ندای لرستان
تغییر الگوی تغذیه‌ای سلامت جامعه را به مخاطره انداخته است
دوشنبه 30 مهر 1397 - 11:45:34
ندای لرستان - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیشترین علت مرگ‌ومیر فشارخون و بیماری‌های قلبی و عروقی است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، دکتر رضا سپهوند در مراسم تجلیل از واحدهای تولیدی استان که به مناسبت بزرگداشت روز جهانی غذا برگزار شد، با بیان اینکه تولیدکنندگان تهیه غذا و فراورده‌های غذایی خط مقدم تهیه غذا و در دسترس قرار دادن غذای سالم برای تغذیه جامعه است، افزود: نظارت مسئولین فنی بر سلامت و کیفیت خط تولید مهم است.
وی ادامه داد: در این مقطع از زمان بیماری‌های غیر واگیر گریبان گیر مردم شده و بیش از هر عاملی بیماری‌های غیر واگیر سبب مرگ‌ومیر شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در رأس همه این بیماری‌ها قلبی و عروقی (نارسایی‌های قلبی و فشارخون) هستند.
سپهوند بیان کرد: بیشترین علت مرگ‌ومیر بیماری‌های قلبی و عروقی و فشارخون است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: دومین عاملی که امروز در جامعه ما سبب مرگ‌ومیر می‌شود سرطان‌هاست و مابقی بیماری‌ها در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
وی گفت: برخی اوقات سرطان و یا تصادفات برای قرار گرفتن در رتبه دوم رقابت می‌کنند.
سپهوند کم‌تحرکی را یکی از علت‌های بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد و با بیان اینکه متأسفانه به‌شدت به سمت کم‌تحرکی پیش رفتیم و خیلی برای سلامتی وقت نمی‌گذاریم، بیان کرد: رفتن به سمت زندگی‌های صنعتی، ماشینی و استفاده از غذاهای فست فودی عامل مهم چاقی و کم‌تحرکی است.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه چاقی یکی از معضلات جامعه ماست، افزود: به‌طور متوسط جامعه ما به سمت چاقی پیش رفته است، چاقی و اضافه‌وزن یکی از عوامل بیماری‌های دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سرطان‌هاست.
وی اضافه کرد: تغییر الگوی تغذیه‌ای و استفاده بیش‌ازحد از فست فودها سلامت جامعه را به مخاطره انداخته است.
سپهوند اظهار کرد: سلامت فراورده‌های تولیدی که وارد بازار می‌شود مستقیم با سلامت مردم و جامعه در ارتباط است و باید تولیدکنندگان علیرغم همه مشکلاتی که در بخش تولید حاکم است نباید هیچ‌وقت از سلامت مردم در تولیدات چشم‌پوشی کنند.
وی تصریح کرد: سلامت جامعه مهم‌ترین پارامتر است و همه ما در مقابل سلامت جامعه مسئولیم.
سپهوند با بیان اینکه فراورده‌های تولیدی استان‌ها توسط هر استانی بررسی می‌شود، ما نیز فراورده‌های استان‌های دیگر را رصد و نظارت می‌کنیم، گفت: در این نظارت‌ها یک سری پارامترها سنجش می‌شود و چنانچه قصوری باشد شکایت بین دانشگاهی به معاونت غذا و داروی مربوطه ارسال می‌شود.
این معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: درجه‌بندی واحدهای تولیدی در استان را حساب‌شده پیگیری کردیم و هرسال نتایج را کنار هم گذاشتیم و سنجش کردیم.
وی افزود: به دنبال این هستیم تا گریدهای واحدها را مشخص و به سمت افزایش گریدهای A پیش رویم.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/66834/تغییر-الگوی-تغذیه‌ای-سلامت-جامعه-را-به-مخاطره-انداخته-است
بستن   چاپ