ندای لرستان
یک روانشناس:
70 درصد قتل‌ها ناشی از جنون آنی است
چهارشنبه 21 شهريور 1397 - 14:36:35
ندای لرستان - یک روانشناس گفت: 70 درصد قتل‌ها ناشی از جنون آنی است و فرد بشکل تکانشی و یکباره و بدون قصد قبلی مرتکب قتل جنایت می‌شود.
دکتر داوود کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، درباره خشم و خشونت با بیان اینکه کشمکش مشهود و قابل رویت بین دو نفر را نزاع می‌گویند، اظهار کرد: نزاع و خشونت یکی از ویژگی‌های جوامع مبتنی و سنتی است که متأسفانه به جوامع مدرن امروز کشیده شده و گسترش یافته است.
 وی با بیان اینکه آمارهای پزشکی قانونی تهران نشان می‌دهد در هر دقیقه یک نزاع، در هر ساعت 66 مورد و روزانه 1600 مورد اینها آمارهایی هستند و ثبت شدند، اضافه کرد: نزاع حجم عظیم پرونده‌های قضایی ایران را شامل می‌شود البته این نزاع‌های ثبت شده‌اند و با احتساب نزاع‎های ثبت نشده قطعا این میزان بیشتر خواهد بود.
کردستانی با بیان اینکه بر اساس اعلام رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در کشور بیش از 15 میلیون پرونده قضایی وجود دارد که بخش عمده‌ای از آنها را نزاع تشکیل می دهد، تصریح کرد: متأسفانه سطح این مسئله در کشور بالاست.
 این روان‌شناس عنوان کرد: 70 درصد قتل‌ها ناشی از جنون آنی است و فرد بشکل تکانشی و یکباره و بدون قصد قبلی مرتکب قتل جنایت می‌شود که این هم نشان از تمایلات خشونت‎آمیز دارد. کم بودن آستانه تحمل، ضعف هنجارهاو... عوامل اجتماعی زمینه ساز نزاع و خشونت هستند
وی به عوامل خشونت که شامل فردی، فرهنگی و اجتماعی و عوامل محیطی است اشاره کرد و گفت: عوامل فردی یعنی داشتن اختلالات شخصیتی، شخصیت ستیزه‎جو، فقر عاطفی و حسادت، نداشتن مهارت روابط اجتماعی، توسل به زور، ناکامی در زندگی شخصی و ... آمادگی لازم را برای پرخاشگری ایجاد می‎کند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور لرستان با بیان اینکه عوامل فرهنگی اجتماعی شامل فقدان آموزش و عدم آگاهی از عواقب قضایی نزاع بی‌اطلاع هستند و خیلی از افراد در این راستا آموزش‌های لازم را ندیدند، بیان کرد: بیکاری، سطح پایین تحصیلات،کم بودن آستانه تحمل، ضعف هنجارها، مشکلات خانوادگی، عوامل اجتماعی زمینه ساز نزاع و خشونت، عدم برنامه ریزی برای اوقات فراغت از دیگر عوامل فرهنگی و اجتماعی زمینه ساز خشونت هستند.
کردستانی به عوامل محیطی موثر در نزاع اشاره کرد و با بیان اینکه زندگی در مناطق حاشیه ای، وجود گروه‌های خشونت طلب، زندگی در مناطق کوهستانی و بدی آب و هوا می‌تواند افراد را به سمت نزاع و خشونت سوق دهد، اظهار کرد: بر اساس این علل راهکارها باید چندگانه باشد، یک سری راهکارها فردی یا فرهنگی و اجتماعی و یا محیطی خواهند بود.
 این دکترای روانشناسی با اشاره به اینکه عمده کار این است که آموزش های خاصی به خصوص در دوره پیش دبستانی و دبستانی به افراد داده شود تا آنها بتوانند هیجان ها و احساسات خود را به شکل مناسب بیان و همچنین بتواند احساسات و هیجان طرف مقابل را بشناسند و کنترل کند، تصریح کرد: اکثر نزاع ها زمانی صورت می‌گیرد که نمی‌توانید احساسات طرف مقابل را بشناسید و آن را کنترل کنیم که این ها تا حدود زیادی مسئله فردی است که باید در دوران دبستان و پیش دبستانی روی آنها کار شود.
وی گفت: سال‌های زیادی است روی این موضوع کار می‌شود اما اقدامی جدی‌ صورت نگرفته و علیرغم اینکه آموزش مهارتهای زندگی همیشه مطرح است که این آموزش‌ها باید از کودکی تا دبیرستان فرزندان ارائه داده شود که یکی از این مهارت‌ها کنترل خشم است.
کردستانی افزود: متاسفانه این آموزش ها در دوره دانشجویی و دانشگاه گذاشته می شود که زیاد کاربردی ندارند در حالیکه باید مهارت های زندگی در زمان خودش آموزش داده شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه می‌توان گفت که عوامل فردی، عوامل اجتماعی و فرهنگی را پوشش می‌دهد، خاطر نشان کرد: باید با بالا بردن سطح تحمل افراد بتوانیم میزان نزاها را کاهش دهیم.
 وی گفت: همچنین خود والدین بایستی آموزش داده شوند و مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که خیلی از والدین نمی‌توانند خشونت‌ها به شکل کلامی یا مستقیم را در منزل کنترل کنند و آنان درگیری را به کودک آموزش می‌دهد؛ چنانچه سطح آگاهی والدین بالا برود این می تواند به کودکان تزریق شود.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/58632/70-درصد-قتل‌ها-ناشی-از-جنون-آنی-است
بستن   چاپ