ندای لرستان
نقدینگی‌های سرگردان در کشور آسیبی برای اقتصاد است
یکشنبه 21 مرداد 1397 - 7:26:23 AM
ایسنا
ندای لرستان - عضو اتاق بازرگانی لرستان گفت: در یک اقتصاد باثبات که دستخوش تغییرات ناگهانی نمی‌شود می‌توان فعالیت‌های دلالی را کنترل کرد.
علی محمدی‌فر   با بیان اینکه نقدینگی‌های سرگردان در کشور آسیبی برای اقتصاد است، افزود: در دوران بعد از انقلاب اقتصاد کشور دستخوش نقدینگی‌های سرگردان شده و متأسفانه آسیب‌دیده است.
وی اضافه کرد: این نقدینگی‌های سرگردان گاهی بازار ارز، سکه و مسکن را تحت تأثیر قرار داده به‌طوری‌که در چند سال اخیر شاهد این آسیب از محل نقدینگی سرگردان بوده‌ایم.
عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: امروز سرمایه‌گذار احساس می‌کند سودی که از محل واسطه‌گری و دلالی به دست می‌آورد به‌هیچ‌عنوان از محل تولید نبوده و گاهی سودهای ناشی از واسطه‌گری و دلالی مثل همین بازار ارز و سکه بیش از 100 درصد است.
متوسط سود صنعت در ایران 5 درصد است
عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه متوسط سود صنعت در ایران 5 درصد است، افزود: این در حالی است که تولیدکننده و صنعتگر باید مشکلات کارگری، تأمین مواد اولیه تولید، بازار فروش و مشکلات بیمه کارکنان خود را حل کند درحالی‌که یک واسطه‌گر و دلال با چنین موضوعات مواجه نیست.
وی گفت: در اقتصاد باثبات که دستخوش تغییرات ناگهانی نمی‌شود می‌توان فعالیت‌های دلالی را کنترل کرد.
محمدی‌فر تأکید کرد: دولت باید با تقویت واحدهای تولیدی، صنعتی و افزایش سود از محل تولید برای سرمایه‌گذار بین صنعت و تولید با افرادی که پول خود را به سمت دلالی و واسطه‌گری هدایت می‌کنند نوعی توازن ایجاد کند.
نقدینگی‌های سرگردان به سمت تولید هدایت شوند
وی خاطرنشان کرد: شاهد جریانات اخیر سکه و ارز در بازار بودیم و در سال‌های گذشته نیز در بحث مسکن شاهد هجوم سرمایه‌های سرگردان بودیم و این نقدینگی‌ها سبب تورم سرسام‌آور در حوزه مسکن شد.
عضو اتاق بازرگانی با تأکید بر اینکه تقویت تولید از سوی دولت و افزایش سوددهی در حوزه صنعت می‌تواند این نقدینگی سرگردان را مدیریت کند، تصریح کرد: از طرف دیگر ثبات اقتصادی و سیاسی در بحث تورم انتزاعی در جامعه حاکم است، افراد احساس می‌کنند هرلحظه قرار است قیمت‌ها افزایش یابد و چنانچه بتوانیم این نگرش را مدیریت کنیم و باثبات در رفتار اقتصادی خودمان می‌توانیم فضا و بستر را به سمتی ببریم که این نقدینگی‌ها به سمت تولید هدایت شود.
وی تصریح کرد: چنانچه نقدینگی‌های سرگردان به سمت تولید هدایت شوند شاهد اشتغال در کشور خواهیم بود چراکه امروز اصلی‌ترین موضوع بیکاری است و با تحقق این مهم دیگر شاهد تورم‌های یک‌شبه افزایش قیمت‌های آن‌چنانی نخواهیم بود.
نظام مالیاتی حاکم بر کشور دقیق و کارآمد نیست
عضو اتاق بازرگانی در ادامه با اشاره به وضعیت مالیات بر فروش سکه و افزایش مالیات برای خریدوفروش مسکن اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما برخلاف آنچه در دنیا اعمال می‌شود رصد خوبی در حوزه اخذ مالیات وجود ندارد لذا نظام مالیاتی حاکم بر کشور دقیق و کارآمد نبوده که بتواند مالیات را از شخصی که مستحق پرداخت مالیات است اخذ کند.
محمدی‌فر افزود: امروز شاهدیم کارمندان، کارگران، اقشار ضعیف جامعه و درمجموع قشر حقوق‌بگیر پرداخت‌کنندگان اصلی مالیات هستند، همچنین کارخانه‌ها تولید شناسنامه‌دار نیز در معرض اخذ مالیات بوده اما آن کس که هزاران هزار میلیارد تومان از محل فروش سکه، ارز و مسکن به دست آورده است در معرض اخذ مالیات نبوده و این‌ها به‌نوعی فرار مالیاتی محسوب می‌شود.
افراد به‌راحتی قانون را دور زده و از مالیات فرار می‌کنند
محمدی‌فر با تأکید براینکه دولت باید با اصلاح قانون از طریق نمایندگان مجلس روی این موضوع به‌صورت اختصاصی کارکرده و قانون مالیاتی را اصلاح کند به‌نحوی‌که ما شاهد فرار مالیاتی ازاین‌دست نباشیم، تصریح کرد: در یک نظام اقتصادی و مالیاتی سالم و کارآمد به‌هیچ‌عنوان نباید چنین حفره‌ای بزرگ وجود داشته باشد که افراد سودجو، سوداگرو دلال از پرداخت مالیات فرار کنند و افراد ضعیفی همچون کارمند و کارگر همواره پرداخت‌کنندگان مالیات باشد.
عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه لازم است در چنین شرایط خاص اقتصادی مالیات تولید کاهش پیدا کند، اضافه کرد: همچنین مالیات از قشر کارگر را کمتر و به معیشت آنان کمک کنیم، همچنین با کاهش ارزش‌افزوده 9 درصدی که به گردن تولید گذاشته‌شده می‌توانیم شاهد رونق تولید باشیم.
وی عنوان کرد: لجام‌گسیختگی در بحث معاملات سکه، ارز و مسکن مشاهده می‌شود که افراد به‌راحتی قانون را دور زده و از مالیات فرار می‌کنند.
نظام مالیاتی کشور نیازمند بازنگری، به‌روزرسانی و اصلاح ساختاری
محمدی‌فر اضافه کرد: باید با استفاده از مکانیسم مالیاتی در دول پیشرفته جهان، در راستای کاهش فاصله طبقاتی که در کشور جلوگیری کرد.
عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: با اصلاح و بازنگری قانون مالیات وان سرمایه‌ها را به سمت تولید هدایت و از این طریق مالیات بر تولید را کاهش داد و مالیات بر واسطه‌گری‌ها را افزایش داد.
وی اظهار کرد: چنانچه مکانیسم مالیات درست عمل کند حتی درآمد خیلی خوبی برای دولت خواهد بود چراکه در اروپا و برخی کشورهای پیشرفته دنیا شاهدیم درآمد دولتشان اختصاصاً از محل مالیات به دست می‌آید و کشور را با اخذ مالیات اداره می‌کند.
محمدی‌فر اذعان کرد: متأسفانه نظام مالیاتی نتوانسته آن‌گونه که باید مالیات را از کسانی که صاحبان ثروت هستند اخذ کند و معتقدیم نظام مالیاتی کشور نیازمند بازنگری به‌روزرسانی و اصلاح ساختاری است تا از این حالت ناکارآمدی خارج و به کمک تولید کار و اشتغال بیاید.
وی گفت: چنانچه لازم باشد کشور با اخذ مالیات اداره شود این نظام مالیاتی پس از اصلاح و بازنگری بتوانند نقش جایگاه خود را به‌خوبی ایفا کند.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/48462/نقدینگی‌های-سرگردان-در-کشور-آسیبی-برای-اقتصاد-است
بستن   چاپ