ندای لرستان
لزوم نهایی کردن طرح سازگاری با کم‎آبی در لرستان
شنبه 28 مهر 1397 - 2:48:49 PM
ایسنا
ندای لرستان- دکتر سید موسی خادمی در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار کرد: بحث کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در بعضی از استان ‎ ها تشکیل شده و لرستان نیز جزو استان ‎ هایی است که طرح ‎ ها را ارائه داده ‎ اند.

وی ادامه داد: بحث ‎ هایی که در طرح سازگاری با کم ‎ آبی وجود دارد مانند سدها، آبخیزداری، آب کشاورزی و چاه ‎ های مازاد باید سریع ‎ تر بررسی و نهایی شوند تا در اسرع وقت جلسه کارگروه ملی را تشکیل دهیم چراکه لرستان می ‎ تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.

خادمی با تاکید بر اینکه ظرف یک هفته این طرح به دستگاه ‎ ها ارسال و نهایی شود، بیان کرد: در اوایل سال جاری بارندگی ‎ های استان نسبتا خوب بود برای همین رعایت الگوی کشت جدی گرفته نشد که نهایتا در بعضی نقاط انحراف داشتیم.

استاندار لرستان تصریح کرد: مردم به فکر سود فردی هستند و به جمعی توجهی ندارند؛ اگر از وی خواسته می ‎ شود که الگوی کشت را رعایت کند باید راهکارهایی برای اقتصاد او نیز ارائه شود.

وی اظهار کرد: برای رعایت الگوی کشت مشکلات اساسی زیادی وجود دارد اما این دلیلی برای رها کردن کار نمی ‎ شود.

خادمی با بیان اینکه در شهرستان دورود انحراف از الگوی کشت داریم، گفت: ترکیب کشت برای سال آینده را باید تعیین و در آن نوع کشت ‎ های بهاره و پاییزه لحاظ شود تا امسال کمترین انحراف را داشته باشیم.

استاندار لرستان آموزش و ترویج کشاورزان را در رعایت الگوی کشت مهم عنوان کرد و افزود: اقدامات ترویجی به عهده جهاد کشاورزی است و باید با برگزاری کلاس ‎ های آموزشی و ارائه راهکارهایی برای پایداری درآمد، کشاورزان را مجاب به رعایت الگو کند.

وی گفت: همچنین سایر دستگاه ‎ ها نیز باید در این رابطه همکاری لازم را با شرکت آب منطقه ‎ ای و جهاد کشاورزی داشته باشند. این کار چندبُعدی بوده و همه باید پای کار بیایند برای همین نیاز به برگزاری جلسات مستمر است.

خادمی با بیان اینکه داشتن برنامه و کنترل شرایط تا حد توان به مراتب از بی ‎ برنامگی موثرتر و بهتر است، ادامه داد: برای جلوگیری از کشت ‎ های مازاد بر الگو، وجود کارشناسان پهنه ‎ بندی تاثیر زیادی دارد و می ‎ توان قبل از حاد شدن موضوع در همان ابتدای کار مانع از کشت شد.

استاندار لرستان به موضوع مسدود کردن چاه ‎ های غیرمجاز نیز اشاره کرد و افزود: باید مکانیسم تشویقی نیز در کنار آن آورده شود؛ اگر برداشت آب زیرزمینی را محدود می ‎ کنیم باید اجازه بهره ‎ برداری از آب ‎ های سطحی داده شود. همچنین چاه ‎ های غیرمجاز به نسبت تعداد موجود در هر شهرستان و با اولویت مناطق مشکل ‎ دار مسدود شوند.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/66643/لزوم-نهایی-کردن-طرح-سازگاری-با-کم‎آبی-در-لرستان
بستن   چاپ