ندای لرستان
پرورش ماهی، ظرفیتی اشتغالزا و سود آور
شنبه 20 مرداد 1397 - 7:47:19 AM
ایرنا
ندای لرستان - خرم آباد - هوای معتدل و جوشش چشمه‌ها و سراب‌های بسیار در شهرستان سلسله سبب شده که این شهرستان در زمینه تولید و پرورش ماهیان سرد آبی دارای ظرفیت‌های مطلوبی برای ایجاد اشتغال و سودآوری باشد.
  شهرستان سلسله با تولید سالیانه حدود چهار هزار تن ماهی در سال، رتبه سوم لرستان را در زمینه تولید ماهیان سردآبی به خود اختصاص داده است.
این شهرستان همچنین ظرفیت بی نظیری در تولید بچه ماهی دارد و در این بخش نیز دارای رتبه نخست استان بوده و تمامی این پتانسیل ها دلیلی بر استعداد فوق العاده شهرستان سلسله در بخش شیلات است.
** سلسله رتبه سوم تولید ماهی لرستان را دارد
رئیس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به تعداد مزارع فعال پرورش ماهی در شهرستان سلسله، اظهار داشت: شهرستان سلسله دارای 48 مزرعه فعال پرورش ماهی است که سالانه سه هزار و 800 تن ماهی قزل آلا تولید می کنند و این شهرستان توانسته است رتبه سوم لرستان را در زمینه تولید ماهیان سردآبی به خود اختصاص دهد.
رضا سوخته زاری عنوان کرد: شهرستان سلسله همچنین با تولید سالانه 57 میلیون قطعه بچه ماهی توانسته رتبه نخست استان را در زمینه تولید و تکثیر بچه ماهی به خود اختصاص دهد که تمامی این موارد دلیلی بر وجود استعداد فوق العاده شهرستان در تولید و تکثیر ماهیان سردآبی(قزل آلا) است.
وی با تاکید بر اینکه باید موانع پیش روی افزایش سطح تولید برای پرورش دهندگان کاهش یابد، خاطرنشان کرد: ماهی تولیدی شهرستان از کیفیت و طعم مطلوبی برخوردار است و با شناسایی آن در بازارهای داخلی و خارجی می اوان به سود آوری آن توجه بیشتری کرد.
**مجتمع پرورش ماهی دوآب سلسله امسال بهره برداری می شود
مدیرکل شیلات لرستان گفت: بهره برداری از مجتمع پرورش ماهی سردآبی دوآب شهرستان سلسله در شهریورماه امسال آغاز می شود.
کیارش بیرانوند اظهار داشت: ساخت مجتمع پرورش ماهی دوآب سلسله از سال 85 آغاز و تا سال93، 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که از سال 93 تا شهریورماه 94 با اقدامات انجام شده زیرساخت ‌سازی مجتمع که برعهده دولت بود به‌صورت کامل انجام شد و با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، بخش زیرساختی آن افتتاح شد.
وی افزود: این مجتمع دارای 75 استخر و 6هکتار مساحت است و با پیگیری‌های انجام شده، تعداد 15 استخر (مزرعه) در اختیار مالکان بومی محل قرار گرفته است.
بیرانوند افزود: 51 درصد سهام مزرعه ‌های پرورش ماهی در اختیار سرمایه‌ گذار اهل کار قرار گرفته و به عبارتی از طریق ماده 27 به سرمایه‌گذار فروخته شده و 49 درصد سهام مزرعه‌ها نیز در اختیار فارغ‌التحصیلان کشاورزی و شیلات قرار گرفته است.
مدیرکل شیلات استان لرستان ادامه داد: مدیریت مجتمع دوآب سلسله به صورت واحد است و در اختیار سرمایه‌گذار است که 51 درصد سهام را خریداری کرده و خوشبختانه این سرمایه‌گذار در حال کار بوده و مزرعه‌های پرورش ماهی این مجتمع را نیز با جدیدترین طرح‌ ها به‌روزرسانی و مکانیزه شده است.
بیرانوند بیان کرد: افتتاح بخش زیرساختی این مجتمع که برعهده دولت بود در شهریورماه 94 به‌درستی صورت گرفت چراکه این‌ طرح ‌ها شامل تعهدات فقط یک بخش نبوده و تعهدات دولت و تعهدات بخش خصوصی را هم شامل می شود.
وی افزود: در سال 93 میزان تولید ماهیان و آبزیان در استان لرستان 16 هزار تن بود که در سال 96 به 28 هزار تن افزایش یافت و این میزان باعث شده در زمینه تولید، شیلات استان لرستان رتبه نخست را در سطح کشور کسب کند.
مدیرکل شیلات لرستان همچنین گفت: سرانه مصرف ماهی در سال 93 در استان لرستان نزدیک به چهار و هفت دهم کیلوگرم برای هر نفر بوده است که در حال حاضر به شش و چهار دهم کیلوگرم برای هر نفر افزایش یافته است.
بیرانوند بیان کرد: اکنون بیش از 2هزار تن پرورش ماهی در قفس در پشت‌ برخی سدها موجود می باشد که طبق برنامه این مقدار به بیش از پنج هزار تن افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: اکنون ظرفیت زیرساختی بیش از یکهزار تن پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شده و در سال های آینده، خاویار هم در لرستان تولید خواهد شد.
** سرانه مصرف ماهی در لرستان کمتر از سرانه کشوری است
یک کارشناس تغذیه در مورد فواید مصرف ماهی می گوید: در حال حاضر سرانه مصرف ماهی درکشور بیش از10 کیلوگرم است ولی این میزان در لرستان 6 کیلوگرم کمتر از سرانه کشوری است.
عاطفه حسنوند با بیان اینکه گوشت ماهی جزو گوشت‌های سفید بوده و یک منبع غنی از پروتئین به حساب می‌آید، اظهار داشت: گوشت ماهی دارای ویتامین های آ، بی، دی، کلسیم، فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد و متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش می کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه چربی موجود در ماهی مفید است در حالی که چربی گوشت قرمز مضر بوده، خاطرنشان کرد: چربی گوشت قرمز از نوع چربی های اشباع می باشد، اما چربی ماهی از 2 نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نام های EPA و DHA است.
حسنوند با بیان اینکه روغن ماهی بیماری های قلبی را به صفر می رساند، افزود: اثر روغن ماهی بر سلامت قلب بیشتر از اثر مصرف سویا است، مقدار تری گلیسیرید و تجمع پلاکت های خونی را کم کرده و عملکرد سلول های خون رسان را زیاد می کند.
وی با اشاره به اینکه مصرف ماهی ضربان قلب را تنظیم و فشار خون را پایین می آورد، تصریح کرد: مصرف ماهی کلسترول خوب ( HDL ) را بالا می برد که توجه به این نکته برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه عنوان کرد: ماهی سلامت مغز را تامین می کند و برای بیماران مبتلا به MS بسیار مفید است به گونه ای که مشاهده شده که افراد مبتلا به MS با مصرف ماهی، علائم و نشانه های این بیماری را کمتر بروز می دهند.
وی افزود: با این همه فوایدی که مصرف ماهی در مقابل گوشت قرمز دارد متاسفانه هنوز آنگونه که باید مصرف ماهی در افراد جامعه فرهنگ سازی نشده و در این راستا نیاز به همکاری گسترده رسانه های عمومی به شدت احساس می شود.
** بالا بودن هزینه های تولید و پایین بودن قیمت فروش مهمترین مشکل پرورش دهندگان ماهی
علی محمد ملکی صادقی یکی از کارآفرینان برتر شهرستان سلسله در این باره اظهار داشت: مهمترین مشکلاتی که اکثر مزرعه داران پرورش ماهی با آن مواجه هستند می توان به بالا بودن هزینه های تولید و پایین بودن قیمت فروش اشاره کرد.
ملکی صادقی با اشاره به نوسانات قیمت نهاده های مورد نیاز آبزی پروران، عنوان کرد: یکی از دیگر از مشکلات موجود وابستگی به واردات تخم چشم زده از خارج از کشور است که اگر مسئولان به کمک مزرعه داران آمده و مشکلات موجود در این بخش را کاهش دهند می توانیم شاهد رشد و توسعه مزراع و افزایش سطح تولید قزل آلای باکیفیت در سطح استان و شهرستان و ایجاد اشتغال برای افراد بیشتری باشیم.


http://www.Lor-Online.ir/fa/News/48309/پرورش-ماهی،-ظرفیتی-اشتغالزا-و-سود-آور
بستن   چاپ