ندای لرستان
سکته خاموش در بیماران دیابتی
شنبه 5 آبان 1397 - 19:44:34
ندای لرستان - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کم تحرکی، فشارخون و قند خون میزان بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی را افزایش می دهد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، دکتر عباس پزشکی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زندگی پشت میز نشینی و عاری ازتحرک مشکلاتی را به وجود آورده است، افزود: این مشکلات زمینه‌ساز خیلی از بیماریهای عروقی است.
وی ادامه داد: درگیری بیماری‌های عروقی روی مغز و قلب اثر می‌گذارد.
پزشکی بیان کرد: استرس بالا، نوع رژیم غذایی، تمایل به مصرف فست فود، غذاهای چرب، مصرف نمک و شیرینی‌جات، کم‌تحرکی و استعمال دخانیات و... منجر به افزایش فشارخون، قند و بروز بیماری‌های قلبی عروقی و مغزی خواهد شد.
حمله‌های قلبی اوایل صبح رخ می‌دهد
وی اضافه کرد: در بحث پیشگیری رعایت رژیم غذایی، محدود کردن مصرف فست‌فودها، انجام چکاپ قند، چربی، فشار خون و در اولویت قراردادن رژیم کم نمک توصیه می‌شود.
پزشکی با طرح این سوال که زمانی که بیماری رخ دهد وظیفه اطرافیان چیست؟ افزود: در زمینه بیماری‌های قلبی، چند ساعت اول برای احیای بیمار بسیار مهم است؛ حمله‌های قلبی اوایل صبح رخ می‌دهد و در افرادی که سابقه قند، چربی و فشار خون دارند چنانچه در این زمان دچار درد قفسه سینه تا چانه، درد در قسمت دست چپ و راست همراه با علائمی نظیر تنگی نفس، تپش قلب، تعریق سرد، سرگیجه و حالت تهوع شوند باید بلافاصله به اورژانس 115 اطلاع داده شود، آمبولانس مجهز به دستگاه نوار قلب هستند که تکنسین اورژانس می‌تواند با گروه قلب و کد 247 بیمارستان شهید مدنی اطلاع‎رسانی کند.
علت سکته حاد قلبی لخته شدن خون و مسدود کردن رگ خونی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کد 247 را در بیمارستان شهید مدنی فعال کردیم و متخصصین قلب در آنجا مستقر هستند تا بتوانند 24 ساعته به بیماران ارائه خدمات دهند.
وی یادآور شد: نیاز است مردم با مشاهده علائم فوق به سانتر قلب که بیمارستان شهید مدنی است بیمار خود را انتقال داده و یا با اورژانس 115 تماس بگیرند.
پزشکی علت سکته حاد قلبی را لخته شدن خون در رگ که منجر به مسدود کردن رگ خونی می‌شود دانست و اضافه کرد: لازم است برای حل کردن لخته خون تحت نظر پزشک داروی استرپتوکیناز استفاده شود. مصرف این دارو از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌کند.
سکته خاموش در بیماران دیابتی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه هر فردی که بالای 40 سال دارد و دچار چنین علائمی شد لازم است ابتدا نوار قلب از او گرفته شود؛ درد قلبی آنقدر شدید است که به گفته بیماران انگار سنگ بزرگی روی قفسه سینه گذاشته شده است، بیان کرد: : بیماران دیابتی به دلیل اینکه دچار نوروپاتی عصبی هستند(ضعیف شدن اعصاب در اثر دیابت) ممکن است دردی را احساس نکنند که به آن سکته خاموش گفته می‌شود.
پزشکی عنوان کرد: کد 247 در بیمارستان شهید رحیمی 24 ساعته فعال است و در شهرستان‌ها نیز نظیر بروجرد این پتانسیل وجود دارد تا این کد فعال شود اما در مابقی شهرستان‌ها به شرط داشتن نیروهای متخصص می‌توان این کد را فعال کرد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/68289/سکته-خاموش-در-بیماران-دیابتی
بستن   چاپ