ندای لرستان
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان:
عامل دارویی شایع ترین نوع مسمومیت در لرستان است
دوشنبه 7 آبان 1397 - 21:27:24
ندای لرستان - خرم آباد - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: عامل دارویی شایع ترین نوع مسمومیت در استان گزارش شده که بیشتر در پی سهل انگاری در مصرف داروها رخ می دهد.
به گزارش ایرنا، دکتر رضا سپهوند عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: مسمومیت های دارویی به خصوص در اطفال در اثر سهل انگاری اتفاق می افتد که برای جلوگیری از این مهم باید دارور را دور از دسترس اطفال نگه داشت و داروها را به هیچ وجه در ظرف مخصوص ریخته نشوند.
وی افزود: بهترین کار بعد از مسمومیت با دارو انتقال شخص مسموم به بیمارستان و مرکز درمانی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: بخشی از مسمومیت های دارویی مربوط به ایجاد مسمومیت ناشی از عوارض دارو است که یا بدون توجه به دستور پزشک و بیش از حد مجاز مصرف مورد استفاده قرار می گیرد.
دکترسپهوند اضافه کرد: از نظر میزان شیوع به ترتیب مسمومیت های ناشی ازگزیدگی اعم از نیش عقرب، مار، زنبور و یا سگ، مسمومیت با مواد مخدر و اعتیاد آور، مسمومیت با مواد شیمیایی و مسمومیت با مصرف گیاهان همچون قارچ سمی در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی در خصوص مصرف قرص برنج ادامه داد: در 6 ماهه اول امسال براساس اعلام پزشکی قانونی استان 6 مورد مسمومیت گزارش شد که براساس آمار بیمارستان های استان تعداد 58 مورد مسمومیت ناشی از مصرف قرص برنج اعلام شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در مورد شخصی که دچار مسمومیت ناشی از قرص برنج می شود نباید آب داده شود زیرا گاز ناشی از این دارو با آب بیشتر و کسی که دچار مسمومیت ناشی از مصرف قرص برنج شده باید به او پارافین یا روغن های گیاهی داده شود.
دکتر سپهوند در خصوص مسمومیت های غیرعمدی ناشی از قرص برنج افزود: یکی از خاصیت های قرص برنج تولید گاز است بنابراین اگر این قرص ها به منظور نگهداری از حبوبات در انبارها مورد استفاده قرار گیرد اگر کسی طولانی مدت در آن فضا قرار گیرد دچار مسمومیت خواهد شد.
وی با اشاره به مسمومیت ناشی از استنشاق گاز منواکسید کربن بیان کرد: وسایل گرمایشی چنانچه از استانداردهای لازم برخوردار نباشند منجر به ایجاد مسمومیت می شوند که نباید از پیک نیک و بخاری های فاقد دودکش استفاده کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهارداشت: چنانچه فردی دچار مسمومیت شد اگر در طبقه های بالای آپارتمان قرار دارد باید به طبقات پایین انتقال داده و در مرحله بعدی به اورژانس منتقل شود.
دکتر سپهوند اضافه کرد: از انواع مسمومیت ها، مسمومیت ناشی از مصرف مواد غذایی و گیاهان سمی است که به این منظور باید از مصرف غذاهای فاسد و مانده پرهیز کرد و گیاهان سمی همچون انواع قارچ های سمی نیز می تواند منجر به مسمومیت های حاد شود.
وی با اشاره به مسمومیت های ناشی از مواد شوینده و پاک کننده ها گفت: این نوع مسمومیت بیشتر در کودکان و یا خانم های خانه دار رخ می دهد که این مواد باید دور از دسترس کودکان باشد.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی لرستان افزود: زنان خانه دار نیز در پی استفاده از مواد شوینده برای نظافت ممکن است دچار مسمومیت شوند در همین خصوص مسمومیت ناشی از ترکیب سفید کننده و جوهر نمک برای ریه بسیار سوزنده و خطرناک است.
دکتر سپهوند بیان کرد: مسمومیت های ناشی از آفت کش ها یکی دیگر از انواع مسمومیت است که به خصوص در کشاورزان بیشتر مشاهده می شود و باید نکات ایمنی همچون استفاده از ماسک را رعایت کنند.
وی اضافه کرد: محل آلودگی با آفت کش ها باید بلافاصله با آب شسته زیرا این مواد می توانند از طریق مخاط چشم و پوست مسمومیت ایجاد کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: مسمومیت های ناشی از سوء مصرف مواد یکی دیگر از انواع مسمومیت است که در این بخش مسمومیت های ناشی از مصرف متادون و ترامادول قابل توجه است.
دکتر سپهوند با اشاره به مسمومیت های ناشی از مشروبات الکلی گفت: مصرف مشروبات دست ساز یکی از مواردی است که اخیرا نیز در کشور شاهد آن بودیم در لرستان فوتی ناشی از این نداشته ایم اما مسمومیت های ناشی از مصرف مشروبات الکلی همیشه وجود دارد.
وی افزود: در سال گذشته 296 مورد و در 6 ماهه نخست سال جاری 154 نفر دچار مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی شده اند.
دکتر سپهوند در خصوص داروخانه هلال احمر که همواره راه اندازی آن مورد اختلاف دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر بوده است، بیان کرد: راه اندازی این داروخانه نوعی موازی کاری است، سهمیه داروی استان مشخص و ایجاد آن آپشن جدیدی برای استان نیست.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: داروخانه هلال احمر یک داروخانه همانند تمام داروخانه های موجود است و رسالت آن آوردن داروها کمیاب و نادر نیست بنابراین داروخانه عادی در استان به اندازه کافی وجود دارد.
دکتر سپهوند با تاکید بر اینکه سیاست گذاری دارو و داروخانه های استان برعهده دانشگاه علوم پزشکی لرستان است، گفت: دانشگاه متناسب با نیاز مردم تصمیم گیری می کند.
1920/7273

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/68489/عامل-دارویی-شایع-ترین-نوع-مسمومیت-در-لرستان-است
بستن   چاپ