ندای لرستان
خرم‌آباد فاقد مرکز پیوند است
دوشنبه 2 مهر 1397 - 07:06:28
ندای لرستان - یک پزشک عمومی گفت: ویروس‌هایی در پیوند سلول‌های بنیادین برای بیماران سرطان خون بسیار اهمیت دارد.
دکتر جلال‌الدین حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، درخصوص راه‌اندازی بانک سلول‌های بنیادین در انتقال خون استان، اظهار کرد: این سلول‌ها بنیادین برای بیماران سرطان خون که بدنشان خونسازی موثر ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: برنامه اهدای خون داریم به این صورت که کسانی که تمایل دارند برای اهدای سلول‌های بنیادین به مراکز اهدای در استان مراجعه می‌کنند.
این پزشک عمومی با بیان اینکه پس از گرفتن نمونه خون، آزمایشات لازم انجام می‌شود و اسم آنان در سامانه قرار می‌گیرد، البته این آزمایشات در تهران انجام می‌شود، بیان کرد: آزمایش سلول‌های بنیادین آزمایش سازگاری بافتی است که باید دهنده و گیرنده به هم بخورند.
وی افزود: خرم‌آباد فاقد مرکز پیوند است و باید دانشگاه علوم پزشکی پیگیر باشد که این مرکز پیوند ایجاد شود.
حسینی با بیان اینکه با راه‌اندازی این مرکز، قطعاً کسانی که مشکل داشته و نیاز به پیوند سلول‌های بنیادین خونساز دارند به این محل مراجعه می‌کنند، تصریح کرد: همیشه سعی براین است که از خانواده درجه یک خون بگیرند چون شباهت ژنتیکی وجود دارد و بدن خیلی راحت‌تر پذیرا خواهد بود.
این پزشک عمومی گفت:در اکثر موارد بین 40 تا 50 درصد احتمال دارد کسی در خانواده باشد که بتواند اهدا کننده باشد، عده‌ای هم نیاز دارند از غیرخویشاوند بگیرند.
وی با اشاره به اینکه در اهدای خون شخصی می‌تواند در یک سال تا 4 مرتبه اهدا خون داشته باشد ولی در اهدای سلول‌های بنیادین یک بار بیشتر خون از شخص گرفته نمی‌شود البته می‌شود چند بار این مهم را انجام داد، بیان کرد: خون را شخص بدون آمادگی قبلی و تنها با داشتن سلامت لازم می‌تواند اهدا کند، اینکه رفتار پرخطر نداشته باشد،آزمایش می‌شود و خون اهدا می‌کند.
حسینی یادآور شد: برای گرفتن سلول بنیادین شخصی اول باید از لحاظ جسمانی بررسی شود که بیماری مزمن نداشته باشد، مشکل قبلی نداشته باشد و درمجموع سالم باشد، یک سری آزمایش هپاتیت B و C و ایدز را انجام می‌ شود و یک سری آزمایشات دیگر نیز باید انجام شود.
حسینی با تاکید براینکه ویروس‌هایی در پیوند اهمیت دارند که اهدا کننده نباید از این لحاظ مشکل داشته باشند، افزود: وقتی که برای اهدا خون گرفته می‌شود حداکثر 10 دقیقه اما اهدای سلول‌های بنیادین که با دستگاه مخصوصی انجام می‌شود برای هر جلسه بطور متوسط 4 ساعت طول می‌کشد، برای اینکه فرد معطل نباشد 4 و 5 روز قبل از اهدا یک‌سری آمپول‌های مخصوص را تزریق می‌کنند تا سبب مهاجرت سلول‌های بنیادین از مغز و استخوان به خون شخص می‌شود تا فرد فقط یک جلسه برای اهدا وقت بگذارد.
وی یادآور شد: تزریق این آمپول‌ها مشکل خاصی را برای افرادسالم ایجاد نمی‌کند چراکه سال‌هاست مورد استفاده قرار می‌گیرد و ممکن است برخی افراد سردرد یا بدن‌درد خفیف با تزریق این آمپول‌ها احساس کنند اما مشکل حادی ندارد که با یک مسکن ساده برطرف می‌شود.
این پزشک عمومی با بیان اینکه سازمان انتقال خون در مورد سلول‌های بنیادین خون‌ساز فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: سلول‌های بنیادین از سه طریق از جمله بند ناف در زمان زایمان انجام می‌شود، مغز و استخوان با روش تهاجمی استفاده می‌شود و افراد بیهوشی دارند، از خون نیز به صورت محیطی سلول بنیادی را می‌گیریم که روشی راحت است.
حسینی گفت: در استان‌های بزرگ مرکز پیوند وجود دارد که کرمانشاه نزدیک‌ترین جا به ماست که خود پیوند را انجام می‌دهد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/62582/خرم‌آباد-فاقد-مرکز-پیوند-است
بستن   چاپ