ندای لرستان
دانه نخود 20 درصد پروتئین دارد
دوشنبه 26 شهریور 1397 - 1:58:01 AM
ایسنا
ندای لرستان - یک دکترای اصلاح نباتات گفت: دانه نخود 20 درصد پروتئین دارد.
 دکتر رضا میردریکوند   با اشاره به اینکه بهره‌برداری از تنوع ژنتیکی یکی از عوامل مهم به‎نژادی گیاهان زراعی است، اظهار کرد: دانه نخود دارای حدود 20 درصد پروتئین بوده و منبع مناسبی برای تامین کالری مورد نیاز انسان است.
 وی ادامه داد: تنوع ژنتیکی از ارکان اصلی کشاورزی پایدار محسوب می‎شود، با اطلاع از میزان تنوع منابع ژنتیکی و بهره‌برداری از آن می‌توان ارقام جدید و مطلوب‌تر برای مناطق مختلف ایجاد و توصیه کرد.
میردریکوند اضافه کرد: ساده‌ترین راهی که پیش روی به‎نژادگان جهت افزایش عملکرد در واحد سطح وجود دارد، گزینش رگه‌های پرمحصول است.
 این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد لارستان تصریح کرد: اما لازمه هزینه تنوع است و باید از میزان تنوع ژنتیکی موجود در گیاهان زراعی و خویشاوندان و وحشی آنها و فاصله ژنتیکی در بین افرادی جمعیت‌ها اطلاع کافی داشت تا بتوان بر برنامه‌های به نژادی امکان ساماندهی ژرم پلاسم و نمونه‎گیری موثر را فراهم آورد.
 وی افزود: آگاهی از تنوع ژنتیکی و مدیریت منابع جنتی به عنوان اجزای مهم طرح‎های اصلاح نباتات تلقی می‌شود.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/61052/دانه-نخود-20-درصد-پروتئین-دارد
بستن   چاپ