ندای لرستان
کاشت محصولات آب‌دوست جرم نیست/400میلیون مترمکعب ازمنابع آبی کم شد
یکشنبه 14 مرداد 1397 - 10:09:31 AM
مهر
ندای لرستان - خرم آباد- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: در کشور هیچ گونه ماده قانونی که کشت محصولات آب دوست را جرم و کشاورز مربوطه را مجرم تلقی کند وجود ندارد.

رضا میرزایی  در سخنانی با بیان اینکه کاهش بارندگی ها بر روی منابع آبی سطحی و زیرزمینی لرستان تاثیر منفی داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر حجم آب پشت مخازن سدهای لرستان شامل شش سد «کزنار»، «حوضیان»، «خان آباد»، «مروک»، «هاله» و «ایوشان» تا کنون 85 میلیون و 200 هزار متر مکعب است.
59 درصد از حجم مخازن سدهای لرستان خالی شده است
وی با بیان اینکه با این شرایط حدود 59 درصد از حجم مخازن سدهای لرستان خالی شده است، عنوان کرد: همچنین منابع آب زیرزمینی لرستان طی 10 سال گذشته تا کنون به ازای هر سال به طور میانگین حدود 40 میلیون متر مکعب و در مجموع 400 میلیون متر مکعب کاهش آبدهی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه اقدامات و فعالیت های حوزه آب لرستان از دهه 80 تا کنون انجام شده است، گفت: اجرای عملیات اجرایی هشت ایستگاه آب کشاورزی و 14 سد مخزنی با اهداف تامین آب کشاورزی، صنعت، شرب، برق آبی و گردشگری از جمله این پروژه ها بوده است.
میرزایی بیان داشت: در صورت به بهره برداری رسیدن این هشت ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی، در مجموع 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم استان تبدیل به آبی می شود و حدود پنج هزار فرصت شغلی جدید در بخش کشاورزی استان ایجاد می شود.
خروج 12.5 میلیون متر مکعب آب از لرستان
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی 14 سد بزرگ با اهداف مختلف در بعد از پیروزی انقلاب در لرستان آغاز شده است، گفت: دو سد «رودبار» و «بختیاری» با هدف برق آبی، سدهای «هاله»، «کزنار»، «حوضیان»، «خان آباد»، «عالی محمود»، «کمندان»، «مروک»، «آبسرده»، «شهید بروجردی»، «ایوشان»، «تاج امیر» و «معشوره» با اهداف شرب، صنعت، کشاورزی و گردشگری در دست اجرا هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان پیشرفت فیزیکی این سدها را بین شش تا 95 درصد عنوان کرد.
میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با میزان آب تولیدی لرستان را در حوزه کرخه معادل دو میلیارد و 574 میلیون متر مکعب و در حوزه دز یا کارون بزرگ معادل پنج میلیارد و 400 میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: مجموع میزان آب تولیدی لرستان هفت میلیارد و 974 میلیون متر مکعب در سال است.
وی با بیان اینکه متوسط آب خروجی از لرستان در دراز مدت 12.5 میلیارد متر مکعب است، گفت: در این راستا از این میزان 64 درصد آب تولیدی لرستان و 36 درصد آن آب ورودی از استان های همجوار به استان است.
مدیریت، تقسیم و توزیع آب حوزه کشاورزی بر عهده جهاد کشاورزی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به کاشت گونه های آب دوست کشاورزی در لرستان نیز، بیان داشت: هر دستگاهی شرح وظایفی دارد و وظیفه اصلی شرکت آب منطقه ای لرستان تامین آب با اولویت شرب است.
میرزایی با بیان اینکه در بخش کشاورزی وظیفه آب منطقه ای تامین آب تا سر مزرعه است، گفت: وظیفه سازمان جهاد کشاورزی ارائه الگوی کشت و مدیریت مصرف و تقسیم و توزیع آب در مزرعه است.
وی با اشاره به اینکه نظارت در تقسیم، مصرف و توزیع آب نیز بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است، ادامه داد: زمانی که پروانه آب صادر می شود، ابتدا درخواست متقاضی را بررسی می کنیم، بعد از گرفتن مدارک و مستندات از متقاضی، از ثبت و اسناد و املاک، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در زمینه سند مالکیت، نوع کشت و ... استعلام می گیرم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان تاکید کرد: مدیریت مصرف در حوزه کشاورزی بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است و تقسیم و توزیع آب بر عهده این سازمان است.
کاشت محصولات آب دوست جرم نیست
میرزایی با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای در رابطه با برخورد با کاشت محصولات آبدوست فراتر از شرح وظایف خود عمل کرده است، گفت: در این مدت از همه ظرفیت های موجود برای کاهش سطح زیرکشت محصولات آبدوست استفاده کرده است.
وی تصریح کرد: در کشور ایران هیچ گونه ماده قانونی که کشت محصولات آبدوست را جرم و کشاورز مربوطه را مجرم تلقی کند وجود ندارد و بنابر این در دادگاه امکان اقامه دعوا علیه برنج کاران و سایر کسانی که محصولات آبدوست کشت می کنند وجود ندارد و جواب دادستان شهرستان ها به مدیران امور آب این بوده که به جز کشت خشخاش کاشت سایر محصولات کشاورزی آزاد است و جرم محسوب نمی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان تاکید کرد: برای مهار و کنترل محصولات آبدوست در کشور باید قانون اصلاح شود و برنامه الگوی کشت اجرا شود.

http://www.Lor-Online.ir/fa/News/43952/کاشت-محصولات-آب‌دوست-جرم-نیست-400میلیون-مترمکعب-ازمنابع-آبی-کم-شد
بستن   چاپ