ندای لرستان
یک پژوهشگر بیماری‎های گیاهی:
باغات گردو، غرقابی و کرتی آبیاری نشوند
شنبه 12 آبان 1397 - 10:47:20 AM
ایسنا
ندای لرستان - یک پژوهشگر بیماری‎های گیاهی گفت: در باغات گردو باید از انجام آبیاری غرقابی و کرتی خودداری کرد. 
حامد نظری یکی از بیماری‎های مهم گردو را آنتراکنوز عنوان کرد و با اشاره به روش‏‎های پیشگیری و مدیریت بیماری افزود: با توجه به اینکه آلودگی اولیه در اثر انتقال عامل بیماری از روی برگ‎های ریزش کرده و سرشاخه‎های آلوده سال قبل صورت می‌گیرد بنابراین بهترین و ساده ترین روش پیشگیری و مبارزه با این بیماری، جمع ‎ آوری و از بین بردن برگ‎ها و سرشاخه‌های آلوده در فصل پاییز و اواخر زمستان است.
وی استفاده از نهال‎های سالم، مرغوب و دارای گواهی بهداشتی را نیز جهت احداث باغ‎های جدید توصیه کرد.
نظری خاطرنشان کرد: با هرس منظم و هر ساله علاوه بر شکل‌دهی مناسب درختان، شاخه‎های آلوده و خشکیده درخت که یکی از کانون‌های مهم آلودگی هستند، حذف می‌شوند. 
کارشناس ارشد بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، ادامه داد: همچنین انجام هرس، سبب افزایش تهویه و جریان هوا و کاهش رطوبت در بین شاخه‎ها شده و با کاهش میزان رطوبت در داخل تاج درخت، شرایط برای گسترش بیماری مهیا نمی‌شود. 
وی بیان کرد: چون بیماری آنتراکنوز سطح سبز را به شدت پایین می‎آورد، پس از انجام آزمایش خاک و برگ، تقویت متعادل درخت با کودهای آلی و شیمیایی ضروری است به خصوص مصرف کود اوره به صورت سرک و در چند نوبت برای جبران برگ و سطح پوشش بر سبز توصیه می‌شود.
نظری تصریح کرد: باید از انجام آبیاری غرقابی و کرتی خودداری کرد زیرا باعث افزایش رطوبت نسبی باغ شده و گسترش بیماری را به دنبال خواهد داشت.
این پژوهشگر بیماری‎های گیاهی ، کنترل علف‎های هرز را به منظور کاهش رطوبت باغ ضروری دانست و افزود: روش شیمیایی برای کنترل بیماری آنتراکنوز به دلیل وسیع بودن تاج درخت گردو بسیار مشکل بوده و به عنوان آخرین راه حل و در صورتی که سایر روش‎های مبارزه جوابگو نباشد، توصیه می‎شود.
وی اظهار کرد: درختانی که از توان رشدی بالا و قدرت بیشتری برخوردار باشند، کمتر تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند، بنابراین در خزانه و باغ باید آب و کود کافی در اختیار گیاه قرار گیرد. کنترل بیماری آنتراکنوز گردو به ویژه در باغ‎های متراکم، با سم پاشی درختان در بهار قبل و در حین آزاد شدن آسکوسپورها صورت می‌گیرد. قارچ کش ‎ های بنزیمیدازولی مؤثرترین نوع قارچ کش‌ها علیه این بیماری هستند همچنین قارچکش‌های آلی با بنیان زینب یا ترکیبات آلی مسی نیز نتایج خوبی داشته‌اند.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/68638/باغات-گردو،-غرقابی-و-کرتی-آبیاری-نشوند
بستن   چاپ