ندای لرستان
یک جراح و متخصص زنان و زایمان:
علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با ورزش کردن قابل‌کنترل است
يکشنبه 1 مهر 1397 - 09:05:03
ندای لرستان - یک جراح متخصص زنان و زایمان گفت: علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با تغییر سبک زندگی و ورزش کردن قابل‌کنترل است و در صورت عدم پاسخ داروهایی هورمونی کم کننده هستند.
دکتر زهرا طاولی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: یک‌سری کیست‌های شایع تخمدان در دوران نوجوانی و جوانی دیده می‌شود که کیست‌های منفرد تخمدانی نیست بلکه سندروم تخمدان پلی‌کیستیک است که کیست نامیده می‌شوند ولی درواقع کیست منفرد نیست بلکه افزایش حجم تخمدان به دنبال تشکیل فولیکول‌های ریزمحیطی در تخمدان است.
طاولی اضافه کرد: این بیماری زمینه مادرزادی و ژنتیکی دارد، افزود: این‌ها افرادی هستند که حجم تخمدان‌های آنها زیاد بوده و تخمدان‌ها بزرگ و صدفی شکل هستند و اختلال هورمونی دارند و نسبت استروژن به پروژسترون آنها نامتعادل است. مصطلح شده که هورمون مردانه در این افراد بالاتر است که علائم بیماری را توجیه می‌کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در این افراد در اوایل به‌صورت تأخیر قاعدگی به مدت بیش از یک هفته بروز می‌کند و ممکن است حتی 3 تا 4 ماه پریود نشوند.
وی بیان کرد: معمولاً این افراد به دنبال مصرف داروهای خوراکی و تزریقی پروژسترونی عادت ماهیانه می‌شوند؛ در این افراد رشد موهای زائد در زیر چانه، دور سینه و پشت لب ممکن است به‌صورت ریش و سبیل خود را نشان دهد و ممکن بوده این افراد ریزش مو با الگوی مردانه بگیرند که این ریزش در دو طرف سر ممکن است انجام شود.
طاولی اضافه کرد: این افراد اغلب عدم تخمک‌گذاری دارند و ممکن است چنانچه سبک زندگی خود را تغییر ندهند و ورزش نکنند بیماری در آینده خود را به‌صورت تأخیر در باروری نشان دهد.
این جراح و متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: ممکن است برای افراد مبتلا به تخمدان پلی‌کیستیک بعضی از علائم بروز کند، پس این‌طور نیست که بگوییم افرادی که کیست پلی‌کیستیک دارند حتماً به نازایی دچار می‌شوند.
طاولی با بیان اینکه حدود 10 درصد خانم‌ها به این بیماری مبتلا هستند، اضافه کرد: این بیماری قبلاً بیشتر در افراد چاق دیده می‌شد اما الآن در افراد لاغر نیز قابل‌ مشاهده است.
وی اظهار کرد: بهترین درمان این بیماری تغییر سبک زندگی و ورزش کردن است. همچنین عدم مصرف غذاها با چربی و کالری بالا ، غذاهای آماده و انجام ورزش روزانه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: مشکلی که در این بانوان وجود دارد این است که به دنبال چند ماه پریود نشدن شاهد افزایش ضخامت لایه درونی رحم (آندومتر) هستیم که در اثر افزایش این ضخامت با خونریزی‌های ناگهانی و شدید مواجه می‌شوند.
وی یادآور شد: در افرادی که تازه عادت ماهیانه آنها شروع‌شده شاید تا 3 یا 4 سال اول به‌صورت بی‌نظمی قاعدگی را ناشی از این مشکلات ندانیم اما چنانچه بیش از 3 تا 4 سال از شروع قاعدگی این علائم را داشته باشد نیاز به بررسی این اختلالات دارد تا این بی‌نظمی ناشی از تخمدان‌ها مربوط پلی‌کیستیک نباشد.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/62495/علائم-سندرم-تخمدان-پلی‌کیستیک-با-ورزش-کردن-قابل‌کنترل-است
بستن   چاپ