معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان:
نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد
دوشنبه 24 مهر 1396 - 12:17:35 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
|
|
لر آنلاین - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: امروز تصورات مردم استفاده از نان سفید است و این در حالیست که نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد البته منظور از نان تیره، نان برشته و تیره نیست. دکتر رضا سپهوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، اظهار کرد: چند سالی است که غنیسازی آرد در دستورکار قرار گرفته و در سطح تولید آرد کارهایی که لازم بوده انجام شده است. وی ادامه داد: برای انواع نانها آردهای مختلفی با درصد سبوس موردنظر قرار گرفته است. سپهوند گفت: میزان سبوسگیری در نان لواش، سنگک، بربری و... مشخص شده به عنوان نمونه درصد سبوس در نان لواش 10 و در نان سنگک 7 درصد است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: دستگاه متولی سبوسدار کردن آرد مشخص نیست و به همین دلیل در توزیع آرد به نانواییها مشکل داریم. وی افزود: امروز تصورات مردم استفاده از نان سفید است و این در حالیست که نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد البته منظور از نان تیره، نان برشته و تیره نیست. سپهوند با بیان اینکه میزان سبوس در سنگک 7 درصد باید باشد و پیشنهاد میشود،تصریح کرد: نان سبوس دار از لحاظ سلامت و تغذیه از ارزش بیشتری برخوردار است البته در مواردی دیده میشود که از آرد 18 درصد برای سنگک و لواش استفاده میشود که متأسفانه ارزش غذایی نان را کاهش میدهد. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان یاد آور شد: سبوس در بحث گوارش بسیار حائز اهمیت است چراکه سبوس میتواند آب لازم را جذب و در هضم غذا و رفع یبوست مؤثر باشد. وی تاکید کرد: دستگاههای متولی باید بر وضعیت نانواییها اهتمام ویژه داشته و در قالب گشت مشترک روی این مسأله نظارت کافی صورت گیرد. انتهای پیام
http://www.Lor-Online.ir/fa/News/5666/نان-تیره-رنگ-ارزش-تغذیهای-بیشتری-دارد
|