکان پذیر نیست، افزود: حل این موضوع نیاز به مستندات و قرائن منطقی و کارشناسی دقیق است. تکرار حرف های غیرکارشناسی توسط افراد غیرمتخصص و غیرمرتبط با مقوله آب و تخصیص به بیراهه رفتن است.
2 اقدام اساسی برای دریافت حق لرستان از تخصیص آب
وی با اشاره به اینکه حل مسائل تخصیص آب استان باید از مجاری قانون و با ارائه مستندات دقیق کارشناسی انجام شود که این موضوع در حال انجام است، گفت: در این خصوص دو کار اساسی که در گذشته انجام نشده لازم است انجام شود؛ نخست تدقیق اراضی و لزوم تهیه نقشه کاداستر اراضی آبی و به روز رسانی تخصیص های صادر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان خاطرنشان کرد: با این کار میزان برداشت های واقعی و اراضی تحت پوشش آن ها کاملا مشخص می شود و بخش زیادی از تخصیص های قدیمی ما که فقط بر روی کاغذ بوده و تاکنون استفاده نشده است آزاد خواهد شد و ما می توانیم برای تخصیص های آزاد شده برنامه ریزی کرده و طرح های جدیدی در سطح استان اجرا کنیم.
میرزایی افزود: دوم انجام مطالعات طرح جامع آب استان است که در گذشته انجام نشده و بارها در سال های گذشته وزارت نیرو به شرکت آب منطقه ای استان اعلام کرده که نیازهای آب شرب و صنعت بلندمدت استان را بر اساس مطالعات طرح جامع اعلام کند؛ متاسفانه این مطالعات انجام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه طی 1.5 سال گذشته با پیگیری های مستمر انجام شده خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه استان پذیرفت یک میلیارد تومان برای انجام تدقیق اراضی کشاورزی آبی و تهیه نقشه کاداستر استان و یک میلیارد تومان هم برای انجام مطالعات تامین آب بلندمدت شرب و صنعت استان اختصاص دهد که در حال مبادله موافقت نامه با سازمان برنامه و بودجه استان هستیم تا بدون فوت وقت نسبت به انتخاب مشاور ذی صلاح برای انجام مطالعات این دو مهم اقدام کنیم.
همه سدهای لرستان جزو سدهای بزرگ محسوب می شوند
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برخی می گویند سدهای لرستان چند حوضچه هستند و سد بزرگ محسوب نمی شوند، ادامه داد: طبق تعریف استاندارد کمیسیون بین المللی سدهای دنیا تمام سدهایی که ارتفاع آن ها بیش از 15 متر و حجم مخزن آن ها بیش از یک میلیون مترمکعب باشد جزو سد های بزرگ محسوب می شوند، لذا همه سدهای ساخته شده یا در دست ساخت وزارت نیرو در لرستان از سد کزنار با ارتفاع 26 متر و حجم مخزن یک میلیون مترمکعب گرفته تا سد بختیاری با ارتفاع 325 متر و حجم مخزن 5 میلیارد و 259 میلیون مترمکعب جزو سدهای بزرگ هستند.
میرزایی با بیان اینکه تعداد 15 سد بزرگ در محدوده جغرافیایی لرستان با اهداف مختلف برقابی و تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و اهداف گردشگری در دست ساخت هستند، برخی تاکنون بهره برداری شده و برخی در دست ساخت هستند، تصریح کرد: در مورد دو سد مخملکوه و زیبا محمد هم اسناد مناقصه آن ها تهیه شده و ظرف حداکثر دو ماه آینده با انتخاب پیمانکار عملیات اجرایی آن ها آغاز می شود.
وی خاطرنشان کرد: سدهای لرستان شامل رودبار، بختیاری، کزنار، خان آباد، حوضیان، عالی محمود، آبسرده، شهید بروجردی، کمندان، مروک، تاج امیر، ایوشان، مخملکوه، زیبامحمد و تنگ معشوره هستند، کارفرمای سدهای رودبار، معشوره و بختیاری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و مابقی به کارفرمایی شرکت آب منطقه ای لرستان هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان ادامه داد: امیدواریم با رعایت همه ضوابط و احترام به حقوق دیگران و اتمام طرح های مطالعاتی سدسازی استان و نهایی شدن تخصیص حوضه های کرخه و کارون بزرگ در آینده نزدیک شاهد اجرای طرح های توسعه منابع آب (شرب، صنعت و کشاورزی) بیشتر در استان باشیم.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/68695/معادله-تخصیص-آب-در-لرستان--2-اقدام-اساسی-که-مسئله-را-حل-می‌کند
بستن   چاپ