ندای لرستان
یک متخصص بیماری های عفونی:
شایعترین راه انتقال اسهال باکتریال، مصرف غذای آلوده است
دوشنبه 26 شهريور 1397 - 01:57:53
ندای لرستان - یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: شایعترین راه انتقال اسهال باکتریال مصرف غذای آلوده است.
 دکتر محمدرضا ناظر در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: به طور کلی در اسهال نکته اصلی این است که تمام اسهال ها می تواند خود به خود خوب شوند و مهمترین نکته در درمان آنها کنترل آب و الکترولیت است.
 وی اضافه کرد: همه اسهال ها حتی بدون آنتی بیوتیک خوب میشوند اما در صورت کم شدن آب بدن ممکن است منجر به فوت شود.
این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه یکسری اسهالها نظیر اسهال های وبایی و خونی که تحت درمان قرار می‌گیرند طول دوره اسهال کم می‌شود اما باز هم درمان همان است هنگامی که شدید باشد حتما سرم تزریق می‌شود.
ناظر با اشاره به اینکه اسهال های فصل تابستان ویروسی و باکتریایی هستند، افزود: نوع ویروسی در فصل تابستان به خاطر مصرف آب آلوده زیاد است و باکتریایی نیز به خاطر مصرف با آب آلوده و غذاهای بین راهی و مانده ایجاد میشود.
 وی گفت: در فصل تابستان نگهداری مواد غذایی مشکل است و نگهداری غذای خام و پخته در کنارهم نباید صورت گیرد.
این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه حتماً سبزیجات در پایین و گوشت و تخم مرغ در بالای یخچال نگهداری شود تاباکتری های مواد خام روی غذای پخته ننشیند، بیان کرد: باکتری‌هایی که روی غذای سرد و گرم می‌نشیند مسمومیت غذایی یا همان اسهال استفراغ را ایجاد میکند، این باکتری ها در ساندویچ، برنج سرد شده و... می‌نشیند.
 ناظر با اشاره به اینکه غذای گرم ابتدا باید سرد شود و سپس در یخچال نگهداری شود غذای خام و پخته در یخچال کنار هم قرار نگیرند، تصریح کرد: شستن دستها و رعایت موازین بهداشتی منجر به انتقال کمتر باکتری و ویروسها می شود که این مهم باید در اماکن عمومی نظیر مدارس، مهدکودک‌ها، زندان و پادگان ها رعایت شود. وی با بیان اینکه اسهال افزایش دفعات کاهش قوام مدفوع نسبت به وضعیت نرمال فرد است که می تواند به صورت حاد (کمتر از دو هفته) پایدار (بین 2 تا 4 هفته) و یا مزمن( بیش از 4 هفته) باشد.
ناظربا بیان اینکه اسهال ممکن است در اثر یک بیماری روده ای یا برعکس منشأ خارجی روده‌ای ایجاد شود، خاطرنشان کرد: بیشتر موارد اسهال حاد، عفونی بوده و در اثر ویروس، باکتری و انگل ایجاد می‌شود که معمولا خود محدود شونده است.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه ویروس شایع ترین علت گاستروانتریت حاد هستند، یادآور شد: شایعترین دلایل باکتریال اسهال شیگلا، سالمونلا، کامپیلو باکتر استافیلوگوک و اشرشیاکلی هستند.
ناظر شایعترین راه انتقال اسهال باکتریال را مصرف غذای آلوده عنوان کرد و با بیان اینکه اسهال حاد ویروس نیز بیشتر منشا روتاویروسی دارد، یادآور شد: بسیاری از داروها می‌تواند عامل اسهال و یا به میزان کولیت با غشای کاذب باشند.
وی با بیان اینکه بسیاری از موارد اسهال حاد خود محدود شونده بوده و در طی 72 ساعت فروکش می کنند، عنوان کرد: نوزادان، کودکان، سالمندان و افراد ناتوان در دیسک بروز مرگ و میر در اثر تداوم اسهال و یا اسهال همراه با استفراغ هستند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/61044/شایعترین-راه-انتقال-اسهال-باکتریال،-مصرف-غذای-آلوده-است
بستن   چاپ