ندای لرستان
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم:
بلوغ زودرس و فیبروم رحم موجب تغییر زمان عادت ماهیانه می‌شوند
يکشنبه 22 مهر 1397 - 13:14:40
ندای لرستان - یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: دولت‌ها باید با آموزش صحیح به افراد جامعه، مخصوصا دختران در سن بلوغ میزان آگاهی در مورد عادت ماهیانه را افزایش دهند.
دکتر حسن گنجی‌زاده زواره در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، با بیان اینکه عادت ماهیانه نامنظم و تغییر زمان پریود بیش از یک هفته است، افزود: عوامل زیادی موجب تغییر زمان عادت ماهیانه می‌شوند که شایع‌ترین آنها بارداری است، اما ورزش سنگین، رژیم‌های غذایی، کاهش وزن زیاد، مسافرت، استرس روحی و جسمی، کیست‌های تخمدان، بلوغ زودرس، فیبروم (میوم) رحم و سرطان می‌تواند این زمان را تغییر دهند.
وی اضافه کرد: اگر چه مقدار آهن از دست رفته در هر سیکل عادت ماهیانه ناچیز است، اما در کشورهایی مثل ایران که فقر تغذیه ریشه‌کن نشده، مصرف قرص آهن برای مقابله با کم خونی فقر آهن(البته با تجویز پزشک) منطقی به نظر می‌رسد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با بیان اینکه نزدیکی در زمان عادت ماهیانه از نظر شرعی منع شده است، بیان کرد: از نظر علمی در گذشته باور بر این بود که داشتن رابطه جنسی هنگام عادت ماهیانه، شانس اندومتریوز و عفونت را بالا می‌برد.
وی تصریح کرد: هنوز هم بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند که از نزدیکی در زمان عادت ماهیانه پرهیز شود چون برخی مطالعات نشان می‌دهند امکان انتقال عوامل عفونی میکروبی یا ویروسی (مثل سوزاک، سیفیلیس، کلامیدیا، ویروس اچ‌آی‌وی و ویروس تب‌خال) در زمان قاعدگی افزایش می‌یابد.
گنجی‌زاده زواره اظهار کرد: سندرم قبل از عادت ماهیانه در بعضی از زنان رخ می‌دهد که شامل دردناک شدن سینه‌ها به علت احتباس آب و نمک، خستگی و تغییرات خلقی مثل تحریک‌پذیری است، تغذیه سالم، کاهش مصرف کافئین و حمایت روحی اساس درمان را تشکیل می‌دهند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از زنان شکم و کمر درد شدیدی را در دوران قاعدگی تجربه می‌کنند. علت درد، انقباضات قدرتمند عضلات رحم و عضلات شکمی اطراف رحم برای بیرون راندن ترشحات قاعدگی است.
این متخصص افزود: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و استفاده از کیسه آب گرم و استراحت به کاهش این درد کمک می‌کنند.
وی یادآور شد: اولین تجربه عادت ماهیانه یا پریود ( Menarche ) معمولا بین 8 تا 16 سالگی اتفاق می‌افتد و عوامل مختلفی از جمله نژاد، سابقه فامیلی افراد، شرایط زندگی و نوع تغذیه، منطقه جغرافیایی محل رشد، وضعیت بهداشت و عوامل روحی در زمان شروع آن موثر هستند.
گنجی‌زاده زواره تاکید کرد: دولت‌ها باید با آموزش صحیح به افراد جامعه، مخصوصا دختران در سن بلوغ میزان آگاهی در مورد عادت ماهیانه را افزایش دهند؛ پنهان کردن، ایجاد حس شرمساری، کناره گرفتن از جامعه هنگام عادت ماهیانه، به کار بردن لغات منفی، ارتباط دادن مسائل جانبی، عدم درک صحیح از یک فرایند کاملا طبیعی و هر آنچه که ذره‌ای از طبیعی فرض شدن عادت ماهیانه کم کند باید اصلاح شود.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/65172/بلوغ-زودرس-و-فیبروم-رحم-موجب-تغییر-زمان-عادت-ماهیانه-می‌شوند
بستن   چاپ